.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ : 1.714 ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΪΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Μέχρι το τέλος Μάιου έχουν προγραμματιστεί 1.852 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Εξ αυτών οι 1.714 πλειστηριασμοί αφορούν σε ακίνητα εκ των οποίων τα 522 είναι κατοικίες.

Ήδη, έως το τέλος του έτους έχουν δρομολογηθεί 5.652 πλειστηριασμοί οι οποίοι θα διενεργούνται σταδιακά με τη λίστα να μεγαλώνει συνεχώς. Οι 5.392 εκποιήσεις αφορούν σε ακίνητα, εκ των οποίων 1.973 είναι κατοικίες, 437 καταστήματα, 345 αγροτεμάχια και 52 ξενοδοχειακές μονάδες.

Πάνω από επτά στα δέκα ακίνητα που εκποιήθηκαν το τελευταίο έτος κατέληξαν στα χέρια των τραπεζών, καθώς λίγα είναι αυτά που βρίσκουν αγοραστή. Πρόκειται κυρίως για ακίνητα φιλέτα επαγγελματικά και πολυτελείς κατοικίες.

Οι υπόλοιποι πλειστηριασμοί είτε κηρύσσονται άγονοι λόγω έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος είτε αναστέλλονται λόγω ρύθμισης με τον οφειλέτη πριν το ακίνητο βγει στο σφυρί ή κάποιας νέας δικαστικής απόφασης που μπλοκάρει στον παρά πέντε τον πλειστηριασμό.

Συνολικά από τον Φεβρουάριο του 2018 μέχρι σήμερα έχουν ανασταλεί 7.025 πλειστηριασμοί, ενώ 419 ματαιώθηκαν.

Με δεδομένο ότι το πρόβλημα των κόκκινων δανείων παραμένει μεγάλο, αναμένεται ότι οι τράπεζες, στην προσπάθειά τους να το αντιμετωπίσουν δραστικά, θα εντατικοποιήσουν τις κινήσεις τους έναντι των κόκκινων δανειοληπτών.

Άλλωστε το τοπίο σχετικά με τον αριθμό των πλειστηριασμών και την προστασία της πρώτης κατοικίας έχει αλλάξει επί το δυσχερέστερο, λόγω των αλλαγών που επήλθαν με το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη.

Οι δικλείδες ασφαλείας για την αποτροπή των στρατηγικών κακοπληρωτών στο νέο πλαίσιο ενισχύονται, καθώς πέραν των εισοδηματικών κριτηρίων υπάρχουν περιορισμοί στο ύψος της αξίας της κατοικίας και το ύψος του υπολοίπου του δανείου.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates