.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

ΝΑ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ": ΕΡΧΟΝΤΑΙ...42 ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ !!!



Οι τιμές στους νέους 7 σταθμούς διοδίων

Κανονικά προχωρά η κατασκευή των 42 νέων διοδίων στην Εγνατία Οδό, ενώ ήδη δημοσιεύτηκε η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υποδομών για τον καθορισμό της τιμής των διοδίων που θα καταβάλλουν οι οδηγοί της Εγνατίας Οδού στους 7 νέους σταθμούς του οδικού άξονα.

Το τέλος διοδίων που επιβάλλεται αφορά τα εξής τμήματα:

– Α/Κ Καλοχωρίου–Α/Κ Ευκαρπίας, Σταθμός Διοδίων Θεσσαλονίκης με τον χρόνο είσπραξης να ορίζεται το νωρίτερο η 18η/11/2019 με τιμή τα 1 ευρώ για τα οχήματα και 1,50 ευρώ για τα φορτηγά.
– Α/Κ Δυτικής Σιάτιστας–Α/Κ Βέροιας (τροποποίηση τιμήματος), Σταθμός Διοδίων Πολυμύλου με τον χρόνο είσπραξης να ορίζεται το νωρίτερο η 18η/11/2019 και η τιμή στα 2,20 για τα οχήματα και στα 5,50 για τα φορτηγά.
– Α/Κ Βέροιας–Α/Κ Καλοχωρίου (τροποποίηση τιμήματος), Σταθμός Διοδίων Μαλγάρων με τον χρόνο είσπραξης να ορίζεται επίσης το νωρίτερο η 18η/11/2019 και η τιμή στα 1,20 για τα οχήματα και στα 3 ευρώ για τα φορτηγά
– Α/Κ Ρεντίνας – Α/Κ Στρυμόνα, Σταθμός Διοδίων Ασπροβάλτας για τον οποίο ως χρόνος έναρξης της είσπραξης ορίζεται η 4η/12/2019 και η τιμή στα 0,90 για τα οχήματα και στα 2,30 για τα φορτηγά.
– Α/Κ Ευκαρπίας – Α/Κ Ρεντίνας (τροποποίηση τιμήματος), Σταθμός Διοδίων Ανάληψηςγια τον οποίο ως χρόνος έναρξης της είσπραξης ορίζεται η 4η/12/2019 και η τιμή στα 1,80 για τα οχήματα και στα 4,50 για τα φορτηγά.
– Α/Κ Λαγκαδά-Α/Κ Στρυμονικού, Σταθμός Διοδίων Στρυμονικό με τον χρόνο έναρξης είσπραξης να ορίζεται στις 15/01/2020 με τιμή 1 ευρώ για τα οχήματα και 2,50 ευρώ για τα φορτηγά.
-Α/Κ Στρυμονικού–Μεθοριακός Σταθμός Προμαχώνας (τροποποίηση τιμήματος), Σταθμός Διοδίων Προμαχώνας με τον χρόνο έναρξης είσπραξης να ορίζεται στις 15/01/2020 με τιμή τα 2 ευρώ για τα οχήματα και 5 ευρώ για τα φορτηγά.

Προχωρά η κατασκευή των 42 νέων σταθμών

Κανονικά προχωρά η κατασκευή των 42 νέων σταθμών κατά μήκος της Εγνατίας Οδού ενώ μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο πρόεδρος της της "Εγνατία Οδός Α.Ε." ο Απόστολος Αντωνούδης, υποστήριξε ότι πως δεν πρέπει να υπάρχει «καμία ανησυχία για τον κόσμο» και πως στόχος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι να «μειωθούν οι χρεώσεις στα διόδια».

Όπως είπε, ο σχεδιασμός για τα πλευρικά διόδια είναι παλιός και πως «κάποιος ο οποίος διανύει τον αυτοκινητόδρομο δεν θα πληρώνει παραπάνω, θα πληρώνει τα ίδια με ό,τι πλήρωνε και σήμερα. Είναι πλευρικοί σταθμοί περισσότερο για να κάνουν πιο δίκαιο το σύστημα».

Επιπρόσθετα, κατέστησε σαφές πως δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή στην τσέπη του πολίτη και εξήγησε πως «όπου σε δύο σταθμούς διοδίων τοποθετείται και ένας άλλος, πέφτουν οι χρεώσεις στους δύο όμορους σταθμούς, άρα διατηρείται σταθερή η χρέωση». Διεμήνυσε επιπλέον πως στόχος του υπουργείου είναι «να μειωθούν οι χρεώσεις» και προς επίρρωση της άποψης του δήλωσε πως «τώρα έχουμε χρέωση 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο, είτε έχουμε πέντε σταθμούς, είτε 10, η χρέωση θα είναι ίδια.».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates