.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!




Η Τράπεζα του Καναδά και η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης προχώρησαν στην ανταλλαγή ψηφιακών νομισμάτων χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain.


Στον κόσμο των ψηφιακών νομισμάτων μπαίνουν οι κεντρικές τράπεζες, κάτι που είχε επισημάνει το ΔΝΤ εδώ και καιρό ότι θα πρέπει να συμβεί, προκειμένου να ενισχυθεί η διαφάνεια στη συγκεκριμένη αγορά, που χαρακτηρίζεται από έντονη μεταβλητότητα.

Την αρχή έκαναν η Τράπεζα του Καναδά και η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης. Προχώρησαν στην ανταλλαγή ψηφιακών νομισμάτων χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain, στην πρώτη επιτυχή δοκιμή μεταξύ δύο κεντρικών τραπεζών.

Οι δύο κεντρικές τράπεζες συνεργάζονται στη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, πιστεύοντας ότι μπορεί να καταστήσει τις διασυνοριακές πληρωμές πιο φθηνές, ταχύτερες και πιο ασφαλείς, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση. Το πιλοτικό δίκτυο πληρωμών της καναδικής κεντρικής τράπεζας, Project Jasper, συνδέθηκε με το Project Ubin της Σιγκαπούρης, στο πλαίσιο της δοκιμής, η οποία έγινε με τη βοήθεια των Accenture και JPMorgan Chase.

«Τα Project Jasper και Project Ubin έχουν στηριχθεί σε προηγούμενες καινοτομίες στο χώρο των πληρωμών, προκειμένου να καταστήσουν διασυνοριακές πληρωμές και διακανονισμούς πιο απλούς και αποτελεσματικούς» επισημαίνουν οι νομισματικές αρχές στην ανακοίνωση. «Από κοινού αυτά τα project αντιμετώπισαν πολλά τεχνικά ζητήματα και έφεραν την τεχνολογία σε υψηλότερο επίπεδο ωριμότητας» καταλήγει.

ΠΗΓΗ
https://www.voria.gr/article/kentrikes-trapezes-antallaxan-psifiaka-nomismata-meso-blockchain

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates