.

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΣΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟ ΤΟ...ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!!




Το Ισλαμικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, που λειτουργεί με τους όρους και τους νόμους της Σαρία, αυξάνεται ταχέως στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Αυστραλία και γενικά επεκτείνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα Ισλαμικά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, αναμένεται να ανέλθουν σε 3,8 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023, με μέσο όρο ετήσιας ανάπτυξης 10%. Αυτό αναφέρει σε έκθεσή της η Thomson Reuters σχετικά με την Ισλαμική Οικονομική Ανάπτυξη το 2018. Μάλιστα, μία επιχείρηση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, στοχεύει στην ενίσχυση των διεθνών ευκαιριών χρηματοδότησης, σύμφωνα με τους κανόνες της Σαρία.

Παρά το μικρό του μέγεθος, ο Ισλαμικός τραπεζικός τομέας έχει επιτύχει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το ΔΝΤ, οι Ισλαμιστές δανειστές έχουν ξεπεράσει τις συμβατικές τράπεζες την τελευταία δεκαετία και υπάρχει ακόμα αρκετό περιθώριο για ανάπτυξη.

Στην τελευταία έκδοση του τριμηνιαίου περιοδικού Word Finance, τα Βραβεία Ισλαμικής Οικονομίας 2020 γιορτάζουν τις επιτυχίες που προέκυψαν από αυτόν τον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα. Αυτοί οι θεσμοί έχουν επιδείξει ανθεκτικότητα, παρά το γεγονός ότι πέρυσι είχαν να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου, τις παγκόσμιες εμπορικές διαμάχες και την πολιτική αστάθεια.

Αυτό το πέτυχαν αξιοποιώντας νέες ευκαιρίες, όπως η ψηφιοποίηση του τραπεζικού τομέα. Σήμερα, υπάρχουν περισσότερες από 100 Ισλαμικές εταιρείες τεχνολογίας σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με την IFN Fintech. Μέσω της υιοθέτησης ειδικών χρηματοπιστωτικών λογισμικών και της δημιουργίας εναλλακτικών αγορών περιουσιακών στοιχείων, αυτές οι εταιρείες πρόκειται να δώσουν σημαντική ώθηση στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, όπου ο τραπεζικά μη ενεργός πληθυσμός εξακολουθεί να είναι σχετικά υψηλός.

Να μην τρέφουμε αυταπάτες, ότι από αυτόν τον τεράστιο «κουμπαρά», δεν σιτίζονται τρομοκράτες, πολιτικά κόμματα, ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί, επαγγελματίες ανθρωπιστές, ΜΚΟ και πολλοί ανοιχτοσυνοράκηδες στις Δυτικές κοινωνίες. Όπως είχε πει, ο αξέχαστος ηθοποιός, Σπύρος Καλογήρου: «Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη…»

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates