.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

ΖΟΦΕΡΗ Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ: ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ 95% ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ & 50% ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ !!!



Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία από τον κλάδο της εστίασης το πρώτο διήμερο της επαναλειτουργίας τους.

Σύμφωνα με όσα λέει στο insider.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων και πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της εστίασης η πτώση του τζίρου στις καφετέριες έφτασε το 50% ενώ στα εστιατόρια άγγιξε το 95%.

«Η κίνηση ήταν πεσμένη, δεν βοήθησε βεβαίως και ο καιρός αλλά και το γεγονός ότι οι πρώτες μέρες τις εβδομάδας δεν είναι ενδεικτικές. Περιμένουμε το Σαββατοκύριακο για να βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Σημειώνει παράλληλα ότι περίπου το 20% των καταστημάτων παρέμειναν κλειστά κατά το άνοιγμα του κλάδου.

«Αρκετές επιχειρήσεις που δεν έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη διάταξη για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων παρέμειναν κλειστές και αναμένουν το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων για να επαναλειτουργήσουν» επισημαίνει ο κ. Καββαθάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ, 1 στους 2 καταναλωτές απάντησε ότι δεν θα επιστρέψει στην οργανωμένη εστίαση μέσα στο 2020, το 33% δήλωσε ότι θα ξεκινήσει άμεσα να επισκέπτεται εστιατόρια και ταβέρνες, ενώ το 17% αργότερα μέσα στο στον χρόνο.

Μία στις τρεις επιχειρήσεις κινδυνεύει με λουκέτο

Το επόμενο τρίμηνο, έως το τέλος της σεζόν δηλαδή, θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για τον κλάδο.

Ο κ. Καββαθάς σημειώνει ότι μία στις τρεις επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο το επόμενο διάστημα.

Για τη βιωσιμότητα του κλάδου επαναλαμβάνει τα αιτήματα για μείωση του ΦΠΑ στο 6%, τη μείωση του μισθολογικού κόστους καθώς και την αλλαγή τρόπου χρηματοδότηση, απευθείας από την πολιτεία.

Αναφέρεται επίσης στο θέμα των ενοικίων επισημαίνοντας ότι πρέπει να παραταθεί μέχρι το τέλος του έτους η δυνατότητα μείωσης κατά 40% καθώς και η αναστολή της δυνατότητας έξωσης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates