.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η GOLDMAN SACHS !!!

 



Να τερματίσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία σχεδιάζει η Goldman Sachs Group Inc. και κατά συνέπεια θα γίνει η πρώτη μεγάλη τράπεζα της Wall Street που αποχωρεί από τη χώρα, αντιδρώντας στην εισβολή στην Ουκρανία.

«Η Goldman Sachs τερματίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, σύμφωνα με τις κανονιστικές απαιτήσεις και τις απαιτήσεις αδειοδότησης», ανέφερε η εταιρεία, σύμφωνα με το Bloomberg. «Είμαστε επικεντρωμένοι στην υποστήριξη των πελατών μας σε όλο τον κόσμο, για τη διαχείριση ή το κλείσιμο προϋπαρχουσών υποχρεώσεων στην αγορά και στη διασφάλιση της ευημερίας των ανθρώπων μας».

Η τραπεζική «ατμομηχανή» της Wall Street έχει παρουσία στη Ρωσία εδώ και χρόνια, ωστόσο η χώρα δεν αποτελεί σημαντικό μέρος της παγκόσμιας τραπεζικής της δραστηριότητας. Στο τέλος του 2021, η συνολική πιστωτική έκθεσή της στη Ρωσία ήταν 650 εκατ. δολάρια, τα περισσότερα από τα οποία ήταν συνδεδεμένα με μη κρατικούς αντισυμβαλλομένους ή δανειολήπτες.

Παρόλο που η τράπεζα αποχωρεί από τη Ρωσία, εντούτοις εξακολουθεί να διαπραγματεύεται εταιρικό χρέος συνδεδεμένο με τη χώρα. «Ως διαπραγματευτές βοηθάμε τους πελάτες μας να μειώσουν τον κίνδυνο σε ρωσικούς τίτλους που διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά, χωρίς όμως να επιδιώκουμε κερδοσκοπία», ανέφερε η Goldman Sachs στη Νέα Υόρκη.

Η εταιρεία προ ημερών άρχισε να μεταφέρει μέρος του προσωπικού της από τη Μόσχα στο Ντουμπάι, ανταποκρινόμενη σε αιτήματα εργαζομένων της.

Η Goldman είναι το πρώτο όνομα της Wall Street που ανακοίνωσε αποχώρηση από τη Ρωσία, ενώ την Τετάρτη η Citigroup Inc. δήλωσε ότι αξιολογεί τις δραστηριότητες στη χώρα. Η εταιρεία, με έδρα τη Νέα Υόρκη, έχει τη μεγαλύτερη παρουσία στη Ρωσία από οποιαδήποτε άλλη αμερικανική τράπεζα. Οπως ανακοίνωσε, επιχειρεί να εγκαταλείψει την καταναλωτική της δραστηριότητα εκεί και ήδη λειτουργεί «σε πιο περιορισμένη βάση δεδομένων», σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρό της Edward Skyler.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates