.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ 722 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ;;;

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΗΔΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...
Δείτε σχετικά εδώ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/02/2.html





Οι τράπεζες της Ευρωζώνης θα αντιμετωπίσουν πραγματικές δυσκολίες στον δανεισμό τους και ελπίζουν στη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, τα μακροπρόθεσμα δάνεια ύψους 722 δισ. ευρώ που έχουν χορηγηθεί στις τράπεζες από την ΕΚΤ, θα αρχίσουν να «ωριμάζουν» από το 2020, και σύμφωνα με τους νέους ρυθμιστικούς κανόνες θα χρειαστούν πρόσθετοι πόροι.


Οι τράπεζες της Ευρωζώνης θα υποχρεωθούν να αναχρηματοδοτηθούν σε μια συγκυρία ανόδου των επιτοκίων, λόγω της αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ και αναταράξεων, όπως το Brexit και η πολιτική της ιταλικής κυβέρνησης.

Το Bloomberg αποκαλύπτει ότι ορισμένες τράπεζες έχουν έρθει ήδη σε επαφή με την ΕΚΤ για να συζητήσουν τους κινδύνους που ενδεχομένως θα προκύψουν, αν αφεθούν να λήξουν τα 4ετή δάνεια χωρίς προηγουμένως να έχουν εξασφαλιστεί δόκιμες εναλλακτικές λύσεις.

Σύμφωνα με πηγές, κάποιες συζητήσεις έλαβαν χώρα στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤκαι της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Πιθανές πιέσεις στις τράπεζες πιθανό να επηρεάσουν τον δανεισμό, με συνέπεια την επιβράδυνση της οικονομικής επέκτασης στην ευρωζώνη. Τα φθηνά δάνεια της ΕΚΤ, γνωστά ως TLTROs,χορηγήθηκαν στις τράπεζες ως κίνητρο να αυξήσουν τον δανεισμό προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.


ΠΗΓΗ: banks.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates