Πιτσιρίκο, να και ένα ευχάριστο νέο, καθώς μία παραλλαγή της μετάλλαξης δέλτα, που κυκλοφορεί στη Βρετανία δεν προκαλεί συμπτώματα και αυτό ίσως μειώσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Παραλείποντας τα περισσότερα από όσα γράφει ο Guardian για αυτή τη νέα μελέτη μεταξύ 100 χιλιάδων δειγμάτων από τεστ Covid 19, που έδειξε ότι αυξάνονται και οι μολύνσεις μεταξύ των διπλά εμβολιασμένων, σταχυολογώ ότι αυτή η νέα παραλλαγή που ονομάστηκε ΑΥ.4.2 δεν προκαλεί συμπτώματα, αλλά μπορεί να είναι 10% με 15% πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη δέλτα (ΑΥ.4).
Από τη στιγμή, όμως, που κάποιος για παράδειγμα δεν βήχει πια, αυτό μπορεί να μειώσει τη μετάδοση.
Από την άλλη, πρέπει να διαπιστωθεί αν το γεγονός ότι η παραλλαγή ΑΥ.4.2 φαίνεται να είναι ασυμπτωματική, οφείλεται κυρίως στο ότι έχει εξαπλωθεί σε νέους ανθρώπους, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς σε πολλές περιπτώσεις δεν εμφανίζουν συμπτώματα.
Σε περίπτωση, όμως, που μεταδώσουν αυτή την παραλλαγή σε ηλικιωμένους, οι τελευταίοι μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα.
Για αυτό είναι σημαντικό οι άνθρωποι να κάνουν τεστ, έτσι ώστε να περιορίζουν τις επαφές τους, ακόμα κι αν είναι ασυμπτωματικοί, αλλά φυσικά και να εμβολιάζονται.
Μία δόση αποτρέπει τη μόλυνση σε ποσοστό 56,2% σε παιδιά ηλικίας 12-17 ετών, ενώ δύο δόσεις εμποδίζουν κατά 67,5% τη συμπτωματική μόλυνση στα παιδιά.
Όσο για τους ενήλικες, δύο εβδομάδες μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης μειώνονται κατά 2/3 οι πιθανότητες μόλυνσης με τον ιό.
Δεν μας λέει, όμως, ο Guardian τι γίνεται μετά τους 3-4 μήνες από την τρίτη δόση.
Εξασθενεί η προστασία, όπως συμβαίνει και μετά τη δεύτερη, οπότε χρειάζεται και τέταρτη και πάει λέγοντας;
Αυτό που χρειάζεται στην πραγματικότητα είναι επικαιροποίηση του εμβολίου για να είναι πιο αποτελεσματικό απέναντι και στη μετάλλαξη δέλτα.
Αυτό το δείχνει, άλλωστε, και η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη.
Το εμβόλιο χρειάζεται βελτίωση και αλλαγή.
Είναι ανόητο να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα, κάνοντας τα ίδια πράγματα.
Εκτός κι αν είσαι φαρμακευτική εταιρία και περιμένεις να εισπράξεις και το τελευταίο σεντ από τα εμβόλια που έχεις ήδη αναπτύξει, πριν φτιάξεις καινούρια και πιο αποτελεσματικά. Με μία λέξη, ξεστοκάρισμα.
Για του λόγου το αληθές, παρά το 66% εμβολιαστικής κάλυψης, που είναι το χαμηλότερο στη δυτική Ευρώπη μεν, διόλου ευκαταφρόνητο δε, η Αυστρία πάει σε γενικό lockdown αφού κατέγραψε πάνω από 15 χιλιάδες κρούσματα, τα περισσότερα σε μία μέρα από την αρχή της πανδημίας, όπως μεταδίδει το BBC.
Oι δύο αυστριακές περιφέρειες που έχουν πληγεί περισσότερο από αυτό το τελευταίο κύμα κορωνοϊού έκαναν πρώτες πλήρες lockdown και η κυβέρνηση θα το εφαρμόσει σε εθνικό επίπεδο.
Στην Αυστρία είναι ήδη σε ισχύ lockdown για τους ανεμβολίαστους, κάτι που χαρακτήρισε φασιστικό ο πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς (ενώ το lockdown για όλους είναι δημοκρατικό).
Την ίδια στιγμή, η πανδημία επιδεινώνεται σε όλη την Ευρώπη και στη Γερμανία που ανακοίνωσε πάνω από 65 χιλιάδες ημερήσια κρούσματα, συστήνεται πλέον ο εμβολιασμός και με τρίτη δόση σε όλους τους ενήλικες, ενώ ενδέχεται η πρόσβαση σε χώρους εργασίας και μέσα μαζικής μεταφοράς να επιτρέπεται μόνο στους εμβολιασμένους, αν και βουλευτές απειλούν να μην ψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Στο Βέλγιο παίρνουν νέα μέτρα, όπως χρήση μάσκας από παιδιά άνω των 12 ετών και τηλεργασία, για να αποφύγουν ένα νέο lockdown κα στην Ολλανδία σκέφτονται να επιμηκύνουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές των σχολείων.
Και με την Ευρώπη να συντρίβεται για τρίτη σερί χρονιά από τον κορωνοϊό, με τον οποίο έχουν ξεμπερδέψει Κίνα, Ινδία, Αφρική και λοιποί (κατά τους Ευρωπαίους) τριτοκοσμικοί, καλό Πάσχα και καλό καλοκαίρι να πούμε επίσης.
Γιατί μας λένε συνεχώς για πανδημία των ανεμβολίαστων, αλλά μάλλον έχουμε πανδημία των Ευρωπαίων.
Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν έχει πλέον έξαρση ο κορωνοϊός, ανεξαρτήτως από τα επίπεδα που έχει φτάσει σε κάθε μέρος ο εμβολιασμός.
Μάλιστα, στην Αφρική με ελάχιστη εμβολιαστική κάλυψη, ο κορωνοϊός είναι κυριολεκτικά σε αποδρομή. Το ίδιο και στην Ινδία, που βάζει τα γυαλιά στην Ευρώπη, δαπανώντας 9 δισ. δολ. (όσο κάνουν ένα Rafale και μία φρεγάτα) για να χτίσει νέα νοσοκομεία.
Παρεμπιπτόντως, το 41,83% των θανάτων με covid 19 αφορούν πλήρως εμβολιασμένους το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ που δεν διαψεύδονται.
Συγκεκριμένα, από τις 26/7 ως τις 7/11 πέθαναν 1.419 άνθρωποι πλήρως εμβολιασμένοι επί συνόλου 3.392 θυμάτων.
Οπότε, το ερώτημα είναι γιατί τα ποσοστά των πλήρως εμβολιασμένων στις ΜΕΘ, περί το 18% τις τελευταίες μέρες, εμφανίζουν τέτοια αναντιστοιχία με το 41,83% που προκύπτει από τον συνδυασμό των στοιχείων του ΕΟΔΥ.
Αυτά ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ο Μπάμπης Πολυχρονιάδης και αναδημοσίευσε το koutipandoras.gr.
Να επισημάνω, ωστόσο, ότι το 41,83% των θυμάτων προκύπτει από μια δεξαμενή 65% πλήρως εμβολιασμένων και το υπόλοιπο 58,17% από το 35% των ανεμβολίαστων και των μερικώς εμβολιασμένων.
Δηλαδή, αν ήταν 50-50, τότε οι θάνατοι των πλήρως εμβολιασμένων θα ήταν 41,83Χ50/65=32,18%.
Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 1 στους 3 θανάτους θα αντιστοιχούσε σε πλήρως εμβολιασμένο και 2 στους 3 σε ανεμβολίαστους ή μερικώς εμβολιασμένους, που διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο μεν, όχι 10πλάσιο και βάλε που μας έλεγαν οι ειδικοί δε.
Επί της ουσίας, τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε πανδημία των ανεμβολίαστων, όπως προσπαθεί να περάσει η ευρωπαϊκή, γενικότερα, προπαγάνδα.
Δεν γίνεται να μας λένε για πανδημία ανεμβολίαστων, όταν αυτοί αποτελούν πλέον το 10-15% του πληθυσμού -αν αφαιρέσουμε το 75% των εμβολιασμένων ενήλικων κι ένα 10-15% νοσήσαντες- αλλά τα κρούσματα και τα θύματα είναι όσα ήταν πέρσι που κανένας δεν είχε εμβολιαστεί.
Μάλλον το σωσίβιο που μας έδωσαν είναι τρύπιο τελικά.
Για όσο διαρκεί, λοιπόν, η πανδημία των Ευρωπαίων, ας δούμε μερικές ακόμα φωτό από τον βυθό.
Τη μοναδική παρηγοριά μετά από μία βδομάδα κυριολεκτικά και μία δεκαετία μεταφορικά με μουντό και συννεφιασμένο ουρανό.
Τουλάχιστον, στον βυθό είναι πάντα καλοκαίρι.
Αν και την Παρασκευή 19/11 με έπιασε ασθενής βροχή στην αγαπημένη μου ακτή.
Με αποζημίωσε, όμως, η φωτό με μία μεγάλη τσιπούρα, που ξεχώριζε ανάμεσα στις μικρές μουρμούρες και τα σαργουδάκια.
Βαγγέλης Σπανός
(Αγαπητέ φίλε, με τον κορωνοϊό συμπεριφερόμαστε σαν να μην υπήρχε ο θάνατος πριν τον κορωνοϊό. Ο μέσος όρος ζωής στις ευρωπαϊκές χώρες είναι πάνω από 80 χρόνια. Οπότε, αν υπάρχουν 85χρονοι που έχουν κάνει το εμβόλιο, αυτό δεν σημαίνει πως ο θάνατος τους ξέχασε. Τώρα, αν αυτοί πεθαίνουν από κορωνοϊό ή από το γεγονός πως είναι η ώρα τους και έχουν και κορωνοϊό, δεν το γνωρίζω. Κάποιοι νομίζουν πως οι νεκροί στην Ελλάδα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι 17.000. Όχι, στην Ελλάδα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν πεθάνει γύρω στις 180 χιλιάδες άνθρωποι από όλες τις αιτίες, και, κυρίως, από γηρατειά. Πάντως, καλό θα ήταν να ζήσουμε πριν πεθάνουμε. Γιατί έχει πέσει πολύ θανατικό και όχι μόνο από κορωνοϊό. Σούπερ ηλιόλουστη και ζεστή η σημερινή μέρα. Καλές βουτιές. Την αγάπη μου.)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου