.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

ΟΙ ΗΠΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ !!!

 



Η αντιπαράθεση αναφορικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, μπαίνει σε επικίνδυνες ατραπούς. Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, προειδοποίησε την Δύση, αλλά ειδικά τις ΗΠΑ, ότι η Ρωσία μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τις εξαγωγές εμπλουτισμένου ουρανίου στις χώρες οι οποίες έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας!

Εάν αυτή η απειλή πραγματοποιηθεί, οι συνέπειες θα είναι τεράστιες, παρότι το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι ευρέως γνωστό. Σχεδόν το μισό εμπλουτισμένο ουράνιο του πλανήτη, παράγεται και μέρος από αυτό εξάγεται από την Ρωσία.

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μάλιστα, ο Τραμπ που είχε κατηγορηθεί για σχέσεις με την Ρωσία, είχε καταγγείλει την κυβέρνηση Ομπάμα και προσωπικά την Κλίντον, ότι είχαν καταστήσει με μία σκανδαλώδη συμφωνία την Ρωσία ως υπερδύναμη στο ουράνιο! Σήμερα λοιπόν φαίνεται ότι δικαιώνεται.

Το θέμα του ουρανίου δεν έχει καμία σχέση με το πετρέλαιο. Μπορεί η Αμερική να μην έχει σοβαρές συνέπειες από το εμπάργκο στην αγορά ρωσικού πετρελαίου, καθότι το ρωσικό πετρέλαιο είναι ένα ελάχιστο, μονοψήφιο ποσοστό για την αμερικανική αγορά, με το Ουράνιο όμως δεν συμβαίνει το ίδιο. Αντίθετα, οι εισαγωγές εμπλουτισμένου ουρανίου από την Ρωσία, καλύπτουν περίπου το 20% των αναγκών των ΗΠΑ.

Εάν η Ρωσία σταματήσει να εξάγει εμπλουτισμένο ουράνιο, θα υπάρξει ενεργειακή κρίση – μαμούθ και σε πολλές δυτικές χώρες. Διότι απλούστατα τα πυρηνικά εργοστάσια σε πολλές χώρες της Δύσης, εξαρτώνται από το ρωσικό εμπλουτισμένο ουράνιο.

Όπως είναι επόμενο, η δήλωση αυτή του Νόβακ έχει προκαλέσει συναγερμό καθώς για το ουράνιο δεν είναι εύκολο να βρεθεί εναλλακτικός προμηθευτής όπως μπορεί να συμβεί με το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates