.

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΟΡΓΙΟ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ !!!

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
Απευθείας αναθέσεις,ατασθαλίες και κακοδιαχείριση εντόπισαν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης στο Ινστιτούτο Διά Βίου Μάθησης !!!


Την ώρα που τα προβλήματα στη στέγαση και τη σίτιση των φοιτητών αυξάνονται μέρα με τη μέρα, μια έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, που στάλθηκε την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Παιδείας, φαίνεται ότι εντοπίζει σοβαρές ενδείξεις διοικητικής και οικονομικής κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης στο Ινστιτούτο Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Ειδικότερα, η πολυσέλιδη έκθεση των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που έφτασε στο γραφείο του υπουργού Παιδείας φέρεται ότι εντοπίζει μη σύννομες διαδικασίες προμήθειας υψηλών κονδυλίων ειδών τροφοδοσίας -με απευθείας αναθέσεις, καθυστέρηση εκκίνησης των προβλεπόμενων από την κείμενη διαδικασία διαγωνιστικών διαδικασιών για την ανάθεση υπηρεσιών σε εστίες, την πλημμεληματική άσκηση εποπτικού ελέγχου επί των εστιών και κατά συνέπεια την παρακολούθηση των δαπανών σίτισης και για αυτόν τον λόγο ζητά από το υπουργείο Παιδείας να προβεί στις νόμιμες ενέργειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση διαβιβάστηκε στον εποπτεύοντα του ΣΕΕΔΔ εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Οι φοιτητικές εστίες στην πλειονότητά τους εμπίπτουν στη διαχειριστική ευθύνη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Το 2011 με ΚΥΑ των υπουργών Ευ. Βενιζέλου και Αννας Διαμαντοπούλου οι αρμοδιότητές τους μεταφέρθηκαν από το τότε Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) στα ΑΕΙ, εκτός από την οικονομική διαχείριση και τις λειτουργικές δαπάνες. Τα οικονομικά παρέμειναν στο ΕΙΝ και το 2013 πέρασαν στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, αν και η νομοθεσία προέβλεπε την υποχρέωση των ΑΕΙ να δημιουργήσουν ΝΠΙΔ για να αναλάβουν και τις οικονομικές αρμοδιότητες της διαχείρισης των εστιών.

Ο Γαβρόγλου

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επιχείρησε να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ παύοντας με δύο ξεχωριστές αποφάσεις και τον διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Πιλάλη και τα μέλη του Δ.Σ. που είχαν στραφεί κατά του διευθύνοντα συμβούλου, κατηγορώντας τον ότι καθυστερούσε να εισηγηθεί στο Δ.Σ. την εκτέλεση δημόσιων διαγωνισμών, με αποτέλεσμα να εισηγείται την αναγκαστική καταφυγή σε απευθείας αναθέσεις. Πλέον, η «καυτή πατάτα» πέρασε στα χέρια του νέου προέδρου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Δ. Ζέρβα.

Χθες η νέα -αλλά «ξεσπιτωμένη» λόγω κατάληψης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ από φοιτητές- διοίκηση συναντήθηκε με αντιπροσωπία φοιτητών και συμφώνησαν σε ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την επανεκκίνηση της φοιτητικής μέριμνας. Τα προβλήματα είναι τόσο σοβαρά που φοιτητές από πολλές πόλεις της χώρας, όπως τα Ιωάννινα, στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, καταγγέλλουν ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη σίτιση, στη συντήρηση και τη θέρμανση των φοιτητικών εστιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates