.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

120 ΔΟΣΕΙΣ-ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΝΕΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΤΩΝ ΕΥΝΟΪΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ !!!




Η νέα εφαρμογή του taxisnet θα είναι έτοιμη το αργότερο έως τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου

Νέα αίτηση θα χρειαστεί να υποβάλουν οι περίπου 230.000 οφειλέτες του δημοσίου που εντάχθηκαν ήδη στη ρύθμιση των 120 δόσεων, αν θέλουν μικρότερη δόση ή τις άλλες ευκολίες που παρέχει η νέα ρύθμιση.

Ωστόσο η δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης δεν είναι ακόμη εφικτή, καθώς ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, ώστε να δέχεται αιτήσεις με βάση τις νέες αλλαγές, που έγιναν στις 120 δόσεις.

Η μετάπτωση του συστήματος από την παλαιά ρύθμιση οφειλών, που είχε τεθεί σε εφαρμογή από την προηγούμενη κυβέρνηση, τον περασμένο Μάιο, στη νέα ρύθμιση που ψηφίστηκε στις αρχές Αυγούστου, αποδεικνύεται πως δεν είναι εύκολη υπόθεση και θέλει χρόνο.

Ταυτόχρονα όμως ο χρόνος πιέζει οφειλέτες και κυβέρνηση καθώς η προθεσμία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και οι θεσμοί έχουν διαμηνύσει πως δεν επιθυμούν καμία παράταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΑΑΔΕ, η νέα εφαρμογή του taxisnet, θα είναι έτοιμη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ή το αργότερο τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου και οι οφειλέτες θα έχουν στη διάθεσή τους ένα μήνα για να αλλάξουν ρύθμιση ή για να ενταχθούν εξαρχής.

Σημειώνεται ότι λόγω της εξαγγελίας για βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων, ατόνησε το ενδιαφέρον ένταξης από τους οφειλέτες, που δεν είχαν ενταχθεί μέχρι τις αρχές Ιουλίου, οι οποίοι περιμένουν να ενταχθούν και καλή, στη νέα, βελτιωμένη ρύθμιση.

Οι προσαρμογές

Οι προσαρμογές που πρέπει να γίνουν είναι:
  • Η προσαρμογή του συστήματος ώστε να επιτρέπει την ελάχιστη δόση των 20 ευρώ τον μήνα αντί των 30 ευρώ, που προβλέπει η προηγούμενη ρύθμιση.
  • Τη μείωση του επιτοκίου με το οποίο βαρύνονται οι ρυθμισμένες οφειλές, από το 5% στο 3%.
  • Την αύξηση των εκπτώσεων για τις επιχειρήσεις, οι οποίες εξοφλούν τα χρέη τους, όσο γίνεται σε λιγότερο αριθμό δόσεων.

Εφόσον ανοίξει η νέα εφαρμογή, οι οφειλέτες που δεν έχουν ακόμη ενταχθεί μπορούν να υποβάλουν κανονικά την αίτησή τους με τους νέους όρους.

Όμως οι περίπου 230.000 οφειλέτες που έχουν ήδη ενταχθεί, θα πρέπει να ξαναμπούν στην πλατφόρμα και να υποβάλουν νέες αιτήσεις, εφόσον:
  1. Θέλουν να μειώσουν την ελάχιστη δόση από τα 30 ευρώ στα 20 ευρώ.
  2. Να επιλέξουν τυχόν μεγαλύτερο αριθμό δόσεων από αυτόν που επέλεξαν αρχικά, εκμεταλλευόμενοι το παραθυράκι για τη μείωση της δόσης.
  3. Να επιλέξουν να αποπληρώσουν νωρίτερα το χρέος τους προς την εφορία, γλιτώνοντας μέρος ή το σύνολο των προσαυξήσεων.
  4. Οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη ενταχθεί στην αρχική ρύθμιση θα πρέπει, να υποβάλουν ξανά αίτηση για τη νέα ρύθμιση, αλλάζοντας τις δόσεις και την έκπτωση που δικαιούνται. 
Σημειώνεται σε περίπτωση εφάπαξ αποπληρωμής γλιτώνουν το 100% των τόκων και των προσαυξήσεων, ενώ:

  • Σε 2 έως 4 δόσεις, έκπτωση 95% των προσαυξήσεων και των τόκων.
  • Σε 5 έως 12 δόσεις, έκπτωση 85%.
  • Σε 13 έως 24 δόσεις, έκπτωση 80%.
  • Σε 25 έως 36 δόσεις, έκπτωση 75%.

Για τη μοναδική αλλαγή που δεν θα πρέπει οι οφειλέτες να κάνουν οτιδήποτε είναι η μείωση του επιτοκίου από το 5% στο 3%, η οποία θα υπολογιστεί αυτόματα και αναδρομικά, από την ημερομηνία ένταξης στην αρχική ρύθμιση.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates