ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/04/blog-post_130.html
"Αφαίμαξη" ρευστότητας, πελατείας και εξοπλισμού της Euromedica καταγγέλλει η Farallon, προσπάθεια κλοπής της περιουσίας των μετόχων η πλευρά Λιακουνάκου !!!
«Αφαίμαξη» εισπράξεων της Euromedica
Σύμφωνα με την αίτηση, το δίκτυο των ιδιόκτητων διαγνωστικών κέντρων της Euromedica στην Αθήνα, αν και τιμολογούσε, ήδη από το 2017, τους πελάτες του για παροχή υπηρεσιών, όταν εισέπραττε χρήματα, μέσω POS, αυτά κατέληγαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων και συγκεκριμένα των εταιρειών Medipol και Euromedica Π. Φαλήρου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, που επικαλέστηκε η Farallon, ο ετήσιος τζίρος του δικτύου ιδιόκτητων διαγνωστικών κέντρων Αθήνας της Euromedica ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών εκτιμάται ότι οι εισπράξεις, που έχουν «διοχευτευθεί» εκτός Euromedica ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.
Όλα αυτά την ώρα που η Euromedica έχει απλήρωτο το προσωπικό της για περίπου έναν χρόνο και βαρύνεται από δυσθεώρητες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τις τράπεζες και τη Farallon.
Αμέσως μετά την κατάθεση του αιτήματος συντηρητικής κατάσχεσης στο Πρωτοδικείο, η υπεύθυνη των διαγνωστικών κέντρων Αθήνας και Κρήτης εξέδωσε, σύμφωνα πάντα με τη Farallon, επείγουσα οδηγία προς το δίκτυο των υποκαταστημάτων για τη μετατροπή των POS, ώστε οι εισπράξεις να κατατίθενται, πλέον, σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Euromedica.
Μεταφορά εξοπλισμού και πελατείας σε εταιρείες Λιακουνάκου
Oπως προκύπτει από την αίτηση, εκτός από τη διοχέτευση εισπράξεων, μέσω POS, σε Medipol και Euromedica Π. Φαλήρου, η Farallon προσκόμισε και στοιχεία για μεταφορά εξοπλισμού. Ειδικότερα, κατήγγειλε ότι ο εξοπλισμός του υποκαταστήματος Κηφισιάς, που βρισκόταν επί της Λεωφόρου Κηφισίας 225, μεταφέρθηκε στην έδρα της Medipol (Λ. Κηφισίας 243) με προσωρινή πινακίδα Euromedica.
Μαζί με τον εξοπλισμό μεταφέρθηκαν και οι τηλεφωνικές γραμμές, με αποτέλεσμα η Farallon να καταγγέλλει και κλοπή πελατείας. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το fund όλες οι παραπάνω ενέργειες δείχνουν ότι η οικογένεια Λιακουνάκου, προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα, δημιουργώντας νέο δικό της ανεξάρτητο δίκτυο διαγνωστικών κέντρων, επί ζημία της Euromedica.
Η οικογένεια Λιακουνάκου πίσω από τη Medipol
Σημειώνεται ότι η μεν Euromedica Π. Φαλήρου είναι θυγατρική κατά 49% της Euromedica, η δε Medipol αν και ήταν ως πρόσφατα 100% θυγατρική της εισηγμένης, άλλαξε χέρια και μέσω συντονισμένων αυξομειώσεων του μετοχικού της κεφαλαίου πέρασε στην ιδιοκτησία της οικογένειας Λιακουνάκου.
Με βάση τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της 10ης Ιουλίου, η οικογένεια Λιακουνάκου κατέχει πλέον ποσοστό ελαφρώς υψηλότερο του 90% με το ποσοστό της Euromedica να πέφτει στο 6,8%. Οι παραπάνω αποφάσεις δημοσιεύτηκαν στο ΓΕΜΗ στις 3 Αυγούστου, την ημέρα, δηλαδή, εκδίκασης της αίτησης από πλευράς Farallon.
Σημειώνεται ότι η Medipol διοικούνταν απευθείας από την οικογένεια Λιακουνάκου, ακόμη και όταν ήταν 100% θυγατρική της Euromedica. Επομένως όλες οι καταγγελλόμενες ενέργειες βαρύνουν την ίδια.
Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, τα όσα συνέβησαν με τη μεταφορά εξοπλισμού, ρευστότητας και πελατείας στη Medipol ήταν η αρχή ενός ευρύτερου σχεδίου για ανάπτυξη ενός παράλληλου δικτύου διαγνωστικών υπό τη Medipol επί ζημία της Euromedica. Λέγεται, μάλιστα, ότι ο σχεδιασμός προέβλεπε ως επόμενο σταθμό την Ανατολική Αττική.
Και προείσπραξη από τρίτους μελλοντικών εσόδων!
Τέλος η Farallon προσκόμισε στοιχεία για προείσπραξη από τρίτους μελλοντικών εσόδων διαγνωστικών κέντρων και κλινικών του ομίλου Euromedica.
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, η εταιρεία, υπό το διακριτικό τίτλο Medfree, που συστάθηκε φέτος με έδρα τη Θεσσαλονίκη από συνεργάτες και συνεταίρους του ομίλου Euromedica διατείνεται ότι συνεργάζεται με 4 διαγνωστικά κέντρα και 2 κλινικές της Euromedica, μέσω ειδικού προγράμματος.
Το πρόγραμμα προβλέπει ότι με την καταβολή 100 ευρώ ετησίως για 4μελή οικογένεια, η τελευταία μπορεί να λαμβάνει ιατρικές υπηρεσίες από τις συνεργαζόμενες μονάδες της Euromedica, χωρίς την καταβολή της ιδιωτικής συμμετοχής (15%) επί της συνολικής αμοιβής.
Με δεδομένο ότι η καταβολή της ίδιας συμμετοχής αποτελεί τη μοναδική ρευστότητα, που εισπράττουν άμεσα κλινικές και διαγνωστικά καθώς η εξόφληση από τον ΕΟΠΥΥ καθυστερεί, η παραπάνω πρακτική εντείνει τις συνθήκες ταμειακής ασφυξίας της Euromedica.
Λιακουνάκος: «Δεν θα τους αφήσουμε να κλέψουν την περιουσία των άλλων μετόχων της Euromedica»
Το λάβαρο της αντίστασης υψώνει ο Θωμάς Λιακουνάκος εξαπολύοντας μύδρους κατά του fund Farallon το οποίο, με προσφυγή του στη Δικαιοσύνη, πέτυχε το προσωρινό μπλοκάρισμα των ταμειακών διαθεσίμων καθώς και όλων των περιουσιακών στοιχείων της Euromedica.
«Οι άνθρωποι αυτοί έχουν δόλο. Θέλουν να κλέψουν την περιουσία όλων των άλλων μετόχων έναντι πινακίου φακής», τονίζει ο πολυσυζητημένος επιχειρηματίας, ο οποίος εξακολουθεί να κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας.
Ο ίδιος σπεύδει να προσθέσει μιλώντας στο mononews.gr: «Τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά, δεν θα τους αφήσω να προχωρήσουν στα σχέδια υφαρπαγής. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μηνυτήριες αναφορές, καθότι είναι εμφανές ότι επιχειρείται σε βάρος μας μια φονικού τύπου επίθεση. Και εξηγώ το γιατί: το να δεσμεύεις το ταμείο ενός νοσοκομείου δεν είναι μια απλή υπόθεση. Αν για παράδειγμα ένας καρδιοπαθής ή κάποιος που κάνει αιμοκάθαρση ή ένας που βρίσκεται στην εντατική μονάδα χρειαστούν κάποιο ιατρικό μηχάνημα, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να αποκτηθεί άμεσα. Μπαίνει έτσι σε άμεσο κίνδυνο η ζωή των ασθενών…».
Σύμφωνα με τον Θωμά Λιακουνάκο, τα όσα καταμαρτυρούνται από την πλευρά του Farallon δεν αποτελούν την πραγματικότητα, ενώ παράλληλα ο ίδιος θέτει ζήτημα εσωτερικής πληροφόρησης από ανθρώπους του fund που αντλούν στοιχεία μέσα από την ίδια την εταιρεία.
«Δεν τίθεται το παραμικρό ζήτημα για όλα όσα λέγονται περί υποκλοπών και άλλων τέτοιων. Θα πρέπει να καταλάβει κάποιος ότι ο κύριος όγκος των ταμειακών διαθεσίμων κατευθύνεται για τα αναγκαία ιατρικά μηχανήματα, ενώ τα κόστη του προσωπικού είναι σαφώς πολύ χαμηλότερα».
Για την εταιρεία Medipol, προς την οποία, σύμφωνα με τη Farallon, έχουν κατευθυνθεί κεφάλαια από τη Euromedica, ο Θωμάς Λιακουνάκος υποστηρίζει ότι πρόκειται για θυγατρική της εισηγμένης, η οποία, αν ολοκληρωθεί η καταβολή της αναλογούσας αύξησης κεφαλαίου, θα βρεθεί να κατέχει σημαντικό ποσοστό.
Είναι προφανές ότι η «μάχη χαρακωμάτων» του επιχειρηματία με το fund θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες.
Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών διέταξε την προσωρινή δέσμευση όλης της κινητής περιουσίας της Euromedica έως τις 21 Σεπτεμβρίου οπότε και θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Farallon. Η δικαστική απόφαση θεωρεί ότι, με βάση τα στοιχεία που προσκόμισε το fund, υπάρχει «αφαίμαξη» ρευστότητας, αλλά και εξοπλισμού από τη Euromedica προς άλλες εταιρείες.
Σύμφωνα με την αίτηση, το δίκτυο των ιδιόκτητων διαγνωστικών κέντρων της Euromedica στην Αθήνα, αν και τιμολογούσε, από το 2017, τους πελάτες του για παροχή υπηρεσιών, όταν εισέπραττε χρήματα, μέσω POS, αυτά κατέληγαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων και συγκεκριμένα σε λογιαριασμούς των εταιρειών Medipol και Euromedica Π. Φαλήρου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, που επικαλέστηκε η Farallon, ο ετήσιος τζίρος του δικτύου ιδιόκτητων διαγνωστικών κέντρων Αθήνας της Euromedica ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών εκτιμάται ότι οι εισπράξεις που έχουν «διοχευτευθεί» εκτός Euromedica ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/04/blog-post_130.html
"Αφαίμαξη" ρευστότητας, πελατείας και εξοπλισμού της Euromedica καταγγέλλει η Farallon, προσπάθεια κλοπής της περιουσίας των μετόχων η πλευρά Λιακουνάκου !!!
Μια απόφαση «βόμβα» για εισηγμένη εταιρεία έλαβε πριν από λίγο το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, διατάσσοντας την προσωρινή δέσμευση όλης της κινητής περιουσίας της Euromedica, συμπεριλαμβανομένου και του ταμείου της, ως την 21η Σεπτεμβρίου και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε η Farallon.
Η απόφαση απαγορεύει οιαδήποτε μεταβολή στο ταμείο και τα λοιπά κινητά περιουσιακά στοιχεία της μητρικής εταιρείας του ομώνυμου ομίλου, με εξαίρεση την καταβολή μισθοδοσίας στους εργαζόμενους, υιοθετώντας ως ισχυρά τα στοιχεία, που προσκόμισε η DV01, διαχειρίστρια εταιρεία δανείων της Euromedica, ονομαστικής αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για δάνεια, που αγόρασε από τράπεζες η Farallon Capital, τον Φεβρουάριο του 2018.
Το σκεπτικό της απόφασης θεωρεί ικανά ευρήματα τα στοιχεία, που προσκόμισε η Farallon, για «αφαίμαξη» ρευστότητας, πελατείας και εξοπλισμού από το ιδιόκτητο δίκτυο διαγνωστικά της Euromedica προς όφελος τρίτων εταιρειών, ήδη από το 2017.
Μια εκ των εταιρειών, που φέρεται να «καρπώθηκε» εισπράξεις της Euromedica, πέρασε, πρόσφατα, υπό τον έλεγχο της οικογένειας Λιακουνάκου. Όλα τα παραπάνω εγείρουν πλήθος ερωτημάτων για το επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης και εσωτερικού ελέγχου σε μια εισηγμένη εταιρεία, όπως η Euromedica.
Η βαρύτητα των κατηγοριών και το γεγονός ότι έρχονται σε μια περίοδο που η αγορά συνταράσσεται από την υπόθεση Folli Follie, θέτει την Επιτροπή Ελέγχου της εταιρείας, τον ορκωτό ελεγκτή και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενώπιον των ευθυνών τους, ενώ είναι πιθανόν η υπόθεση να καταλήξει στον εισαγγελέα για το ποινικό της μέρος.
Ειδικότερα, η Farallon προσκόμισε τα εξής στοιχεία για κλοπή μετρητών, εξοπλισμού και πελατείας εναντίον της διοίκησης της εισηγμένης και της οικογένειας Λιακουνάκου, η οποία είναι ο μεγαλομέτοχος της Euromedica και μέτοχος εταιρειών που φέρονται να προσπορίστηκαν εισπράξεις της τελευταίας.
Η απόφαση απαγορεύει οιαδήποτε μεταβολή στο ταμείο και τα λοιπά κινητά περιουσιακά στοιχεία της μητρικής εταιρείας του ομώνυμου ομίλου, με εξαίρεση την καταβολή μισθοδοσίας στους εργαζόμενους, υιοθετώντας ως ισχυρά τα στοιχεία, που προσκόμισε η DV01, διαχειρίστρια εταιρεία δανείων της Euromedica, ονομαστικής αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για δάνεια, που αγόρασε από τράπεζες η Farallon Capital, τον Φεβρουάριο του 2018.
Το σκεπτικό της απόφασης θεωρεί ικανά ευρήματα τα στοιχεία, που προσκόμισε η Farallon, για «αφαίμαξη» ρευστότητας, πελατείας και εξοπλισμού από το ιδιόκτητο δίκτυο διαγνωστικά της Euromedica προς όφελος τρίτων εταιρειών, ήδη από το 2017.
Μια εκ των εταιρειών, που φέρεται να «καρπώθηκε» εισπράξεις της Euromedica, πέρασε, πρόσφατα, υπό τον έλεγχο της οικογένειας Λιακουνάκου. Όλα τα παραπάνω εγείρουν πλήθος ερωτημάτων για το επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης και εσωτερικού ελέγχου σε μια εισηγμένη εταιρεία, όπως η Euromedica.
Η βαρύτητα των κατηγοριών και το γεγονός ότι έρχονται σε μια περίοδο που η αγορά συνταράσσεται από την υπόθεση Folli Follie, θέτει την Επιτροπή Ελέγχου της εταιρείας, τον ορκωτό ελεγκτή και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενώπιον των ευθυνών τους, ενώ είναι πιθανόν η υπόθεση να καταλήξει στον εισαγγελέα για το ποινικό της μέρος.
Ειδικότερα, η Farallon προσκόμισε τα εξής στοιχεία για κλοπή μετρητών, εξοπλισμού και πελατείας εναντίον της διοίκησης της εισηγμένης και της οικογένειας Λιακουνάκου, η οποία είναι ο μεγαλομέτοχος της Euromedica και μέτοχος εταιρειών που φέρονται να προσπορίστηκαν εισπράξεις της τελευταίας.
«Αφαίμαξη» εισπράξεων της Euromedica
Σύμφωνα με την αίτηση, το δίκτυο των ιδιόκτητων διαγνωστικών κέντρων της Euromedica στην Αθήνα, αν και τιμολογούσε, ήδη από το 2017, τους πελάτες του για παροχή υπηρεσιών, όταν εισέπραττε χρήματα, μέσω POS, αυτά κατέληγαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων και συγκεκριμένα των εταιρειών Medipol και Euromedica Π. Φαλήρου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, που επικαλέστηκε η Farallon, ο ετήσιος τζίρος του δικτύου ιδιόκτητων διαγνωστικών κέντρων Αθήνας της Euromedica ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών εκτιμάται ότι οι εισπράξεις, που έχουν «διοχευτευθεί» εκτός Euromedica ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.
Όλα αυτά την ώρα που η Euromedica έχει απλήρωτο το προσωπικό της για περίπου έναν χρόνο και βαρύνεται από δυσθεώρητες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τις τράπεζες και τη Farallon.
Αμέσως μετά την κατάθεση του αιτήματος συντηρητικής κατάσχεσης στο Πρωτοδικείο, η υπεύθυνη των διαγνωστικών κέντρων Αθήνας και Κρήτης εξέδωσε, σύμφωνα πάντα με τη Farallon, επείγουσα οδηγία προς το δίκτυο των υποκαταστημάτων για τη μετατροπή των POS, ώστε οι εισπράξεις να κατατίθενται, πλέον, σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Euromedica.
Μεταφορά εξοπλισμού και πελατείας σε εταιρείες Λιακουνάκου
Oπως προκύπτει από την αίτηση, εκτός από τη διοχέτευση εισπράξεων, μέσω POS, σε Medipol και Euromedica Π. Φαλήρου, η Farallon προσκόμισε και στοιχεία για μεταφορά εξοπλισμού. Ειδικότερα, κατήγγειλε ότι ο εξοπλισμός του υποκαταστήματος Κηφισιάς, που βρισκόταν επί της Λεωφόρου Κηφισίας 225, μεταφέρθηκε στην έδρα της Medipol (Λ. Κηφισίας 243) με προσωρινή πινακίδα Euromedica.
Μαζί με τον εξοπλισμό μεταφέρθηκαν και οι τηλεφωνικές γραμμές, με αποτέλεσμα η Farallon να καταγγέλλει και κλοπή πελατείας. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το fund όλες οι παραπάνω ενέργειες δείχνουν ότι η οικογένεια Λιακουνάκου, προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα, δημιουργώντας νέο δικό της ανεξάρτητο δίκτυο διαγνωστικών κέντρων, επί ζημία της Euromedica.
Η οικογένεια Λιακουνάκου πίσω από τη Medipol
Σημειώνεται ότι η μεν Euromedica Π. Φαλήρου είναι θυγατρική κατά 49% της Euromedica, η δε Medipol αν και ήταν ως πρόσφατα 100% θυγατρική της εισηγμένης, άλλαξε χέρια και μέσω συντονισμένων αυξομειώσεων του μετοχικού της κεφαλαίου πέρασε στην ιδιοκτησία της οικογένειας Λιακουνάκου.
Με βάση τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της 10ης Ιουλίου, η οικογένεια Λιακουνάκου κατέχει πλέον ποσοστό ελαφρώς υψηλότερο του 90% με το ποσοστό της Euromedica να πέφτει στο 6,8%. Οι παραπάνω αποφάσεις δημοσιεύτηκαν στο ΓΕΜΗ στις 3 Αυγούστου, την ημέρα, δηλαδή, εκδίκασης της αίτησης από πλευράς Farallon.
Σημειώνεται ότι η Medipol διοικούνταν απευθείας από την οικογένεια Λιακουνάκου, ακόμη και όταν ήταν 100% θυγατρική της Euromedica. Επομένως όλες οι καταγγελλόμενες ενέργειες βαρύνουν την ίδια.
Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, τα όσα συνέβησαν με τη μεταφορά εξοπλισμού, ρευστότητας και πελατείας στη Medipol ήταν η αρχή ενός ευρύτερου σχεδίου για ανάπτυξη ενός παράλληλου δικτύου διαγνωστικών υπό τη Medipol επί ζημία της Euromedica. Λέγεται, μάλιστα, ότι ο σχεδιασμός προέβλεπε ως επόμενο σταθμό την Ανατολική Αττική.
Και προείσπραξη από τρίτους μελλοντικών εσόδων!
Τέλος η Farallon προσκόμισε στοιχεία για προείσπραξη από τρίτους μελλοντικών εσόδων διαγνωστικών κέντρων και κλινικών του ομίλου Euromedica.
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, η εταιρεία, υπό το διακριτικό τίτλο Medfree, που συστάθηκε φέτος με έδρα τη Θεσσαλονίκη από συνεργάτες και συνεταίρους του ομίλου Euromedica διατείνεται ότι συνεργάζεται με 4 διαγνωστικά κέντρα και 2 κλινικές της Euromedica, μέσω ειδικού προγράμματος.
Το πρόγραμμα προβλέπει ότι με την καταβολή 100 ευρώ ετησίως για 4μελή οικογένεια, η τελευταία μπορεί να λαμβάνει ιατρικές υπηρεσίες από τις συνεργαζόμενες μονάδες της Euromedica, χωρίς την καταβολή της ιδιωτικής συμμετοχής (15%) επί της συνολικής αμοιβής.
Με δεδομένο ότι η καταβολή της ίδιας συμμετοχής αποτελεί τη μοναδική ρευστότητα, που εισπράττουν άμεσα κλινικές και διαγνωστικά καθώς η εξόφληση από τον ΕΟΠΥΥ καθυστερεί, η παραπάνω πρακτική εντείνει τις συνθήκες ταμειακής ασφυξίας της Euromedica.
Το λάβαρο της αντίστασης υψώνει ο Θωμάς Λιακουνάκος εξαπολύοντας μύδρους κατά του fund Farallon το οποίο, με προσφυγή του στη Δικαιοσύνη, πέτυχε το προσωρινό μπλοκάρισμα των ταμειακών διαθεσίμων καθώς και όλων των περιουσιακών στοιχείων της Euromedica.
«Οι άνθρωποι αυτοί έχουν δόλο. Θέλουν να κλέψουν την περιουσία όλων των άλλων μετόχων έναντι πινακίου φακής», τονίζει ο πολυσυζητημένος επιχειρηματίας, ο οποίος εξακολουθεί να κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας.
Ο ίδιος σπεύδει να προσθέσει μιλώντας στο mononews.gr: «Τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά, δεν θα τους αφήσω να προχωρήσουν στα σχέδια υφαρπαγής. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μηνυτήριες αναφορές, καθότι είναι εμφανές ότι επιχειρείται σε βάρος μας μια φονικού τύπου επίθεση. Και εξηγώ το γιατί: το να δεσμεύεις το ταμείο ενός νοσοκομείου δεν είναι μια απλή υπόθεση. Αν για παράδειγμα ένας καρδιοπαθής ή κάποιος που κάνει αιμοκάθαρση ή ένας που βρίσκεται στην εντατική μονάδα χρειαστούν κάποιο ιατρικό μηχάνημα, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να αποκτηθεί άμεσα. Μπαίνει έτσι σε άμεσο κίνδυνο η ζωή των ασθενών…».
Σύμφωνα με τον Θωμά Λιακουνάκο, τα όσα καταμαρτυρούνται από την πλευρά του Farallon δεν αποτελούν την πραγματικότητα, ενώ παράλληλα ο ίδιος θέτει ζήτημα εσωτερικής πληροφόρησης από ανθρώπους του fund που αντλούν στοιχεία μέσα από την ίδια την εταιρεία.
«Δεν τίθεται το παραμικρό ζήτημα για όλα όσα λέγονται περί υποκλοπών και άλλων τέτοιων. Θα πρέπει να καταλάβει κάποιος ότι ο κύριος όγκος των ταμειακών διαθεσίμων κατευθύνεται για τα αναγκαία ιατρικά μηχανήματα, ενώ τα κόστη του προσωπικού είναι σαφώς πολύ χαμηλότερα».
Για την εταιρεία Medipol, προς την οποία, σύμφωνα με τη Farallon, έχουν κατευθυνθεί κεφάλαια από τη Euromedica, ο Θωμάς Λιακουνάκος υποστηρίζει ότι πρόκειται για θυγατρική της εισηγμένης, η οποία, αν ολοκληρωθεί η καταβολή της αναλογούσας αύξησης κεφαλαίου, θα βρεθεί να κατέχει σημαντικό ποσοστό.
Είναι προφανές ότι η «μάχη χαρακωμάτων» του επιχειρηματία με το fund θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες.
Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών διέταξε την προσωρινή δέσμευση όλης της κινητής περιουσίας της Euromedica έως τις 21 Σεπτεμβρίου οπότε και θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Farallon. Η δικαστική απόφαση θεωρεί ότι, με βάση τα στοιχεία που προσκόμισε το fund, υπάρχει «αφαίμαξη» ρευστότητας, αλλά και εξοπλισμού από τη Euromedica προς άλλες εταιρείες.
Σύμφωνα με την αίτηση, το δίκτυο των ιδιόκτητων διαγνωστικών κέντρων της Euromedica στην Αθήνα, αν και τιμολογούσε, από το 2017, τους πελάτες του για παροχή υπηρεσιών, όταν εισέπραττε χρήματα, μέσω POS, αυτά κατέληγαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων και συγκεκριμένα σε λογιαριασμούς των εταιρειών Medipol και Euromedica Π. Φαλήρου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, που επικαλέστηκε η Farallon, ο ετήσιος τζίρος του δικτύου ιδιόκτητων διαγνωστικών κέντρων Αθήνας της Euromedica ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών εκτιμάται ότι οι εισπράξεις που έχουν «διοχευτευθεί» εκτός Euromedica ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.
ΠΗΓΕΣ: euro2day.gr , mononews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου