.

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

ΕΦΟΡΙΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ !!!

46,85 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ Η ΑΑΔΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ
Έρχεται μπαράζ πλειστηριασμών ακινήτων από την εφορία !!!


Ανεβάζει στροφές η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τους πλειστηριασμούς ακινήτων και ετοιμάζεται για την τελική επίθεση στους οφειλές με πώληση ακινήτων στην εμπορική αξία. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί ότι θα εισπραχθούν τα 46,85 δισ. ευρώ φορολογικών εσόδων που έχει "χρεώσει" το υπουργείο Οικονομικών στην ΑΑΔΕ στο πλαίσιο του φετινού προϋπολογισμού.

Αν ανατρέξει κάποιος στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και συγκεκριμένα στο τμήμα που αφορά στους πλειστηριασμούς που επισπεύδει για ληξιπρόθεσμες οφειλές φορολογούμενων προς το δημόσιο θα διαπιστώσει ότι αυτή τη στιγμή έχει ανακοινωθεί η αναγκαστική εκποίηση δώδεκα ακινήτων. Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες οι πλειστηριασμοί ήταν λιγότεροι από πέντε και πολύ σύντομα θα είναι δεκάδες.

Μια από τις σημαντικές μνημονιακές υποχρεώσεις που εκκρεμεί και θα εκπληρωθεί στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης είναι αυτή της εκκίνησης των πλειστηριασμών στις εμπορικές αξίες των ακινήτων. Πλειστηριασμοί με τιμή εκκίνησης στις εμπορικές αξίες γίνεται ήδη εδώ και αρκετούς μήνες όταν επισπεύδουν ιδιώτες και οι τράπεζες, ενώ δεν γίνεται το ίδιο όταν επισπεύδει τους πλειστηριασμούς το δημόσιο.

Νομοθετικά το ζήτημα έχει λυθεί αλλά απομένει η έκδοση μιας εγκυκλίου από την ΑΑΔΕ που θα ανοίξει και τυπικά το δρόμο για να γίνονται πλειστηριασμοί στην εμπορική αξία. Η αλλαγή αυτή εκτιμάται ότι θα αυξήσει σημαντικά τα έσοδα του δημοσίου από τους πλειστηριασμούς καθώς η… θεωρία λέει ότι όσο πιο χαμηλή είναι η τιμή εκκίνησης στον πλειστηριασμό τόσο περισσότεροι ενδιαφερόμενοι εμφανίζονται για να πλειοδοτήσουν. Και αυτή η θεωρία υποστηρίζεται και από την πράξη καθώς οι εμφανιζόμενοι στους πλειστηριασμούς που γίνονται με τιμή εκκίνησης την υψηλή –πλέον- αντικειμενική αξία είναι ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι φορολογούμενοι, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο είναι περίπου 4 εκατ. και σε περίπου 970.000 από αυτούς έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις εισοδημάτων και τραπεζικών υπολοίπων. Πολλοί θα αρχίσουν να βλέπουν και τα ακίνητά τους να δεσμεύονται από την εφορία.


πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates