.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ: ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΟΙΚΙΑΖΑΝ ΧΡΥΣΑΦΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ !!!

 


Από το radar.gr

Μια φορά κι έναν καιρό, πριν κάμποσα χρόνια, οι τράπεζες προσπαθούσαν να βρουν τρόπους για να δανειοδοτήσουν ή για να είμαι ακριβής, για να δικαιολογήσουν την χρηματοδότηση, του εμπορικού κέντρου Διογένης στη Λεωφόρο Συγγρού ιδιοκτησίας της οικογένειας Παπαθεοχάρη!

Και επειδή η κατάσταση ήταν σύνθετη και τα νούμερα μέσα από τις προσθαφαιρέσεις δεν βγαίνανε, επινόησαν ένα τέχνασμα το οποίο κατέστη διαχρονικό!!! Χρησιμοποιήθηκε τότε και χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα. Και προφανώς θα χρησιμοποιηθεί (κάτι πιάνουν οι κεραίες μου) στο άμεσο μέλλον! Ήδη κάτι κτίρια νοικιάστηκαν – «αγοράστηκαν» σε real estate project (ενώ δεν θα έπρεπε να είναι τέτοιο) σε τιμές δυσθεώρητες και παντελώς αδικαιολόγητα! Γιατί όταν φεύγεις από το …Μανχάταν για να εγκαταστάσεις στο Μπρούκλιν επειδή είναι – δήθεν- καλύτερα, κάτι τρέχει!

Τι έκαναν λοιπόν τότε οι τράπεζες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να βγουν τα νούμερα: πήγαν και νοίκιασαν χώρους στο εμπορικό κέντρο για τη λειτουργία καταστημάτων με υψηλά, αν δεν με απατά η μνήμη μου, ενοικιοστάσια! Με τιμή ανά τετραγωνικό πολύ υψηλότερη από τα συνήθη στην πέριξ αγορά με τη δικαιολογία του νέου εμπορικού, που θα προσελκύσει κόσμο και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στα επιχειρηματικά δρώμενα!

Έτσι, με την παρέμβαση – παρουσία των τραπεζών στο εμπορικό της οικογένειας Παπαθεοχάρη στη Λεωφόρο Συγγρού, ενοικιάζοντας σε υψηλή τιμή καταστήματα και γραφεία, το project στα «χαρτιά» έβγαινε και κατ ‘ επέκταση δικαιολογείτο η χρηματοδότηση του!!!

Δεν ξέρω αν το αντιλαμβάνεστε ή αν το συνειδητοποιείτε: πρόκειται για ανάγλυφη εικόνα του τι συμβαίνει σήμερα σε άλλο εμβληματικό project που χρήζει ανάγκης συνεχών χρηματοδοτήσεων! Και ο νοών νοείτο…


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates