.

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

FUNDS - «ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ» ΓΙΑ ΤΑ 6 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΕ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στην τελική ευθεία βρίσκεται η πώληση των τιτλοποιημένων δανείων 6 δισ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα που φέρει το όνομα Frontier και το μεγαλύτερο μέρος περιλαμβάνει στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια με εξασφαλίσεις. 

Η ΕΤΕ έχει περάσει στο στάδιο των παρουσιάσεων και τα τέσσερα υποψήφια σχήματα, Pimco-Quant, Intrum, DoValue-Bain-Fortress, και Davidson Kempner-Cepal ετοιμάζονται για τις δεσμευτικές προσφορές στα τέλη Μαΐου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συναλλαγή, δηλαδή η επιλογή του προτιμητέου επενδυτή και η πώληση των δανείων θα έχει ολοκληρωθεί προς τον Ιούλιο. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση της Εθνικής, ο προτιμητέος επενδυτής θα αγοράσει το χαρτοφυλάκιο των δανείων και στη συνέχεια θα πρέπει να αναθέσει τη διαχείριση σε εξειδικευμένη εταιρεία διαχείρισης. Συνεπώς το κάθε σχήμα που διαθέτει επενδυτή και διαχειριστή πετυχαίνει μεγαλύτερες οικονομίες κλίμακος και αποτελεσματικότητα.

Με την πώληση της τιτλοποίησης των 6 δισ. του Frontier, η Εθνική Τράπεζα μειώνει τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) στο 13,5%. Μετά το Frontier, θα ακολουθήσει άλλη μία τιτλοποίηση ύψους 1,5 δισ. ευρώ, η οποία θα οδηγήσει τον δείκτη καθυστερήσεων σε μονοψήφιο ποσοστό και συγκεκριμένα κάτω του 6% μέχρι το 2022.

Σημειώνεται ότι λόγω κεφαλαιακής δομής και των εσωτερικών κινήσεων της Τράπεζας, οι τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων γίνονται χωρίς κόστος στα κεφάλαιά της. Σε αυτό συμβάλλει και η σύνθεση των τιτλοποιημένων δανείων, εκ των οποίων τα μισά έχουν αξιολογηθεί ως υψηλής διαβάθμισης (senior) και λαμβάνουν την κρατική εγγύηση. Μάλιστα, 300 εκατ. από τα 3 δισ. του senior τμήματος έχουν ήδη αποαναγνωριστεί με ρυθμίσεις και διαγραφές στο τελευταίο τρίμηνο του 2020. Σε ό,τι αφορά στη σύνθεση του Frontier των 6 δισ. ευρώ, αυτό δάνεια με εξασφαλίσεις ακίνητα κατά 90%. Το 76% των δανείων είναι στεγαστικά, το 18% επιχειρηματικά με εξασφαλίσεις και 6 καταναλωτικά. Αντιστοιχεί στο 60% των συνολικών μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Τράπεζας και περιλαμβάνει 200.000 δάνεια από 90.000 δανειολήπτες.

Η επόμενη τιτλοποίηση, την οποία έχει ανακοινώσει η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του Ηρακλή 2, αφορά την πώληση δανείων συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Με τις κινήσεις αυτές, περιλαμβανομένης της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενισχύουν τα κεφάλαια της Εθνικής Τράπεζας κατά 170 μονάδες βάσης. O δείκτης κεφαλαίων CET1, στη διετία 2020-2022 βελτιώνεται κατά 50 μονάδες βάσεις ξεπερνώντας το 16%, παρά την επίπτωση κατά 200 μονάδες βάσεις από την προσαρμογή στα διεθνή λογιστικά πρότυπα IFRS9, κάτι το οποίο μπορεί να αντισταθμιστεί από εκδόσεις για κεφάλαια Τ2 και ΑΤ1, σύμφωνα με τις παρουσιάσεις της Εθνικής Τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του Ηρακλή 2, του οποίο ο νόμος αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα, έχουν ήδη ανακοινωθεί νέες τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων 11 δισ. από την Πειραιώς (7 δισ. συν 4 δισ.) 3,3 δισ. ευρώ από την Alpha Bank και επίσης 3,3 δισ. ευρώ από τη Eurobank.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates