.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ: ΠΑΛΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ-ΤΑΜΕΙΑ !!!

ΜΕ 2 ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ
Πρώτον, θα μπορούν να ενταχθούν μόνο οφειλές που βεβαιώθηκαν έως και το τέλος του 2017 και δεύτερον θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί πλήρως ή να έχουν ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων οι φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές του 2018...





Δύο μεγάλους περιορισμούς θα έχει η νέα ρύθμιση για τις φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές που ετοιμάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι περιορισμοί αυτοί αφορούν τη χρονική προέλευση των οφειλών που θα μπορούν να ρυθμιστούν, δηλαδή το ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ "νέων" και "παλαιών" φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν προκειμένου να μπει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία αλλά και να γίνει μια νέα αρχή στη σχέση φορολογούμενων και ασφαλισμένων με τα Δημόσια Ταμεία είναι οι εξής:

-στις αρχές του νέου έτους σχεδιάζεται να τεθεί σε ισχύ για περιορισμένο χρονικό διάστημα μια έκτακτη ρύθμιση που θα απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία. Στη ρύθμιση αυτή υπάρχουν δυο περιορισμοί. Πρώτον, θα μπορούν να ενταχθούν μόνο οφειλές που βεβαιώθηκαν έως και το τέλος του 2017 και δεύτερον θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί πλήρως ή να έχουν ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων οι φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές του 2018 (π.χ. εισφορές, ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος).

-θα γίνει μια "αναβάθμιση" και βελτίωση της υφιστάμενης ρύθμισης του εξωδικαστικού συμβιβασμού προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν σε αυτόν φορολογούμενοι που σήμερα έχουν αποκλειστεί. Για παράδειγμα, θα μπορούν να ενταχθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έκλεισαν τα βιβλία τους, χωρίς να απαιτείται να τα ανοίξουν εκ νέου, όπως γίνεται σήμερα.

Οι διατάξεις για τα παραπάνω αναμένεται να κατατεθούν στο Κοινοβούλιο έως το τέλος του έτους μετά την ολοκλήρωση και της σχετικής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους θεσμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates