.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

ΘΑ ΣΑΡΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ !!! ΡΙΧΝΟΥΝ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ 2020 !!!



Κινεζική επέλαση επίκειται τη φετινή χρονιά στην αγορά κατοικίας χάρη στην Golden Visa, η οποία συμπληρώνει 5 χρόνια ζωής, αναδεικνύοντας του Kινέζους στην κορυφή των επενδύσεων σε ακίνητα.

Για το 2020 προγραμματίζουν να επενδύσουν το ποσό των 800 εκατ ευρώ στην αγορά κατοικίας στο επόμενο δεκάμηνο και πιθανόν να φτάσει το 1 δις. ευρώ.

Η αποκάλυψη των επενδυτικών σχεδίων έγινε στην εκδήλωση της Ένωσης Κινέζων Επενδυτών Ελλάδας Η Ένωση Κινέζων έχει ήδη εγγράψει 300 Κινέζους επενδυτές ως μέλη της.

(Συνύπαρξη, Συνεργασία, Αρμονία) (Coexistence, Cooperation, Harmony), είναι οι λέξεις-κλειδιά, για την Ένωση όπως τονίζει ο πρόεδρος της κ. Michael Xia, πρώην στελέχους του Υπουργείου Εμπορίου της Κίνας με πλούσια επιχειρηματική δράση τα τελευταία χρόνια πλέον στους τομείς των ακινήτων, του τουρισμού, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης με γραφεία σε Ελλάδα – Αθήνα, Πεκίνο, Σαγκάη, Χαντζού και Σεντζέν.

Η Ένωση έχει συσταθεί από ομάδα Κινέζων επενδυτών, που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την πρόσκληση της ελληνικής Πολιτείας για ξένες επενδύσεις και με το κίνητρο επιπλέον της Χρυσής Βίζας, για τους πολίτες τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε. και ήδη τα μέλη της Κινέζοι, που έχουν επενδύσει σε ακίνητα αλλά και επιχειρήσεις από το 2013 και μετά, συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες του φορέα.

Πρόκειται για διπλάσιο ποσό σε σχέση με το ύψος των επενδύσεων τα προηγούμενα χρόνια, το οποίο να σημειωθεί κατά μέσο όρο έφθανε τα 400 εκατ. ευρώ και φέτος θα εκτιναχθεί στα 800 εκατ. ευρώ.

Μέχρι σήμερα οι κ Κινέζοι έχουν επενδύσει στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα το ποσό των 2,3 δις. ευρώ. Προέρχεται από φυσικά πρόσωπα και εταιρείες κινεζικών συμφερόντων , οι οποίες αγοράζουν τα φιλέτα ακίνητα και σε ακριβές περιοχές της Αττικής καθώς η Αθήνα έχει γίνει μόνιμος τόπος διαμονής.

Τα παιδιά των Κινέζων μεγαλώνουν μακριά από την Κίνα και αποτελούν πλέον μία ισχυρή ομάδα των ιδιωτικών σχολείων της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλος αριθμός αγορών είναι υψηλότερες του ορίου της Golden visa που ξεπερνά κατά πολύ το όριο των 250.000 ευρώ.

Τα τελευταία 5 χρόνια ο συνολικός αριθμός ακινήτων που αγοράστηκαν μέσω της golden visa έχει ανέλθει σε 6.304 μέχρι το Δεκέμβριο του 2019.

Τα μέλη της οικογένειας που πήραν άδεια παραμονής στη χώρα μας φτάνει τα 18.66 άτομα, όπως προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τη Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής Υποδοχής και Ασύλου . 

Η δεύτερη πιο ισχυρή επενδυτική κοινότητα είναι οι Τούρκοι με 487 άδειες παραμονής με τα μέλη των οικογενειών τους να ανέρχονται σε 1342. Ακολουθούν οι Ρώσοι με 382 και 1004 άτομα, οι Λιβανέζοι με 148 και 466 άτομα , οι Αιγύπτιοι με 144 και 369 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εφαρμογή της Golden Visa έφερε αγοραστές στον κλάδο ακινήτων με το συνολικό ύψος που τοποθετήθηκε να «αγγίζει» τα 3 δις. ευρώ.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates