.

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟΝ ESM ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!!

ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ+ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ...Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ !!!
Διαβάστε σχετικά εδώ και θα καταλάβετε:



Γιάννης Στουρνάρας: Θα προτείνω προσφυγή στον ESM  για φθηνό δανεισμό

Απαντώντας χθε στον δεύτερο κύκλο ερωτήσεων στην κοινοβουλευτική επιτροπή Δημόσιων Οργανισμών και Τραπεζών ο κ. Στουρνάρας εξήγησε ότι τα δεδομένα για την εκτίμηση της ύφεσης συνεχώς αναπροσαρμόζονται εξηγώντας πως «πλέον από το τραπέζι έχουν φύγει οι εκτιμήσεις περί ύφεσης στο 20%».

«Συνεχίζω να είμαι αισιόδοξος» τόνισε.

Παράλληλα, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η πιστοληπτική γραμμή που είχε προτείνει το 2018 δεν σημαίνει νέο μνημόνιο αλλά χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού χωρίς νέα μέτρα. Τόνισε δε ότι και σήμερα θα προτείνει στην κυβέρνηση της ΝΔ να προσφύγει στον ESM.

«Η πιστοληπτική γραμμή δεν σημαίνει μνημόνιο. Δεν θα μας ζητούσαν τίποτε παραπάνω και θα είχαμε όφελος δανεισμού με 1,5% επιτόκια αντί 4,5%. Η κυβέρνηση τότε πήρε την πολιτική απόφαση και απέρριψε την πρόταση της ΤτΕ που στηριζόταν στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Ομως ήταν μύθος πως η πιστοληπτική γραμμή αποτελεί μνημόνιο» είπε για να προσθέσει «και τώρα θα συμβουλεύω την κυβέρνηση να προσφύγει στον ESM. Δεν είναι μνημόνιο. Είναι λάθος αυτό. Κανείς δεν θέλει να οδηγήσει την χώρα σε μνημόνια. Για πιο λόγο να δανειζόμαστε υψηλά επιτόκια όταν μπορούμε να δανειζόμαστε με σχεδόν μηδενικά;».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates