.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ-ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ
ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ:


Παναγιώτης Λαφαζάνης: οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι απολύτως παράνομοι και αντισυνταγματικοί. Πρέπει να καταργηθούν.

Ο Γραμματέας του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος Π.Γ. της ΛΑΕ, κατέθεσαν στο Πταισματοδικείο Αθηνών στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης 22 Μαρτίου, ως μάρτυρες, στο πλαίσιο της μηνυτήριας αναφοράς, που είχαν καταθέσει για τη διεξαγωγή παράνομων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Σημειώνεται ότι ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, Παν. Λαφαζάνης, τα στελέχη της ΛΑ.Ε, Δημ. Στρατούλης, Δέσ. Σπανού και ΜάνιαΜπαρσέφσκι και ο Τάσος Καραγιώργος, μέλος του Κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α. (Αλληλεγγύη – Ανυπακοή – Ανατροπή), κατέθεσαν την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, στις 12.30 μ.μ., στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά περί τελέσεως κακουργηματικών πράξεων για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018.

Για το θέμα αυτό ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση την οποία ανέθεσε στην πταισματοδίκη του 30ου προανακριτικού τμήματος Αθήνας.

Επίσης, ως μάρτυρες θα καταθέσουν στην αρμόδια Πταισματοδίκη, την Παρασκευή (23/3) στις 9.30 π.μ., τα μέλη του Π.Σ. της ΛΑΕ, Δέσποινα Σπανού και Μάνια Μπαρσέφσκι και ο Τάσος Καραγιώργος, μέλος του Κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α. (Αλληλεγγύη – Ανυπακοή – Ανατροπή).

Στη μηνυτήρια αναφορά, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί,που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 24/1/2018, είναι παράνομοι και αντισυνταγματικοί γιατί έγιναν:

  • χωρίς να έχει προηγηθεί η δημοσίευση εφαρμοστικών υπουργικών αποφάσεων για τις προδιαγραφές (τεχνικές και νομικές) της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διενέργειας πλειστηριασμών αλλά και
  • χωρίς να έχουν υπογραφεί νόμιμα οι απαιτούμενες συμβάσεις μεταξύ των συμβολαιογραφικών συλλόγων και των εταιριών πληροφορικής που έχουν αντικείμενο την οργάνωση και διαχείριση της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
  • με παραβίαση των συνταγματικών αρχών της δημοσιότητας, της διαφάνειας, της προστασίας του δικαιώματος της λαϊκής μικροϊδιοκτησίας, την οποία εγγυάται το άρθρο 22 του Συντάγματος, καθώς και με αποκλεισμό της πρόσβασης, ενημέρωσης, συμμετοχής και ελέγχου από όσους δεν έχουν γνώσεις και μάλιστα εξειδικευμένες ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του ΠΣ της ΛΑ.Ε, μετά το πέρας της κατάθεσής του έκανε την εξής δήλωση:

«Όπως ξέρετε, στελέχη της ΛΑ.Ε, έχουμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σχετικά με την νομιμότητα και συνταγματικότητα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Κληθήκαμε από την 30ή πταισματοδίκη πέραν από μηνυτές και ως μάρτυρες για να καταθέσουμε γι’ αυτήν την υπόθεση.

Είχα την ευκαιρία να καταθέσω τώρα το πρωί, μόλις τελείωσα τη δική μου κατάθεση και συνεχίζει ο Δημήτρης Στρατούλης. Όρισα ως πληρεξούσιο δικηγόρο μου τον κύριο Σαράντο Θεοδωρόπουλο και στην κατάθεσή μου πολύ συνοπτικά αναφέρω ότι κατά την γνώμη μας οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι πλήρως παράνομοι και αντισυνταγματικοί, δεν διαθέτουν καμία εγκυρότητα, καμία διαφάνεια και καμία αξιοπιστία.

Η σύμβαση, η οποία έχει υπογραφεί με την ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης ηλεκτρονικής πλατφόρμας των πλειστηριασμών είναι κατά την γνώμη μας παράνομη, η επιλογή αυτή δεν έχει καμία βάση δικαιοσύνης και αντικειμενικότητας.

Αυτή η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δεν στηρίζεται σε υπουργικές αποφάσεις και κανονιστικές πράξεις, που να διασφαλίζουν τα βασικά και θεμελιώδη στοιχεία της εγκυρότητας των πλειστηριασμών.

Και τέλος, ίσως και το σημαντικότερο, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν δίνουνκαμία δυνατότητα ενημέρωσης, συμμετοχής και ελέγχου της διαδικασίας σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται, αλλά δεν έχει γνώσεις και μάλιστα εξειδικευμένες ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι η κυβέρνηση και οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι εκτός νομιμότητας, είναι απολύτως παράνομες, μη έγκυρες και επομένως πρέπει να ακυρωθούν, όπως και να ακυρωθεί συνολικά όλη η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η οποία άλλωστε δημιουργεί τεράστια κοινωνικά προβλήματα και βεβαίως δίνει την ευκαιρία να εκδηλώνει η κυβέρνηση το αυταρχικό της πρόσωπο με τον πιο αποκρουστικό τρόπο».

Επίσης ο δικηγόρος, που συνόδευε τους 2 μάρτυρες, Σαράντος Θεοδωρόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

«Συνόδευσα στην Πταισματοδίκη τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας που κατέθεσαν σχετικά με την από 25/1/2018 μηνυτήρια αναφορά τους σχετικά με το μη νόμιμο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, λόγω τυπικών και ουσιαστικών νομικών ελλείψεων και τις υπόνοιες σοβαρών κακουργηματικών πράξεων που υπάρχουν για τους ανωτέρω λόγους».




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates