.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ !!!

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ(ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ), ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ. ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΣΧΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ...
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα στοιχεία των τραπεζών, μία στις δύο εκκρεμείς αιτήσεις του Νόμου Κατσέλη απορρίπτονται στα δικαστήρια !!!




ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τι μεταδίδει το mononews.gr :

Με επιστολές οι τράπεζες καλούν τους «κόκκινους» δανειολήπτες στεγαστικών δανείων να υποβάλλουν αίτημα υπαγωγής στο νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τον πλειστηριασμό. Και ταυτόχρονα στέλνουν τελευταίο μήνυμα στους «κακοπληρωτές» να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο του πλειστηριασμού.

Μάλιστα μέσα στη βδομάδα η Eurobank έχει δρομολογήσει την αποστολή 35.000 επιστολών σε ισάριθμους δανειολήπτες , οι οποίοι έχουν δάνεια ύψους 2 δισ. ευρώ με υποθήκες σε πρώτη κατοικία.

Παράλληλα η τράπεζα δημιουργεί και ειδική γραμμή το Help Desk Eurobank, μέσω της οποίας οι δανειολήπτες θα λαμβάνουν αναλυτικές οδηγίες προκειμένου βήμα- βήμα να συμπληρώνουν την αίτηση υπαγωγής στις ευεργετικές διατάξεις του νέου νόμου.

Ανάλογες κινήσεις βάζουν μπροστά και οι υπόλοιπες τράπεζες, ενημερώνοντας τους «κόκκινους» δανειολήπτες στεγαστικών δανείων για τις δυνατότητες που τους προσφέρει το νέο νομικό πλαίσιο προστασίας.

Και όπως παραδέχονται τα τραπεζικά στελέχη ο ένας στους δύο δανειολήπτες με «κόκκινο» δάνειο ενδιαφέρεται να μπει στο νέο νόμο.

Συνολικά 350.000 στεγαστικά δάνεια είναι σε καθυστέρηση, με υποθήκες σε 200.000 κατοικίες (καθώς σε πολλές περιπτώσεις το ίδιο ακίνητο είναι υποθήκη για 2 δάνεια). Το σημαντικό είναι ότι στην «κατακόκκινη» περιοχή βρίσκονται 100.000 κατοικίες με το μέσο υπόλοιπο του δανείου να είναι μικρότερο των 100.000 ευρώ.

Με τη νέα εκστρατεία ενημέρωσης οι τράπεζες στέλνουν και μήνυμα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, διαφορετικά θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο του πλειστηριασμού.

Όπως λένε στο mononews.gr τραπεζικά στελέχη, ακόμα και εκείνοι οι δανειολήπτες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο νέο πλαίσιο προστασίας, μπορούν να ρυθμίσουν τα δάνεια τους με ευνοϊκούς όρους.

Αν δεν το πράξουν ο κίνδυνος να βγει το ακίνητο που έχουν αποκτήσει με στεγαστικό δάνειο σε πλειστηριασμό είναι ορατός, και μάλιστα για ποσά που ξεκινούν από τις 30.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι 150.000 δανειολήπτες, με δάνεια συνολικού ύψους 8 με 9 δισ. ευρώ –που έχουν υποθήκες σε πρώτες κατοικίες- πληρούν τα κριτήρια του νέου νόμου. Και από αυτούς οι μισοί περίπου έχουν ζητήσει την προστασία του παλαιού νόμου Κατσέλη.

Από την 1η Ιουλίου που άρχισε να λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας υποβάλλονται τα αιτήματα ένταξης στο νέο πλαίσιο προστασίας, περισσότεροι από 86.000 δανειολήπτες την έχουν επισκεφθεί και 18.000 ξεκίνησαν τη διαδικασία ένταξης.

Όπως είναι γνωστό η συγκέντρωση και υποβολή των δικαιολογητικών είναι αυτοματοποιημένη και γίνεται ηλεκτρονικά τόσο μέσα από τις τράπεζες, όσο και μέσω του TAXISnet.

Οι διαδικασίες ένταξης θα «τρέξουν» γρηγορότερα καθώς καταργήθηκε η υποχρέωση υποβολής πιστοποιητικού βαρών –το μόνο δικαιολογητικό που έπρεπε να προσκομίσουν οι δανειολήπτες σε χειρόγραφη μορφή. Εκτιμάται λοιπόν ότι θα ξεμπλοκάρουν 3.000 ώριμες αιτήσεις, που «κόλλαγαν» στην έκδοση του συγκεκριμένου πιστοποιητικού από τα αρμόδια υποθηκοφυλακεία.

Σε ότι αφορά τώρα τα αιτήματα προστασίας της πρώτης κατοικίας με βάση το νόμο 3869/2010 (ν. Κατσέλη) που εκκρεμούν στα Ειρηνοδικεία, το 48% αυτών απορρίπτεται, σύμφωνα με τα στοιχεία των τραπεζών.

Πολλοί λοιπόν δανειολήπτες, που είναι ήδη στο νόμο Κατσέλη και η υπόθεση τους δεν έχει ακόμα εκδικαστεί διερευνούν το ενδεχόμενο να μεταπηδήσουν στο νέο πλαίσιο, «κερδίζοντας» μεταξύ των άλλων και την επιδότηση δόσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates