.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ "ΤΣΑΚΩΣΑΝ" ΤΗΝ OFFSHORE ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ !!!



Τι μεταδίδει η fmvoice.gr :

Άκρη στις δαιδαλώδεις διαδρομές, με τις οποίες ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης «φρόντισε» να εξαφανίσει τα ίχνη του από τα τεράστια ποσά που ενθυλάκωσε -και- μέσω τραπεζικών δανείων, φαίνεται ότι βρήκαν τελικά οι τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν χθες -και δεν διαψεύδονται από τις τράπεζες- συγκεντρώθηκαν μετά από πολύμηνες έρευνες αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η offshore SOLANEX η οποία εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτρια της πολυτελούς κατοικίας του πρώην εκδότη του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, ανήκει στον ίδιο.

Αν και δεν έγινε γνωστό ποια τράπεζα επιστράτευσε τους ειδικούς ερευνητές προκειμένου να αποδείξουν ότι η SOLANEX συνδέεται άμεσα με τον κ. Ψυχάρη η κοινή λογική οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για την Alpha Bank. Και αυτό γιατί είναι η τράπεζα που έχει εκκινήσει τις διαδικασίες πλειστηριασμού της άλλης πολυτελούς οικίας του Κολωνακίου (Φωκυλίδου) για χρέη 600.000 ευρώ στην οποία ως ιδιοκτήτρια εμφανίζεται η σύζυγός του Χριστίνα Τσούτσουρα, αλλά και άλλων περιουσιακών του στοιχείων λόγω των μεγάλων δανείων που είχε συνάψει με το εν λόγω πιστωτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με ντοκουμέντα που είχε αποκαλύψει πριν από δύο χρόνια το περιοδικό HotDoc, η εταιρία SOLANEX μέσα από την οποία νοίκιαζε το σπίτι του o Σταύρος Ψυχάρης στην οδό Λυκαβηττού 30 και Αναγνωστοπούλου ανήκε στον γιο του Παναγιώτη και πέρασε στην κατοχή του από τις 2 Δεκεμβρίου 2009. Αυτό ήταν και το κρίσιμο στοιχείο, που προσπαθούσαν να «δέσουν» οι τράπεζες τους τελευταίους μήνες.

Ο «μίτος της Αριάδνης» ξετυλίχθηκε όταν διαπιστώθηκε με βάση παραστατικά ότι ορισμένες από τις πληρωμές της εταιρίας έγιναν μέσω των ταμείων του ΔΟΛ! Μπορεί αυτό να έγινε από επιπολαιότητα των λογιστών του κ. Ψυχάρη και να αποτελεί τραγικό λάθος, αλλά μπορεί να υποστηριχθεί και ότι ο πρώην επικεφαλής του ΔΟΛ ήταν πεπεισμένος ότι κανείς δεν θα τον «άγγιζε» και για αυτό και δεν έπαιρνε μέτρα προφύλαξης. Μετά το «δέσιμο» της υπόθεσης αναμένεται να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες για την πώληση του εν λόγω ακινήτου το συνολικό εμβαδόν του οποίου φθάνει τα 1000 τμ.

Την αξιοποίηση offshore για την απόκρυψη περιουσιακών του στοιχείων είχε χρησιμοποιήσει ο Σταύρος Ψυχάρης και για την έπαυλή του (πρώην ιδιοκτησία του εφοπλιστή Περατικού) στο Πόρτο Χέλι. Παρόλο ότι αυτή ανήκε στον ίδιο εμφανιζόταν ως περιουσιακό στοιχείο της κυπριακής εταιρείας BRIONTE LIMITED. Έτσι δηλωνόταν η εταιρία στη δήλωση Πόθεν Έσχες, αλλά δεν φαινόταν άμεσα ο Ψυχάρης υπόλογος για ένα περιουσιακό στοιχείο της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Το υπερπολυτελές ακίνητο που βρίσκεται μέσα σε πευκόφυτη έκταση 26 στρεμμάτων εκπλειστηριάστηκε τον Φεβρουάριο από την Alpha Bank για 11,75 εκατ. ευρώ. Ο Ψυχάρης προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή να ματαιώσει με εξώδικο τον πλειστηριασμό, επικαλούμενος ότι η διαδικασία είναι... παράνομη γιατί το ακίνητο βρίσκεται εντός δασικής έκτασης! Τελικά η έπαυλη αγοράστηκε από τον ελβετό επιχειρηματία Νιλ Ρίμερ αντί ποσού που κατά τις πληροφορίες υπερβαίνει τα 11 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates