.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΤΟ COLPO GROSSO ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΩΞΙΤΗ !!!




Στελέχη του Γαλλικού Κολοσσού KERNEOS και ήδη IMERYS, φέρονται να συνέπραξαν στο στήσιμο και την χρηματοδότηση δυσώδους υπόθεσης με παρένθετη “αγγλική”, στα χαρτιά και μόνο, εταιρεία των 500 λιρών, που στήθηκε εν μια νυκτί από αμούστακα παιδιά, γόνους γνωστών επιχειρηματιών, προκειμένου μέσα από ερευνώμενες διαδρομές να μεταφερθεί «Εκτός Ελλάδος», η συναλλαγή της Εξαγοράς Κομβικής Ελληνικής Εταιρείας Εξόρυξης Ορυκτού Πλούτου, μέσα από την οποία ο γαλλικός κολοσσός IMERYS απέκτησε το Μονοπώλιο των Βωξιτών στην Ελλάδα.

Του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΕΛΗ

Colpo-Grosso Φοροδιαφυγής σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και όχι μόνο, με Διασυνοριακή Eξαγορά Ελληνικής Εταιρείας Εξόρυξης Ορυκτού Πλούτου, μέσω Παρένθετου Οχήματος Ειδικού Σκοπού στην Αγγλία και διοχέτευσης ελληνικής φορολογητέας ύλης εκατομμυρίων ευρώ στην Αγγλία και στην Κύπρο

Ήδη οι Εισαγγελικές Αρχές έχουν ασκήσει κακουργηματικές διώξεις σε βάρος ενός πολύ γνωστού επιχειρηματία και δυο συνεταίρων του, αλλά και των τριών παιδιών τους, τα οποία οι γονείς «χρησιμοποίησαν» προκειμένου να στηθεί το Colpo-Grosso και η ελληνική εταιρεία εξόρυξης βωξίτη να περάσει, δήθεν μέσω “Αγγλίας”, στα χέρια της εταιρείας Kerneos, την οποία αμέσως μετά απορρόφησε η διεθνούς εμβέλειας IMERYS, με το τίμημα εκατομμυρίων ευρώ να καταβάλλεται στην Αγγλία και εν συνεχεία να διοχετεύεται σε επί τούτου άρτι συσταθείσες εταιρείες των νεαρών παιδιών στην Κύπρο.

Ο Γαλλικός Κολοσσός, φέρεται όχι μόνο να ήταν ενήμερος αλλά και να χρηματοδότησε τη συγκεκριμένη μεθόδευση, η οποία πρωτίστως ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο (και όχι μόνο), το οποίο απώλεσε φόρους εκατομμυρίων ευρώ.

Αν όλες οι “στρατηγικές” επενδύσεις στην Ελλάδα γίνονται κατά τον ίδιο τρόπο, αντιλαμβανόμαστε πόσο ζημιογόνες καθίστανται τελικά για την χώρα μας.

Όταν δηλαδή μια εταιρεία που εκμεταλλεύεται κοιτάσματα ορυκτού πλούτου περνάει αντί αδρού τιμήματος στα χέρια αλλοδαπής εταιρείας, η οποία με παράνομες μεθοδεύσεις και τεχνάσματα πετυχαίνει να διοχετεύσει το τίμημα της εξαγοράς εκατομμυρίων ευρώ απευθείας στο εξωτερικό, αποφεύγει τη φορολόγηση της εξαγοράς στη χώρα μας και ζημιώνει το Ελληνικό Δημόσιο, με απώλεια φόρων εκατομμυρίων ευρώ. Διπλή η ζημιά τουτέστιν για τον ελληνικό λαό.

Ωστόσο, αυτή η σημαντική για την αξιοποίηση των ελληνικών κοιτασμάτων εξόρυξης ορυκτού πλούτου συναλλαγή δεν έθιξε μόνο τα συμφέροντα της Ελλάδος, αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και τούτο διότι μέσα από αυτήν πραγματώθηκε μεταφορά́ εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημαντικής φορολογητέας ύλης, ανήκουσας στη χώρα μας, ως Κράτος Μέλος της Ένωσης, η οποία όμως είναι αυτή που εν τέλει καλείται να πληρώνει τον «λογαριασμό» και να καλύπτει μέσα από Πακέτα Οικονομικής Στήριξης, τις «τρύπες» που προκύπτουν από την φοροδιαφυγή που διαπράττεται μέσα στους κόλπους των Μελών της.

Πακέτα Οικονομικής Στήριξης που εν τέλει πληρώνει με το αίμα του ο ελληνικός λαός.

Το ζήτημα συνεπώς κρίνεται ευρύτερου ενδιαφέροντος, τόσο για τις εγχώριες, όσο και για τις ευρωπαϊκές προεκτάσεις του.

Αλλά και πέραν τούτου, η ζημία για το δημόσιο συμφέρον δεν σταματά εδώ. Οι ελληνικοί βωξίτες, ως είναι γνωστό, αποτέλεσαν για χρόνια σημαντική πηγή φθηνής ενέργειας για τον Έλληνα πολίτη. Δυστυχώς όμως το πέρασμα της σημαντικής αυτής πλουτοπαραγωγικής πηγής στα χέρια αλλοδαπών κερδοσκόπων, ώθησε την τιμή του πολύτιμου αυτού αγαθού στα ύψη, σε μία περίοδο που η τιμή της ενέργειας «καίει» τα ελληνικά νοικοκυριά.

Κοντολογίς, από παντού ζημιά για τον Έλληνα πολίτη, από τις περίτεχνες «πρακτικές» του Γαλλικού Κολοσσού.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates