.

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ !!!

19 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
Για δεύτερη φορά η Δικαιοσύνη απαλλάσσει τους πάντες για ένα έγκλημα που τελικά έμεινε χωρίς τιμωρία....




Το αποκαλούμενο "έγκλημα" του χρηματιστηρίου 1999-2000, σίγουρα θα περάσει στη δικαστική ιστορία ως διπλό έγκλημα. Η ποινική αποτίμηση αφορά αφενός τα – τυχόν- αδικήματα της υπόθεσης και αφετέρου τη "ντροπή" της πιο μακρόσυρτης και πιθανόν ατελέσφορης δικαστικής έρευνας. Έτσι μετά από 19 χρόνια η ελληνική δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως πρέπει να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, για δεύτερη φορά μάλιστα, μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία 2-1, καθώς ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη πως έπρεπε να καταδικαστούν για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος. Η πλειοψηφία όμως του δικαστηρίου και παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση της εισαγγελέα Εφετών Αθηνάς Θεοδωροπούλου, έκρινε αθώους όλους τους κατηγορούμενους από τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που αντιμετώπιζαν. 

Η μακρόσυρτη διερεύνηση

Πρόκειται για την πιο αργόσυρτη έρευνα της ελληνικής δικαιοσύνης για μια υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα:

Τα αδικήματα - φέρονται να -τελέστηκαν το 1999-2000

-Η εκδίκαση σε πρώτο βαθμό ολοκληρώθηκε το 2013

-Είχαν μεσολαβήσει ένα παραδικαστικό κύκλωμα με την ανακρίτρια της υπόθεσης Κων/να Μπουρμπούλια να διώκεται πειθαρχικά και ποινικά και απίστευτες παλινωδίες που "λέκιασαν" την ίδια τη δικαιοσύνη.

-Η πρώτη δίκη στο Εφετείο κατέληξε σε ομόφωνη απαλλαγή και των 42 κατηγορουμένων για αδικήματα – κατά περίπτωση- απάτης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

-Αμέσως μετά το σάλο που ξέσπασε η τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζήτησε την απόφαση και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης άσκησε αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης.

-Το 2016 το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση.

-Η υπόθεση έφτασε σε δεύτερη κράση το 2017, ενώ στο μεσοδιάστημα πέθαναν 6 άτομα και στο εδώλιο είχαν παραπεμφθεί οι 36 οι οποίοι και αθωώθηκαν.

Η απαγγελία της σημερινής απόφασης έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους παρόντες κατηγορουμένους, σε μία κατάμεστη από κόσμο δικαστική αίθουσα.Για την ιστορία να πούμε ότι η αίθουσα στην οποία εκδόθηκε η απόφαση είχε υποστεί υλικές ζημιές από την πρόσφατη έκρηξη στο Εφετείο, οι οποίες δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει μία σπασμένη τζαμαρία σκεπασμένη με ένα μεγάλο μουσαμά.



ΠΗΓΗ: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates