Την ιστορία ενός μικρού χωριού στη Γαλατία της Γαλλίας όπου την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας αντιστεκόταν, όλοι μας την έχουμε διαβάσει ή την έχουμε ακούσει σαν παραμύθι..
Το μυστικό της ελευθερίας τους ήταν το γεγονός πως ο μάγος του χωριού είχε ανακαλύψει το ελιξίριο όπου έδινε τεράστια δύναμη σε αυτούς που το πίνανε και μπορούσανε να πολεμήσουν τις ορδές των Ρωμαίων λεγεωνάριων..
Ο Ρωμαίος αυτοκράτος είχε έρθει σε απόγνωση γιατί δεν μπορούσε να τους κατακτήσει και ήταν για αυτόν μια μαύρη κουκκίδα στην τεράστια ΡωμαΪκή αυτοκρατορία..Κάλεσε τους συμβούλους τους πραιτοριανούς και δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει ώσπου μια μέρα του επισκέφτηκε ένας Ρωμαίος τραπεζίτης και του αποκάλυψε το σατανικό του σχέδιο αρπαγής του χωριού δίχως να υπάρξει η παραμικρή πολεμική διένεξη..
Αφού εξήγησε το σχέδιο του στον Ρωμαίο αυτοκράτορα του ζήτησε τρεις συμβούλους και άλογα προκειμένου να επισκεφτεί το Γαλατικό χωριό.
Έτσι λοιπόν πήρε το δρόμο για το Γαλατικό χωριό όπου οι λιγοστοί Γαλάτες όταν τον είδανε χαμογελώντας νομίσανε πως ήρθε να τους κατακτήσει και προσπαθήσανε να τον κυνηγήσουν..
Αυτός με τρεμάμενη φωνή τους είπε πως δεν ήρθε να τους πολεμήσει αλλά ήρθε ως εκπρόσωπος του Καίσαρα και πως θα τους εξηγήσει πως ο αυτοκράτορας θέλει να τους βοηθήσει να αναπτύξουν το χωριό τους και να γίνουν αντάξιοι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας..
Τους είπε λοιπόν πως επειδή η μεγαλοψυχία του Ρωμαίου Αυτοκράτορα δεν θέλει πόλεμο μαζί τους αποφάσισε να τους δανείσει 1000 ρωμαϊκά νομίσματα προκειμένου να φτιάξουν ένα νέο και σύγχρονο χωριό αντάξιο της Ρώμης.
Οι Γαλάτες όταν άκουσαν την πρόταση το Ρωμαίου τραπεζίτη χάρηκαν πάρα πολύ και πανηγυρίζανε γιατί επιτέλους βρήκανε τον τρόπο να συνυπάρχουν μέσα στην αυτοκρατορία και παράλληλα να μπορούν να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους..
Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να υπογράψουν το δάνειο των 1000 ρωμαϊκών νομισμάτων με τον τραπεζίτη με έναν όρο όμως πως κάθε χρόνο θα δίνουν τόκο 10% στην Ρώμη..
Οι Γαλάτες πήρανε τα 1000 ρωμαϊκά νομίσματα και με αυτά αρχίσανε τις συναλλαγές μέσα στο χωριό, φτιάξανε νέα σπίτια νέα κτήρια νέα εργαλεία καλλιεργήσανε τα χωράφια τους και ζούσανε την ευμάρεια που τους είχε δώσει απλόχερα ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας δια του τραπεζίτη..
Πέρασε σύντομα ένας χρόνος και τους επισκέφτηκε ο Ρωμαίος τραπεζίτης για να εισπράξει τον τόκο..
Επισκεπτόμενος το χωριό τους ενημέρωσε για την συμφωνία που είχανε υπογράψει και πως πρέπει να πληρώσουν 100 ρωμαϊκά νομίσματα και ο καθένας από αυτούς άρχισε να πληρώνει..Τρεις όμως από τους Γαλάτες δεν καταφέρανε να πληρώσουν την οφειλή τους και στο χωριό ήταν οι στιγματισμένοι μια και δεν τηρήσανε την συμφωνία με τον Ρωμαίο τραπεζίτη και τους επιβάλλανε τιμωρία..
Στο χωριό όμως ήδη είχανε μείνει 900 ρωμαϊκά νομίσματα και τα πρώτα σημάδια δυσκολιών ήδη είχανε γίνει αντιληπτά..Ο αρχηγός του χωριού αποφάσισε να αλλάξει κάποιους κανόνες στην δουλειά και να τους βάλει να δουλεύουν περισσότερο μια και όλοι λέγανε πως δεν μπορούν να συντηρήσουν αυτά που ήδη είχανε φτιάξει και πως δεν μπορούσανε να φτιάξουν νέα πράγματα..
Έρχεται δεύτερος χρόνος και επισκέφτηκε πάλι ο Ρωμαίος τραπεζίτης το Γαλατικό χωριό για να εισπράξει τον τόκο του δανείου που τους είχε δώσει..Μαζεύονται όλοι οι Γαλάτες προκειμένου να πληρώσουν αλλά αυτή την φορά όλο και περισσότεροι δεν μπορούν να πηρώσουν το δάνειο τους στον Ρωμαίο τραπεζίτη..Οι διαμάχες μεταξύ των Γαλατών αρχίσανε να γίνονται πιο έντονες και στρέφεται ο ένας έναντι του άλλου και να τους κατηγορούν για κακοδιαχείριση και μη ορθολογική χρήση του χρήματος και αυτό τους εξέθεσε απέναντι στον Καίσαρα και στον Ρωμαίο αυτοκράτορα..Ο αρχηγός του χωριού τους επιβάλλει νέα μέτρα πιο σκληρά προκειμένου να μπορούν να παράγουν περισσότερα και να μπορούν να πληρώνουν..Όμως κανείς δεν κατάλαβε πως τα ρωμαϊκά νομίσματα που είχανε απομείνει ήταν μόνο πλέον 800..
Έρχεται και ο τρίτος χρόνος όπου ο Ρωμαίος τραπεζίτης πηγαίνει στο Γαλατικό χωριό προκειμένου να εισπράξει τον τόκο του δανείου που τους είχε δώσει και αυτή την φορά η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη οι Γαλάτες μαλώνανε μεταξύ τους γιατί δεν μπορούσανε να πληρώσουν το δάνειο τους και κατηγορούσε ο ένας τον άλλο αλλά στην γωνία ο Ρωμαίος τραπεζίτης χαμογελούσε και ήταν έτοιμος να παραλάβει τα κλειδιά του χωριού..
Αποφασίζει λοιπόν να τους κάνει πρόταση να πουλήσουν ένα μέρος του χωριού που ανήκει σε όλους δηλαδή ήταν δημόσια περιούσια και να κατασχέσει ένα μέρος από τα χωράφια τους προκειμένου να αποπληρώσουν όπου και δεχτήκανε..
Τον τέταρτο χρόνο ο Ρωμαίος τραπεζίτης πήγε να πάρει ξανά τον τόκο από το γαλατικό χωριό αλλά αυτή την φορά τα πράγματα ήταν ακόμη πιο δύσκολα το χωριό βρισκότανε σε πλήρη κατάρρευση τα σπίτια βρισκότανε ένα βήμα πριν πέσουν η παραγωγή είχε σταματήσει και οι Γαλάτες αισθάνονταν πως δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν το δάνειο τους..Τότε ο Ρωμαίος τραπεζίτης τους είπε πως πρέπει να τους κατασχέσει ένα μέρος των σπιτιών τους και έβαλε τους άλλους Γαλάτες να τους πετάνε έξω από τα σπίτια τους προκειμένου να σωθούν αυτοί όπως και κάνανε..
Ήδη το μισό χωριό είχε περάσει στα χέρια του Ρωμαίου τραπεζίτη και ετοιμαζότανε για το τελειωτικό χτύπημα.
Τον πέμπτο χρόνο και ενώ είχε πάρει το μισό χωριό και τα ρωμαϊκά νομίσματα είχανε μείνει μόνο 600 πήγε να τους ζητήσει την οφειλή τους και όπως αντιλαμβάνεστε τα πράγματα ήταν ακόμη πιο δύσκολα και σχεδόν κανείς πλην ελαχίστων καταφέρανε να πληρώσουν..Τότε ο Ρωμαίος τραπεζίτης τους ζήτησε να του δώσουν την συνταγή που φτιάχνουν το ελιξίριο για να τους διαγράψει όλο το χρέος και τους υποχρέωσε ποτέ να μην το ξαναφτιάξουν αυτοί όπου και το δεχτήκανε..
Όπως φαντάζεστε λοιπόν την επόμενη βραδιά Ρωμαίοι στρατιώτες αφού είχανε πιει το ελιξίριο μπήκανε στο γαλατικό χωριό και κάνανε πλιάτσικο και έτσι έπεσε το τελευταίο κάστρο αντίστασης στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία..
Ποια ήταν λοιπόν η απάτη του Ρωμαίου τραπεζίτη; Το γεγονός πως ενώ τους έδωσε 1000 ρωμαϊκά νομίσματα δεν τους έδωσε την δυνατότητα να δημιουργούν χρήμα για την εξυπηρέτηση των τόκων αυτού του δανείου και με αυτό τον τρόπο τους πήρε το χωριό..
Αν αυτή η ιστορία σας φαίνεται σατανική και επιστημονικής φαντασίας δεν μένει παρά να δείτε την ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής που εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος δια του κυρίου στουρνάρα και την παρέδωσε στον πρόεδρο της βουλής όπου στην σελ 130 αναγράφει την μείωση των δανείων από το 2012 έως και το 2017 κατά 60 δις και το ποσό αυτό ανέρχεται στα 100 δις από την αρχή της υποτιθέμενης Ελληνικής κρίσης του 2010..
Το γεγονός πως η κεντρική τράπεζα παραβιάζει το καταστατικό της με την αναστολή δημιουργίας χρήματος και αφαιρεί χρήμα δια των τόκων είναι η βασική αιτία αρπαγής της χώρας.
Δείτε λοιπόν την σελ 130 της εν λόγω εκθέσεως της ΤτΕ και βρείτε τις ομοιότητες του Γαλατικού χωριού με το πείραμα Ελλάδα
http://www.bankofgreece.gr/BogEkdoseis/Inter_NomPol2017.pdf
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου