.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΝΤΡΑΓΚΙ ΣΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!!

ΦΕΥΓΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΡΙΘΕΙ ΕΝΟΧΟΣ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ "ΣΟΒΑΡΟ" ΑΔΙΚΗΜΑ...
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;




Τη στήριξή του στον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis, εξέφρασε με επιστολή του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης ξεκαθάρισε τη θέση του, τονίζοντας πως οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται από τη Δικαιοσύνη, κι ότι η ανεξαρτησία του έκαστου κεντρικού τραπεζίτη είναι αδιαπραγμάτευτη και προστατεύεται.

Ωστόσο, ο Μάριο Ντράγκι σημείωσε πως ο κ. Στουρνάρας μπορεί να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του μόνον αν κριθεί ένοχος για κάποιο «σοβαρό αδίκημα» από δικαστήριο. Υπενθύμισε δε, πως το τεκμήριο της αθωότητας καλύπτει, ως πανανθρώπινο θεμελιώδες δικαίωμα, όλα τα μέλη της ΕΚΤ.


Ο κ. Ντράγκι σημειώνει χαρακτηριστικά πως τυχόν παράνομη απαλλαγή οποιουδήποτε κεντρικού τραπεζίτη από τα καθήκοντά του θα υποχρέωνε την ΕΚΤ να παραπέμψει το ζήτημα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικαλούμενη παράβαση της συνθήκης της ΕΕ, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση να μην προβεί σε κάποια ενέργεια που θα προκαλέσει νέα κρίση.

Υπογραμμίζει πως οι ευρωπαϊκές συνθήκες κατοχυρώνουν πλήρως την ανεξαρτησία των εθνικών κεντρικών τραπεζών, προσθέτοντας πως η εν λόγω διάκριση εξουσιών αποτελεί «βασική αρχή που διέπει τη λειτουργία του Ευρωσυστήματος».

Ο ευρωτραπεζίτης συμπληρώνει πως η ΕΚΤ «παρακολουθεί στενά τυχόν ενδείξεις» άσκησης πίεσης στους κεντρικούς τραπεζίτες. Τονίζει, δε, πως η Ευρωτράπεζα και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες που την αποτελούν ούτε ζητούν ούτε δέχονται υποδείξεις από οποιαδήποτε κυβέρνηση.



πηγη: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates