.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΤΟ 60% ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !!!

ΕΝ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΙΚΡΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΛΑΪΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΣΕ ΚΥΨΕΛΗ, ΠΑΤΗΣΙΑ & ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ
Και ακόμα το πάρτι δεν ξεκίνησε για τα καλά...





Τι μεταδίδει χαρακτηριστικά το economistas.gr :

Τα νέα από το μέτωπο της αγοράς ακινήτων λένε ότι μετά από μια πρωτοφανή κρίση και «βουτιά» πάνω από 40% στις τιμές, καταγράφονται αυξήσεις 8-11%, με την τάση να παγιώνεται. Ωστόσο, αυτή η ... Άνοιξη της κτηματαγοράς δεν οφείλεται σε εγγενείς παράγοντες. Συγκεκριμένα, δεν έγιναν ξαφνικά... πλούσια τα ελληνικά νοικοκυριά ούτε βγήκαν από τα... σεντούκια κρυμμένοι θησαυροί. Πλην ελαχίστων τέτοιων περιπτώσεων, η εικόνα από τα μεγάλα συμβολαιογραφικά και μεσιτικά γραφεία είναι ότι οι ξένοι αγοραστές είναι αυτοί που δίνουν τον τόνο στην κτηματαγορά και σπρώχνουν τις τιμές στα ύψη, προκαλώντας και τις ανάλογες στρεβλώσεις.

“Στα 10 νέα συμβόλαια, τα 6-7 αφορούν σε αλλοδαπούς αγοραστές” αποκαλύπτει γνωστός συμβολαιογράφος, δίνοντας, όμως, μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα πτυχή αυτής της νέας πραγματικότητας. Πέρα από τους Κινέζους, που διατηρούν τα πρωτεία αλλά με πιο “χαλαρή” παρουσία τους τελευταίους μήνες, έχουν κάνει δυναμική εμφάνιση αγοραστές από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής καθώς και Κύπριοι. 


Το προφίλ των αγοραστών


Ποιοι έχουν κάνει την... έκπληξη; Οι Αιγύπτιοι, που ρίχνουν χρήμα κυρίως στην Αθήνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες παρατηρείται “εισβολή” Λιβανέζων και Ισραηλινών στις παραδοσιακές συνοικίες του κέντρου της πρωτεύουσας. Ειδικότερα καταγράφεται έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για την Κυψέλη και την Πατησίων, ενώ ό,τι μικρό διαμέρισμα διατίθεται στην περιοχή των Αμπελοκήπων εξαφανίζεται εν ριπί οφθαλμού.

Ποιο είναι το προφίλ αυτών των αγοραστών; Σίγουρα το ενδιαφέρον τους συνδέεται με το θεσμό της Golden Visa, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πρόκειται για μεσοαστούς των χωρών τους, με υψηλότερο βιοτικό επίπεδο από το αντίστοιχο ελληνικό, οι οποίοι επενδύουν σε φτηνά- επί του παρόντος- ακίνητα στην Αθήνα και μάλιστα όχι για μισθώσεις τύπου Airbnb, αλλά για μακροχρόνιες μισθώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates