.

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΑΠΘ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ !!!

ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΟΡΟΦΟΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 200 Τ.Μ. ΝΟΙΚΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΩΜΑ ΜΟΛΙΣ 200€ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ
Ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαχείριση πολυτελών διαμερισμάτων που περιήλθαν στην κατοχή του ΑΠΘ μέσω κληροδοτήματος, με αφορμή την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς.



Πρόκειται για τέσσερα οροφοδιαμερίσματα, 200 τμ το καθένα, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης, τα οποία κληροδότησε στο πανεπιστήμιο ο Δημήτρης Τσιακμακόπουλος.

Όπως επισημαίνεται στη μηνυτήρια αναφορά αναφορά, την οποία υπέβαλλε ιδιοκτήτης άλλου διαμερίσματος που βρίσκεται στην ίδια οικοδομή με τα κληροδοτήματα, κατόπιν πρόσκλησης ενδιαφέροντος η Σύγκλητος του ΑΠΘ αποδέχθηκε πρόταση της Επιτροπής Διαχείρισης Κληροδοτημάτων του ιδρύματος, να αξιοποιηθούν τα συγκεκριμένα διαμερίσματα μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης διάρκειας 35 ετών, ενώ στη συνέχεια το έργο κατακυρώθηκε σε ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία με την οποία και υπογράφηκε σύμβαση.

Στην αναφορά τονίζεται, επίσης, ότι το ποσό που συμφωνήθηκε να εισπράττει το πανεπιστήμιο ως μηνιαίο μίσθωμα, ανέρχεται σε μόλις 200 ευρώ, για καθένα από τα διαμερίσματα. Είναι χαρακτηριστικό, κατά την αναφορά, ότι δικηγόρος της Θεσσαλονίκης πρότεινε στο ΑΠΘ να μισθώσει ένα από τα διαμερίσματα έναντι 800 ευρώ και να χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση του μισθίου, αλλά η πρότασή του απορρίφθηκε.

Κατόπιν όλων αυτών, ο κ. Ζήσης διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.


πηγη: directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates