.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑ ΤΙΣ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΤΕΧΝΙΚΟ ΛΑΘΟΣ Ή ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΣΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ;;;
Στο site του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης βγήκαν τα στοιχεία των πολιτών(ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα) που έχουν καταγγείλει υποθέσεις διαφθοράς στο Δημόσιο !!!




Απίστευτη επιπολαιότητα χαρακτηρίζει την ενέργεια της ηγεσίας του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, η οποία, προφανώς από τεχνικό λάθος, «κατάφερε» να αναρτήσει στο διαδίκτυο τα στοιχεία χιλιάδων πολιτών που προέβησαν σε απόρρητες καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια διοίκηση.

Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά δεν είναι καθόλου. Οι άνθρωποι προσέφυγαν στην υπηρεσία για να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα -πρόσωπα και καταστάσεις- και κατέληξαν να διαβάζουν όλα τα προσωπικά τους στοιχεία στο διαδίκτυο, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, email καθώς και το περιεχόμενο των αναφορών τους.


Ήδη στο διαδίκτυο υπάρχουν αναρτημένες περισσότερες από 5.000 αναφορές που αφορούν σε διάφορους τομείς του Δημοσίου.

Ενδεικτικά παραθέτουμε την παρακάτω:




Ο λόγος της απίστευτης αυτής διαρροής δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστός. Προφανώς, πρόκειται για κάποιο λάθος του τεχνικού τμήματος. Πάντως, η δημοσιοποίηση των στοιχείων προκάλεσε έντονη αναστάτωση, με πολλούς πολίτες να επικοινωνούν τόσο με δημοσιογραφικά γραφεία όσο και με τις Αρχές προκειμένου να καταλάβουν τι ακριβώς έχει γίνει.

Όπως πληροφορείται το zougla.gr, για τη διαρροή ενημερώθηκε τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος όσο κι άλλοι αρμόδιοι παράγοντες. Παράλληλα, βέβαιη θεωρείται και η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς έγιναν και εκεί αντίστοιχες καταγγελίες.

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα επικοινώνησε με το ΣΕΕΔ και με στελέχη του Τμήματος Πληροφορικής, τα οποία ενημερώθηκαν σχετικά και δεσμεύθηκαν ότι τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει θα κατέβουν από το διαδίκτυο άμεσα.

Παράλληλα, το zougla.gr ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο της ΣΕΑ κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο, ένα από τα θύματα της διαρροής. Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργακόπουλος, «διαπίστωσα ότι στο site του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης είναι αναρτημένες αναφορές δικές μου κι άλλων πολιτών. Αμέσως ενημέρωσα το γραφείο του κ. Παπαγγελόπουλου και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για τους πολίτες να είναι προσβάσιμες οι αναφορές. Ακόμα και οι καταγγελίες που είχα υποβάλει για τα φάρμακα ήταν στο διαδίκτυο. Απίστευτα πράγματα».


Δείτε ενδεικτικά τα στοιχεία των πολιτών όπως βγήκαν στο portal του ΣΕΕΔΔ







πηγη: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates