.

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: 10 ΑΔΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Η ΤτΕ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Δέκα "μονομάχοι" στην αρένα των ελληνικών NPLs

Τις δέκα έχουν φτάσει οι εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων που έχουν λάβει άδεια από την ΤτΕ με βάση το νόμο 4354/2015, ενώ ο αριθμός τους θα αυξηθεί περαιτέρω ενόψει της επιτάχυνσης της διαδικασίας μείωσης των "κόκκινων" δανείων από το 2018.

Δύο ακόμη εταιρίες έλαβαν άδεια διαχείρισης την προηγούμενη Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, ενώ κοντά στην αδειοδότηση βρίσκονται και άλλες εταιρίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ αυτών, η NM Advisors, με επικεφαλής τον πρώην εκκαθαριστή της ΑΤΕBank, Ν. Μαράντο. Σημειώνεται ότι εν τω μεταξύ "τρέχει" και ο διαγωνισμός για την ανάθεση της διαχείρισης 2 δις. ευρώ δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με το αποτέλεσμα να κρίνεται σύντομα μεταξύ Altamira και doBank.

Οι δύο τελευταίες εταιρίες που έλαβαν άδεια διαχείρισης δανείων από την ΤτΕ είναι η QQUANT MASTER Servicer και η DV01 Asset Management. Η τελευταία έχει επικεφαλής τον Δημ. Βλάχο, με προηγούμενη θητεία στον όμιλο Μαρινόπουλου, στη Geniki Bank και στο νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (New TT Hellenic Postbank).

Οι αδειοδοτήσεις εταιριών διαχείρισης άρχισαν να "τρέχουν" με ταχύτερους ρυθμούς από τον Ιούλιο, οπότε άδεια στις 20 του μηνός έλαβαν οι εταιρίες Independent Portfolio Management, B2Kapital, UCI Ελλάς και Resolute Asset Management. Είχαν προηγηθεί οι άδειες σε Pillarstone (10/5/2017), Θεά Άρτεμις (25/4/2017), Eurobank FPS (17/3/2017), Cepal (Aktua Hellas, 2/12/2016), ενώ στις 4/42016 είχε δοθεί στην PQH η άδεια του ενιαίου ειδικού διαχειριστή των υπό εκκαθάριση τραπεζών στην ΤτΕ.

H αύξηση των εταιριών διαχείρισης απαιτήσεων στην ελληνική αγορά σχετίζεται με την επιτάχυνση που θα λάβει από το 2018 η προσπάθεια μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των τραπεζών.

Πέραν της έντασης των ρυθμίσεων, οι οποίες θα συνεχίσουν να φέρουν το κύριο βάρος για τη μείωση των NPEs και NPLs, οι τράπεζες σκοπεύουν να επισπεύσουν την πώληση δανείων, κυρίως στο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο και σε μικρότερο βαθμό στο καταναλωτικό χαρτοφυλάκιο.

Συγκεκριμένα, οι τράπεζες στοχεύουν σε επιπλέον πωλήσεις ύψους 4,7 δισ. ευρώ, αγγίζοντας τα 11,6 δισ. ευρώ συνολικές πωλήσεις για την περίοδο Ιουνίου 2017 – Δεκεμβρίου 2019. Μέρος των επιπλέον πωλήσεων (1,4 δισ. ευρώ) έχει ήδη πραγματοποιηθεί κατά το γ΄ τρίμηνο του 2017 μέσω τιτλοποίησης και μεταφοράς μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων από την Attica Bank στον αμερικανικό χρηματοοικονομικό όμιλο Aldridge.

Τις πωλήσεις NPLs εγκαινίασε το Νοέμβριο η Eurobank, με πώληση χαρτοφυλακίου καταγγελμένων ανεξασφάλιστων δανείων, ύψους 1,5 δις. ευρώ. Η Τράπεζα θα προχωρήσει και σε νέα, τουλάχιστον ισόποση, πώληση πακέτου NPLs το 2018, η οποία θα αφορά ανεξασφάλιστα καταναλωτικά δάνεια και μικρό μέρος επίσης ανεξασφάλιστων δανείων μικρών επιχειρήσεων.

Οι επόμενες πωλήσεις NPLs αναμένονται από την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς.

Η Alpha Bank έχει σε εξέλιξη το project "Venus" που αφορά σε πώληση χαρτοφυλακίου ανεξασφάλιστων NPLs (δάνεια από κάρτες, υπεραναλήψεις, καταναλωτικά, αλλά και δάνεια μικρών επιχειρήσεων που δεν εξυπηρετούνται τα τελευταία 6 – 7 χρόνια). Όπως ανέφερε πρόσφατα στους αναλυτές η Τράπεζα, υπάρχει έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και η πώληση θα κλείσει μέχρι το τέλος του έτους, αλλά ακόμη και εάν οι τελικές υπογραφές δεν έχουν μπει μέχρι τότε, το deal θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2018. Η Τράπεζα, σχεδιάζει πωλήσεις NPLs, χωρίς αλλά και με εξασφαλίσεις, και για το 2018.

Στην πώληση χαρτοφυλακίου NPLs 2 δισ. ευρώ (1,2 δισ. ευρώ καταγγελμένα, εξασφαλισμένα δάνεια μικρών επιχειρήσεων και 0,5 δισ. ευρώ ανεξασφάλιστα καταναλωτικά), θα προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για τα projects "Amoeba" που περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα δάνεια περίπου 150 μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εμπράγματες εξασφαλίσεις σε ακίνητα και "Arctos" που περιλαμβάνει ανεξασφάλιστα καταναλωτικά δάνεια.

Τέλος, η Εθνική Τράπεζα θα προχωρήσει τον Απρίλιο του 2018 σε πώληση χαρτοφυλακίου ανεξασφάλιστων δανείων, αλλά και εξασφαλισμένων δανείων μικρών επιχειρήσεων, με το συνολικό πακέτο να αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.


πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates