.

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ΑΚΥΡΟΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ !!!

ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΥΠΟ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ
Βάσει της Νομοθεσίας ο Δήμος Γλυφάδας και κάθε Δήμος υποχρεούται να δημοσιεύει τις περιλήψεις των διακηρύξεων των διαγωνισμών (συνοπτικών και διεθνών) στον ημερήσιο και στον περιφερειακό και τοπικό τύπο.




ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ΑΚΥΡΟΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

Τραγικά πράγματα και καταστάσεις κυριολεκτικά καθημερινά δημιουργούνται στο Δήμο Γλυφάδας με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις των ξενόφερτων διοικούντων, που παρανομούν σκόπιμα και με δόλο για τους δικούς τους λόγους.

Κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή βλέπουμε να παρανομούν σε πολλές καθημερινές καταστάσεις, αλλά με τις κινήσεις τους αυτές παρασύρουν κάποιους εύπιστους ή με ιδιοτέλεια δημοτικούς υπαλλήλους που ενώ κι αυτοί γνωρίζουν την παρανομία που διαπράττουν βάζουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους.

Σήμερα θα σας δημοσιοποιήσουμε αυτές τις αλλοπρόσαλες αποφάσεις των Παπανικολάου, ειδικών συμβούλων του και κυρίως των δημοτικών υπαλλήλων που για δικούς τους λόγους υπογράφουν ότι τους ζητηθεί.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κάναμε βρήκαμε κάποιες από αυτές τις παράνομες αποφάσεις που αφορούν τους διαγωνισμούς που σχεδόν καθημερινά ο Δήμος Γλυφάδας διαπράττει.

Δείτε τι λέει ο σχετικός νόμος για τις δημοσιεύσεις των διαγωνισμών και που υποχρεούται ο Δήμος να τον δημοσιεύει για να έχει και την καλύτερη ανταπόκριση και συμμετοχή.

Βάσει της Νομοθεσίας ο Δήμος Γλυφάδας και κάθε Δήμος υποχρεούται να δημοσιεύει τις περιλήψεις των διακηρύξεων των διαγωνισμών (συνοπτικών και διεθνών) στον ημερήσιο και στον περιφερειακό και τοπικό τύπο. Λέει επίσης ότι είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύσει τους διαγωνισμούς σε δύο τουλάχιστον ημερήσιες εφημερίδες καιΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ (αν υπάρχει) στον περιφερειακό ή τοπικό τύπο της πόλης.

Ο Ν. 4412/16 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα ξεκάθαρα ορίζει ότι η ισχύς της κατάργησης των δημοσιεύσεων στον τύπο αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2021(παρ. του άρθρου 379 του Ν.4412/16).

Άρα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 ο Δήμος της Γλυφάδας υποχρεούται να δημοσιεύει στον περιφερειακό και τοπικό τύπο κάθε του διαγωνισμό.

Αυτό όμως δεν γίνεται. Η μόνη εφημερίδα στη Γλυφάδα που πληρεί τον νόμο για να δημοσιεύει τις προκηρύξεις των διαγωνισμών και ο Δήμος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣνα στείλει τον διαγωνισμό για δημοσίευση, είναι ο ΠΑΛΜΟΣ.

Μέσα από το ρεπορτάζ όμως που κάναμε, βλέπουμε ότι πάρα πολλοί διαγωνισμοί που έγιναν και ήδη κάποιοι πληρώθηκαν, δεν δημοσιεύθηκαν στην τοπική εφημερίδα όπως ρητά ορίζει ο Νόμος περί των Διαγωνισμών.

Γνωρίζοντας τον φόβο που καταλαμβάνει τον Παπανικολάου με τον τοπικό τύπο που δεν είναι γιουσουφάκια του, εμείς τον κατανοούμε. Αλλά ο Νομοθέτης δεν ήξερε όταν έγραφε τους νόμους ότι ο Παπανικολάου έχει φοβία με τον τοπικό τύπο.

Και για να σοβαρευτούμε: Όλοι αυτοί οι διαγωνισμοί που δεν δημοσιεύθηκαν στην τοπική εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ, όπως ξεκάθαρα ορίζει ο νομοθέτης, θεωρούνται άκυροι και εμείς θα τους προσβάλλουμε στα αρμόδια όργανα του κράτους.

Έχουμε βρει μέχρι στιγμής κοντά στους 30 τέτοιους διαγωνισμούς και θα σας τους δημοσιεύσουμε αύριο αναλυτικά και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Για να σας δώσουμε έτσι κάτι σαν κερασάκι στην τούρτα που λένε, πάλι εκεί που έβαλε το χεράκι του ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος για τον στολισμό της πόλης και τις εκμισθώσεις δημοτικών χώρων κ. Αγγελάτος Δημήτρης, η εκμίσθωση της νησίδαςΛαμπράκη, Κύπρου και Μεταξά στον επιχειρηματία που δώσανε, είναι άκυρη διότι δεν έχει δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και συγκεκριμένα στον ΠΑΛΜΟ.

Όσοι επιχειρηματίες νομίζετε ότι σας απέκλεισαν με νόμιμο τρόπο, έχετε την ευκαιρία σας.


πηγη: notia-press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates