.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS: «ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ» ΒΑΠΤΙΖΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΣΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ !!!

ΜΕΣΩ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ «ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ», ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕ Η SIEMENS ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΩΣ ΜΙΖΕΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Συγκεντρώθηκαν 1.950.000 ευρώ (σε δόσεις) για λαδώματα μέσα σε μόλις δύο μήνες το 2004...




Νέα «βόμβα» (τη δεύτερη έπειτα από αυτή του λαδώματος με 2% σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.) για τις... χορηγίες της Siemens σε πολιτικά κόμματα αλλά και πολιτικούς έκρυβε ακόμη μία απόφαση γερμανικού δικαστηρίου, που αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία». Στο νέο ένταλμα επιβολής ποινής του ειρηνοδικείου Μονάχου κατά του Μιχάλη Χριστοφοράκου έρχεται στο φως το τρίγωνο που είχε στηθεί από τη Siemens για να καλύπτονται οι διαδρομές του μαύρου χρήματος, το οποίο αποκαλούσαν «χρήσιμες δαπάνες», «διακριτικές πληρωμές» ή απλά «προμήθειες» αλλά και πώς πρόσωπα, οι promotors και οι consultants, ζητούσαν χρήματα και για τους ίδιους, πλην των κομμάτων!

Σύμφωνα με το κείμενο-ντοκουμέντο: «Σε πολλές χώρες τις οποίες προμήθευε η Siemens η εκτέλεση έργων ήταν, κατά κανόνα, δυνατή μόνο εάν χρησιμοποιούνταν κάποιος λεγόμενος promotor (πρόσωπο που μεσολαβούσε), το οποίο ήταν εγκατεστημένο σε αυτήν.
Το πρόσωπο αυτό ζητούσε προμήθειες για τη μεσολάβησή του. Με ένα μέρος των προμηθειών αυτών αμείβονταν οι δικές του υπηρεσίες, ένα άλλο μέρος αυτών προοριζόταν για να διοχετευτεί σε πρόσωπα τα οποία βοηθούσαν για την ανάθεση του έργου στην εταιρία. Παράλληλα χρησιμοποιούνταν εξωτερικοί σύμβουλοι, οι λεγόμενοι consultants, για να βοηθήσουν τη Siemens στα διάφορα στάδια της διαδικασίας ανάληψης του έργου. Ο εξωτερικός σύμβουλος φρόντιζε, για παράδειγμα, μέσω των επαφών του αλλά και μέσω πληρωμών στον πελάτη ή σε υπαλλήλους του πελάτη ή ακόμη και σε πρόσωπα λήψης των σχετικών αποφάσεων, να επηρεάζει την ανάθεση του έργου θετικά υπέρ της Siemens A.G. Σε μερικές περιπτώσεις όμως τα εκάστοτε πρόσωπα τα οποία συναποφάσιζαν για την ανάθεση κάποιου έργου ζητούσαν και προσωπικά χρηματικά ποσά για να αποφασίσουν υπέρ της Siemens!

H «ονομασία»


Οι πληρωμές αυτές αποκαλούνταν εσωτερικά στη Siemens “χρήσιμες δαπάνες”, “διακριτικές πληρωμές” ή απλά “προμήθειες”»!
Στη συνέχεια στο ένταλμα επιβολής ποινής γίνεται αναφορά στο πώς είχαν στηθεί τα «μαύρα ταμεία». Αναφέρει συγκεκριμένα: «Προκειμένου να συνεχιστεί και να διασφαλιστεί η διενέργεια “διακριτικών πληρωμών”, ο Siekaczek ανέπτυξε την ιδέα να αφαιρεί μέσω εικονικών συμβάσεων συμβούλων, για τις οποίες δεν παρέχονταν πραγματικές υπηρεσίες, μεγάλα χρηματικά ποσά από τη Siemens A.G. και στη συνέχεια να τα συγκεντρώνει σε μια δεξαμενή σε διάφορους λογαριασμούς για να μπορεί από εκεί να διανέμει τα χρήματα ανάλογα με τις ανάγκες...





Το σύστημα αποτελούνταν από τρία επίπεδα: Στο πρώτο επίπεδο ήταν η Siemens A.G. Στο δεύτερο επίπεδο ήταν η αμερικανική εικονική εταιρία BFA Global Advisors LLC, η PromExport LLC και η Weawind LLC και η αυστριακή εικονική εταιρία Krhoma Handelsgesellschaft mbH...
Για να τελειοποιηθεί ακόμη περισσότερο η συγκάλυψη, το καμουφλάζ της πραγματικής χρησιμοποίησης των χρημάτων, υπήρχε -πέραν αυτού- και τρίτο επίπεδο: Το επίπεδο αυτό αποτελούνταν από εικονικές εταιρίες που ήταν δηλωμένες στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους: Tamarind Group Corp., Eagle Invest & Finance S.A και Electronic Technology Ltd.

Στη συνέχεια, βάσει των εικονικών συμβάσεων οι οποίες συνάπτονταν με τις εταιρίες αυτές, εκδίδονταν εικονικά τιμολόγια, με αποτέλεσμα τα χρήματα να διοχετεύονται συγκαλυμμένα από τη Siemens σε “μαύρα ταμεία”».

1.950.000 ευρώ (σε δόσεις) για λαδώματα μέσα σε (μόλις) δύο μήνες!

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο Χριστοφοράκος χρησιμοποίησε αυτή τη μέθοδο και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με κείμενο: «Λόγω των κακών δημόσιων σχέσεων της Siemens στην Ελλάδα, αποφασίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του '90 να κάνει η Siemens χορηγίες σε κόμματα, ώστε να εξασφαλιστεί μια ισχυρότερη δικτύωση της επιχείρησης με τους Ελληνες πολιτικούς, ανάλογη με αυτή των μεγάλων ελληνικών εταιριών...

Στη συνέχεια προωθούσατε συγκαλυμμένα τα ανωτέρω χρήματα (2%) ετησίως αποκλειστικά στα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.) και Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΠΑΣΟΚ)... Ενεργώντας στα πλαίσια αυτά, γνωρίζατε ότι τα χρήματα θα καταβάλλονταν από κάποιο “μαύρο ταμείο”. Εστω και εάν δεν γνωρίζατε συγκεκριμένα τις επιμέρους δεξαμενές χρημάτων του Siekaczek, γνωρίζατε ότι τα χρήματα που ζητούσατε ήταν χρήματα τα οποία είχαν αφαιρεθεί από την εξουσία της Siemens A.G. και είχαν συγκεντρωθεί σε δεξαμενές χρημάτων.

Κατόπιν αυτού, καθώς τα χρήματα δεν μπορούσαν να διοχετευτούν μέσω του επίσημου λογιστηρίου, ο Siekaczek μοίρασε το ποσό που ζητήσατε σε δόσεις και έδωσε εντολή κατά τις κατωτέρω ημερομηνίες να σταλούν από τα “μαύρα ταμεία” που είχε στη διάθεσή του τα ακόλουθα εμβάσματα στον λογαριασμό της FAIRWAYS LTD, στην Ελβετία:


■ στις 5/8/2004 ποσό 250.000 ευρώ από την Tamarind,
■ στις 6/8/2004 ποσό 250.000 ευρώ από την Electronic Technology,
■ στις 2/9/2004 ποσό 250.000 ευρώ από τη Weawind,
■ στις 2/9/2004 ποσό 250.000 ευρώ από την Electronic Technology,
■ στις 7/9/2004 ποσό 250.000 ευρώ από την Electronic Technology,
■ στις 16/9/2004 ποσό 250.000 ευρώ από τη Weawind,
■ και στις 7/10/2004 ποσό 250.000 ευρώ από τη Weawind.

Επίσης, στάλθηκαν σε εσάς (σ.σ.: Χριστοφοράκος) σε μη εξακριβωθέντα χρόνο τουλάχιστον 200.000 ευρώ σε μετρητά μετά τα εμβάσματα αυτά.

Γνωρίζατε, επίσης, ότι με τη συμπεριφορά αυτή συνδράματε τον Siekaczek στις παράνομες πράξεις του, διότι χωρίς τη δική σας “ζήτηση” τα “μαύρα ταμεία” δεν θα μπορούσαν να τηρηθούν με την αποτελεσματικότητα με την οποία τηρήθηκαν στην προκειμένη περίπτωση»!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates