.

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

BMW ΚΑΙ PORSCHE ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ !!!

 



Οι αυτοκινητοβιομηχανίες BMW και Porsche αναγκάζονται να αναστείλουν τη λειτουργία εργοστασίων τους εντός Γερμανίας λόγω έλλειψης εξαρτημάτων που προμηθεύονται από την Ουκρανία.

Η BMW ανακοίνωσε τη διακοπή της παραγωγής στο εργοστάσιο του Ντίνγκολφινγκ, στη Βαυαρία, η οποία θα επηρεάσει χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ προανήγγειλε καθυστερήσεις και διακοπές στη λειτουργία και άλλων μονάδων σε όλη την Ευρώπη, διευκρινίζοντας ότι μελετώνται ακόμη οι λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά το πού, πότε και για πόσο καιρό θα υπάρξουν προβλήματα.

Η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία προμηθεύεται συστήματα καλωδιώσεων από τη δυτική Ουκρανία και σε αυτή τη φάση βρίσκεται «σε εντατικές συνομιλίες» με τους εταίρους της για την προοπτική της συνεργασίας τους.

Η BMW ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι αναστέλλει την παραγωγή αυτοκινήτων της στο εργοστάσιο του Καλίνινγκραντ της Ρωσίας, αλλά και τις εξαγωγές αυτοκινήτων προς τη χώρα.

Πέρυσι κατασκευάστηκαν στο Καλίνινγκραντ 12.000 αυτοκίνητα από κοινού με τον ρώσο εταίρο της Avtor και πούλησε συνολικά 49.000 αυτοκίνητα στη Ρωσία.

«Καταδικάζουμε την επίθεση κατά της Ουκρανίας και παρακολουθούμε τις εξελίξεις με μεγάλη ανησυχία και απογοήτευση», δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος της εταιρίας και επανέλαβε ότι η BMW υποστηρίζει ξεκάθαρα τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και η Porsche, η οποία ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγή της στο εργοστάσιο της Λειψίας, σε πρώτη φάση έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, λόγω προβλημάτων στην παράδοση εξαρτημάτων από την Ουκρανία.

Στη συγκεκριμένη μονάδα, όπου κατασκευάζονται τα μοντέλα Macan και Panamera, οι εργαζόμενοι θα τεθούν σε καθεστώς εργασίας περιορισμένου χρόνου, ενώ δεν αποκλείεται ανάλογες αποφάσεις να ληφθούν και σε άλλα σημεία παραγωγής της εταιρίας του Ομίλου Volkswagen.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία των εργοστασίων της στη Ρωσία «μέχρι νεοτέρας», ενώ διακόπτει και τις πωλήσεις αυτοκινήτων της στη χώρα.

Σύμφωνα με την εταιρία, διακόπτεται άμεσα η παραγωγή στα εργοστάσια της Καλούγκα και του Νίζνι Νόβγκοροντ. «Με την αναστολή του συνόλου των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας στη Ρωσία, αντιδρούμε στη μεγάλη αβεβαιότητα και τις ανατροπές της γενικής κατάστασης», ανακοίνωσε η VW.

Η Michelin θα σταματήσει την παραγωγή σε αρκετά εργοστάσια

Όπως η Volkswagen ή η BMW, ο όμιλος Michelin θα σταματήσει την παραγωγή σε ορισμένα από τα εργοστάσιά του στην Ευρώπη λόγω προβλημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας που συνδέονται με “τη σοβαρή κρίση που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία”, δήλωσε η βιομηχανία ελαστικών.

“Για να βελτιστοποιήσει τις δραστηριότητές του και να προσαρμόσει τη διαχείριση των ροών του, ο όμιλος αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή σε ορισμένα εργοστάσιά του στην Ευρώπη για λίγες ημέρες, τις προσεχείς εβδομάδες”, ανακοίνωσε ο όμιλος.

“Κάθε περιοχή θα αποφασίσει τη συγκεκριμένη διάρκεια και τις ρυθμίσεις εφαρμογής“, αλλά αυτές οι διακοπές αναμένεται να αφορούν την “πλειονότητα” των περιοχών, διευκρίνισε εκπρόσωπος του ομίλου στο AFP.

Η Michelin “εκφράζει την υποστήριξή της στα θύματα αυτής της σύγκρουσης” και “καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να υποστηρίξει τους στοχευόμενους υπαλλήλους της”, διευκρινίζει.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates