.

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΕΞ' ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΕΛΕΝΗΣ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ !!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ
Συνεχίζουν να προκαλούν την τύχη τους οι κατηγορούμενοι του σκανδάλου Novartis, απειλώντας, εκτός από τους μάρτυρες, ακόμη και τους εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρζίζονται την υπόθεση !!!



Πέντε μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή τους βάλλουν κατά του προεδρείου της ΕΔΕ εκφράζοντας την απορία τους γιατί μέχρι τώρα δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση για την υποστήριξη των εισαγγελικών λειτουργών που δέχονται αδικαιολόγητες επιθέσεις επειδή έστειλαν στη Βουλή τη δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis.

Μάλιστα, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς έπραξε ορθώς, καθώς ήταν εκ του Συντάγματος υποχρεωμένη να διαβιβάσει αμελλητί την επίμαχη δικογραφία στο Κοινοβούλιο.

Αναλυτικότερα, η ανακοινωση των δικαστικών αναφέρει τα εξής:

«Κατά το άρθρο 86 παρ. 2 του Συντάγματος εάν στα πλαίσια ανάκρισης, προανάκρισης ή προκαταρκτικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία κατά προσώπων που διατέλεσαν μέλη κυβέρνησης, για ποινικά αδικήματα, που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή, από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση.

Είναι προφανές ότι, σύμφωνα με την ως άνω διάταξη του Συντάγματος οι Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, ήταν υποχρεωμένοι να διαβιβάσουν αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή για τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία αναφέρονται στα συλλεγέντα στοιχεία της δικογραφίας, κατά τη διενεργούμενη από αυτούς, έρευνα για την υπόθεση NOVARTIS. Η Εισαγγελέας κατά τη Διαφθοράς και οι Επίκουροι Εισαγγελείς έχουν αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι διαθέτουν και το απαραίτητο σθένος και τις επιστημονικές γνώσεις και ικανότητες για την άσκηση του δύσκολου έργου τους.

Εκφράζουμε την απορία μας για ποιο λόγο το «Ενωτικό» Προεδρείο της Ένωσης στους κόλπους του οποίου μετέχει και Εισαγγελικός Λειτουργός, δεν έχει εκδώσει ακόμη ανακοίνωση υποστήριξης για τις αδικαιολόγητες επιθέσεις που εκτοξεύονται εναντίον των συγκεκριμένων Εισαγγελικών Λειτουργών, οι οποίες συνιστούν ευθεία επίθεση και κατά του θεσμού της Δικαιοσύνης.

Χαράλαμπος Μαυρίδης, Εφέτης, μέλος Δ.Σ της Ε.Δ.Ε
Ευάγγελος Κασσαλίας, Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, μέλος της Ε.Δ.Ε
Δημήτρης Τράγκας, Εφέτης Αθηνών, μέλος της Ε.Δ.Ε.
Χρήστος Παπαδήμας, Πρωτοδίκης Αθηνών, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε
Σταματία Γκαρά – Δημουλέα, Ειρηνοδίκης, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε»



Ελένη Τουλουπάκη: Η νέα εισαγγελέας διαφθοράς που είπε "όχι" στους Γερμανούς

Ήταν Μάρτιος του 2016 στη Χάγη, όταν η τότε εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ελένη Τουλουπάκη, μαζί με τον συνάδελφό της Χρήστο Ντζούρα, μετέχοντας στη συνάντηση εισαγγελικών λειτουργών στο πλαίσιο της Eurojust, άσκησαν "βέτο" στην προσπάθεια των Γερμανών να διασφαλίσουν το "ακαταδίωκτο" σε άλλες χώρες πλην της Γερμανίας των υπευθύνων του σκανδάλου Volkswagen.


Συγκεκριμένα, στη συνάντηση εκείνη στην οποία μετείχαν εισαγγελείς από 18 χώρες στις οποίες είχαν ξεκινήσει έρευνες για το σκάνδαλο με τα "πειραγμένα" λογισμικά" Γερμανοί εισαγγελικοί λειτουργοί εκδήλωσαν τις προθέσεις τους, ζητώντας να ασκηθεί δίωξη για την υπόθεση της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας μόνο στη χώρα τους και να μην κινηθεί ποινική διαδικασία σε καμία άλλη.

Μάλιστα, οι Γερμανοί εισαγγελείς πρόβαλαν ως επιχείρημα τον κίνδυνο επικάλυψης αξιοποίνου και για το λόγο αυτό ζήτησαν να διαβιβαστούν στις Γερμανικές αρχές οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί στις άλλες χώρες για το σκάνδαλο.

Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι στη Γερμανία για υποθέσεις όπως το σκάνδαλο της Volkswagen προβλέπεται μόνο η επιβολή χρηματικής ποινής και όχι ποινικές κυρώσεις. Έτσι στην περίπτωση που οι Γερμανοί χειρίζονταν συνολικά το θέμα, θα ήταν και οι ίδιοι που θα αποφάσιζαν στο τέλος τις αποζημιώσεις που θα δοθούν.

Με αυτά τα δεδομένα η Ελένη Τουλουπάκη, με όλο το δυναμισμό που έλκει από την Κρητική καταγωγή της, απάντησε στους Γερμανούς συναδέλφους της ότι «στο παρελθόν είχαμε πολύ κακή εμπειρία από την υπόθεση της Siemens, όπου τα κακουργήματα μετατράπηκαν σε πλημμελήματα». Η άποψή της βρήκε αρκετούς συμπαραστάτες μεταξύ των εισαγγελέων με προεξάρχουσα την πολυπληθή αμερικανική αντιπροσωπεία .

Η νέα επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, που πήρε τη θέση της παραιτηθείσας Ελένης Ράικου εισήχθη τέταρτη στη Σχολή Δικαστών το 1998 και από το 1999 ασκούσε καθήκοντα εισαγγελικού παρέδρου στην Αθήνα. Το 2008 έγινε εισαγγελέας Πρωτοδικών, ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο προήχθη σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Η κ. Τουλουπάκη αναμφισβήτητα ανήκει στη νέα γενιά Δικαστών και Εισαγγελέων που έχουν εξαιρετική νομική κατάρτιση. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά και έχει ασχοληθεί με επιτυχία με την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος.

Μάλιστα, δικαστικοί κύκλοι δεν θεωρούν τυχαίο το γεγονός ότι επελέγη στη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς με συντριπτική πλειοψηφία, δέκα ψήφων έναντι μίας, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Το όνομά της κ. Τουλουπάκη έγινε ευρύτερα γνωστό καθώς μετέχει στο κλιμάκιο των εισαγγελέων που τα τελευταία χρόνια ασχολούνται με το οικονομικό έγκλημα και με υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Έχει βρεθεί "τετ-α-τετ" με τον Ερβέ Φαλτσιανί - τον επονομαζόμενο και "πνευματικό πατέρα" της λίστας Λαγκάρντ - πριν από περίπου δύο χρόνια όταν μετείχε στην αποστολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας στο Παρίσι, με επικεφαλής τον προϊστάμενό της Ηλία Ζαγοραίο, κατα την οποία οι Έλληνες εισαγγελείς έλαβαν κατάθεση από το πρώην στέλεχος της HSBC.

Μόλις πριν από μερικές ημέρες η κ. Τουλουπάκη βρισκόταν με ομάδα εισαγγελέων στη Χάγη, σε διοργάνωση της Eurojust, για τη μεγάλη υπόθεση των Panama Papers.

Επίσης, η κ. Τουλουπάκη έχει διατελέσει εισαγγελέας κατά του ρατσισμού με σημαντικό έργο, για το οποίο έχει λάβει εύσημα από τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Ως εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει χειριστεί μεγάλες υποθέσεις, όπως τις έρευνες για την AGB, που είχε καταλήξει σε απαγγελία κατηγοριών, για την Αττική οδό και άλλες.

Τέλος, το έτος 2006 μαζί με τον συνάδελφό της Παναγιώτη Αθανασίου, νυν επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, είχαν διαβιβάσει στη Βουλή τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά προγράμματα, προκειμένου να εντοπιστούν ευθύνες του πρώην υπουργού 'Ακη Τσοχατζόπουλου.


ΠΗΓΗ
http://www.fmvoice.gr/index.php/oikonomia/eidiseis/item/164769-touloupaki-i-nea-epikefalis-tis-eisaggelias-kata-tis-diafthoras-pou-eipe-oxi-stous-germanoys

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates