.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΝΕΑ ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ !!!



Τι μεταδίδει το protothema.gr :

Tέλος στο μαρτύριο της σταγόνας για 4,2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις που επί 3 εβδομάδες ανέμεναν τη νέα πάγια ρύθμιση που διπλασιάζει τον αριθμό των δόσεων για χρέη στην εφορία, από 12-24 σε 24-48. Με εντολή Βεσυρόπουλου, ο χρόνος αναμονής για να ενεργοποιηθεί η νέα ρύθμιση περιορίζεται δραστικά και, όπως αποκάλυψε το Νew Money, η ειδική εφαρμογή στο Taxisnet αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της στις 26 Φεβρουαρίου -αντί για Απρίλιο ή Μάιο όπως προ ημερών μόλις διαφαινόταν.

Μόνο με αίτηση


Σε κάθε περίπτωση, μετά την αποκάλυψη της ημέρας έναρξης των αιτήσεων, όλοι οι οφειλέτες θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους: για να μη βγουν ληξιπρόθεσμοι την 1η Φεβρουαρίου (ειδικά αν έχουν βάλει και παλαιά χρέη τους στις 120 δόσεις) θα πρέπει μέσω στο Γενάρη να έχουν μπει στην μόνη διαθέσιμη ρύθμιση που υπάρχει σήμερα, με έως και 12 δόσεις. Θα πληρώσουν έτσι μια «αλμυρή» δόση Ιανουαρίου για τα χρέη τους (πχ 1/12 αντί 1/24 της οφειλής τους) αλλά αν υποβάλουν αίτηση από τις 26 Φεβρουαρίου και μετά θα μεταπηδήσουν πλέον στις 24 δόσεις. Αν δεν υποβάλουν αίτηση, θα πληρώσουν και τον Φεβρουάριο άλλη 1 από τις 12 μηνιαίες δόσεις, βάσει της υφιστάμενης από παλιά πάγιας ρύθμισης χρεών στην εφορία.

Συνεπώς, ακόμα και αν μπουν στις 12 δόσεις μέχρι τέλος Ιανουαρίου, για να αποκτήσουν όλοι πρόσβαση στις διπλάσιες δόσεις (24 – 48 δόσεις αντί 12-24) ώστε και να πληρώνουν «μισή» μηνιαία δόση, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση μετά τις 26 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates