Δεν θα ξαναπάνε φυλακή ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιός του Θανάσης, καθώς το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας μείωσε τις ποινές, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος στη σύμβαση των ρωσικών αντιαεροπορικών TOR M1, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, από τα 15 σε χρόνια κάθειρξη, ποινή, την οποία έχουν ήδη εκτίσει.
Ο μεγάλος του βραχνάς, ο κίνδυνος χρηματικής ποινής στις 9 Ιανουαρίου.
Διαβάστε το ρεπορτάζ των "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ", από τη στήλη "Η ΕΝΟΧΟΣ" με τίτλο ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ... ΜΕΤΩΠΑ...:
"Ενα προς ένα κλείνουν τα... μέτωπα των εξοπλιστικών, που στοίχισαν εκατοντάδες εκατομύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, για μίζες. Μετά από την δίκη της Siemens, που έκλεισε σε πρώτο βαθμό, με καταδίκη των 22 από τους 54 κατηγορούμενους, μία ακόμη υπόθεση “μαύρου χρήματος” οδηγήθηκε στην τελική ευθεία.
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας μείωσε τις ποινές, που είχαν επιβληθεί στον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη, για την εμπλοκή του στην υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος στη σύμβαση των ρωσικών αντιαεροπορικών TOR M1, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Το ίδιο αποφάσισε το δικαστήριο και γιά τον γιό του πρώην Κύπριου Υπουργού Θανάση Μιχαηλίδη, που ήταν συγκατηγορούμενος. Το δικαστήριο αναγνώρισε και στους δύο και δεύτερο ελαφρυντικό, μειώνοντας την ποινή τους από τα 15 στα 8 χρόνια κάθειρξης, εξέλιξη ιδιαίτερα ευνοική, καθώς έχουν ήδη εκτίσει τις ποινές τους. Μάλιστα ο πρώην υπουργός έχει εκτίσει και έξι μήνες παραπάνω, καθώς αποφυλακίστηκε στα 8,5 χρόνια απο τον Κορυδαλλό, όπου ήταν συγκρατούμενος με τον Ακη Τσοχατζόπουλο.
Η υπόθεση εκδικάστηκε πριν από λίγες ημέρες, μετά από αναίρεση, που έγινε δεκτή από τον Αρειο Πάγο, μόνο για την αναγνώριση και δεύτερου ελαφρυντικού σε πατέρα και γιό. Ο δικαστικός... σκόπελος για πατέρα και γιό Μιχαηλίδη, βρίσκεται μπροστά τους, καθώς στις 9 Ιανουαρίου το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα συνεδριάσει εκ νέου, για το εάν θα ισχύσει η χρηματική ποινή των 10 εκατομυρίων ευρώ, που έχει επιβληθεί στον καθένα. Εαν επικυρωθεί η ποινή τους αυτή, με το 96%, που είναι το ποσοστό προσαύξησης ποινών, τότε θα κληθούν να καταβάλλουν ο καθένας στο ελληνικό δημόσιο, περίπου 20 εκατομύρια ευρώ. Τελευταία τους ελπίδα η εκ νέου αναίρεση στον Αρειο Πάγο, για μείωση ή μη καταβολή εγγύησης. Εαν τη χάσουν, θα χάσουν όποια ακίνητη περιουσία τους ανήκει".
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου