.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ: "ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΛΕΤΟΥΣΑΝ ΠΙΘΑΝΟΝ ΩΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΟΝ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΚΟ ΠΥΡΕΤΟ" !!!

 

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας περί των βιολογικών εργαστηρίων των ΗΠΑ στην Ουκρανία


Πληροφορίες επιβεβαιώνουν τον ηγετικό ρόλο του Γραφείου Περιορισμού Αμυντικών Απειλών των ΗΠΑ στη χρηματοδότηση και διεξαγωγή στρατιωτικο-βιολογικών ερευνών στο έδαφος της Ουκρανίας.

Έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες του έργου UP-4, το οποίο υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή εργαστηρίων στο Κίεβο, το Χάρκοβο και την Οδησσό και επρόκειτο να διαρκέσει έως το 2020.
Στόχος του έργου ήταν να μελετηθεί η δυνατότητα εξάπλωσης ιδιαίτερα επικίνδυνων λοιμώξεων μέσω των μεταναστευτικών πτηνών, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης υψηλής παθογονικότητας H5N1, η οποία έχει ποσοστό θνησιμότητας έως και 50% για τον άνθρωπο, καθώς και της νόσου των πτηνών Newcastle.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το πρόγραμμα P-781, το οποίο εξετάζει τις νυχτερίδες ως φορείς για πιθανούς παράγοντες βιολογικών όπλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα διεξάγεται σε άμεση γειτνίαση με τα σύνορα της Ρωσίας, σε περιοχές κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας και στον Καύκασο.

Τα αναλυθέντα υλικά του προγράμματος UP-8 που αποσκοπούσε στη μελέτη του ιού του Κονγκο – Κριμαϊκού αιμορραγικού πυρετού (Congo – Crimean hemorrhagic fever) και του Hantavirus στην Ουκρανία καταρρίπτουν σαφώς τον δημόσιο ισχυρισμό των ΗΠΑ ότι τα βιολογικά εργαστήρια του Πενταγώνου στην Ουκρανία εργάζονται αποκλειστικά με Ουκρανούς επιστήμονες χωρίς την παρέμβαση Αμερικανών βιολόγων. Ένα έγγραφο επιβεβαιώνει ότι όλες οι σοβαρές έρευνες υψηλού κινδύνου διεξάγονται υπό την άμεση επίβλεψη Αμερικανών ειδικών.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι το χρηματοδοτούμενο από τη Γερμανία έργο αριθ. 68727 EL για τη μελέτη των παθογόνων του Congo – Crimean hemorrhagic fever) και Hantavirus. Στο πλαίσιο αυτό, χίλια δείγματα ορού αίματος πολιτών από διάφορες περιοχές της Ουκρανίας που ανήκουν αποκλειστικά στη Σλαβική εθνοτική ομάδα παραχωρήθηκαν στο Ινστιτούτο Τροπικής Ιατρικής Bernhard Nocht (Αμβούργο).

Είναι πολύ πιθανό ένας από τους στόχους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να είναι η δημιουργία βιολογικών παραγόντων ικανών να στοχεύουν επιλεκτικά διαφορετικές εθνοτικές ομάδες



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates