.

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ POS !!!

ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ ;;;
Θα πρέπει να αλλάξουν ΚΑΔ για να εξαιρεθούν.




Ελλάς... το μεγαλείο σου. Μηχανάκια POS πρέπει να προμηθευτούν τα κυλικεία των σχολείων, όπως έγραψε χθες η «δημοκρατία»! Αν δεν το πράξουν, προβλέπεται τσουχτερό πρόστιμο. «Είναι με τα καλά τους; Ποιος μαθητής έχει κάρτα; Ποιος γονιός θα δώσει κάρτα στο παιδί του; Μπορεί ένα παιδί δημοτικού ή και γυμνασίου να έχει κάρτα;» λέει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Σωματείου Κυλικειαρχών Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» Στέφανος Φακούδης. 

«Είχαμε προφορική διαβεβαίωση από το υπουργείο Οικονομικών ότι θα εξαιρεθούμε. Η διαβεβαίωση, ωστόσο, έμεινε στα λόγια. Αντε, λοιπόν, ας πούμε ότι εγκαθιστούμε POS. Αντε, ας πούμε ότι κάποιοι γονείς θα δώσουν στα παιδιά του λυκείου προπληρωμένες κάρτες. Στο υπουργείο δεν έχουν ακούσει για τα φαινόμενα bullying σε πολλά σχολεία; Φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί αν κάποια παιδιά έχουν κάρτες» λέει ο κ. Φακούδης.


Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι γίνονται ενέργειες από επιμελητήρια και τη ΓΣΕΒΕΕ για την κατάργηση της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών, κάτι το οποίο ζητεί από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με σχετική επιστολή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Φακούδη, υπάρχουν παιδιά σε όλη τη Θεσσαλονίκη τα οποία πάνε στο σχολείο νηστικά και είναι, δυστυχώς, υποσιτισμένα. «Στο σωματείο μας υπάρχουν περίπου 200 εγγεγραμμένα μέλη. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Υπάρχουν παιδιά που πεινάνε. Πολλοί συνάδελφοι τα εντοπίζουν και προσφέρουν με διακριτικότητα κολατσιό. Πρόκειται για παιδιά όλων των ηλικιών, τα οποία όχι μόνο δεν έχουν λεφτά για να ψωνίσουν, όχι μόνο δεν έχουν μαζί τους φαγητό από το σπίτι σε κάποιο αλουμινόχαρτο, αλλά έρχονται στο σχολείο νηστικά, χωρίς να έχουν πρωινό» περιγράφει ο κ. Φακούδης.

Ο ίδιος αναφέρεται και στα περίφημα σχολικά γεύματα. «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο υποτίθεται ότι θα τρώνε παιδιά μεσημεριανό φαγητό. Πότε; Το μεσημέρι που μπορεί και να ζαλίζονται από την πείνα; Προτείναμε να υπάρξει φόρμουλα ώστε σε συνεργασία με τα κυλικεία να προσφέρεται καθημερινά κολατσιό σε όλους τους μαθητές. Δυστυχώς, μας αγνόησαν» καταλήγει.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το υπουργείο υποχρέωση POS έχει ο Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας 56.10.19.07 που αναφέρεται σε υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο που βρίσκεται σε αεροδρόμια, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους δημόσιους χώρους. Τα κυλικεία των σχολείων για να εξαιρεθούν πρέπει να βάλουν ΚΑΔ 56.29.20.04.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates