.

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

«ΜΑΪΜΟΥ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΧΥΛΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ !!!

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ...
Σκανδαλώδεις πρακτικές συνδικαλιστών !!!




Απίστευτα φαινόμενα διαδραματίζονται στη ΓΣΕΕ πλήττοντας το όποιο κύρος έχει απομείνει στο συνδικαλιστικό φορέα εκπροσώπησης των εργαζομένων στην χώρα. 

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες στη διοίκηση της Ομοσπονδίας μετ
έχουν συνταξιούχοι που έχουν εκλεγεί ως εργαζόμενοι μετερχόμενοι απίστευτα τρικ και έχουν εξασφαλίσει παχυλότατες απολαβές από συμμετοχές σε συμβούλια, επιτροπές και ινστιτούτα της Ομοσπονδίας. 


Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι προ ημερών εκδικάστηκε προσφυγή κατά της νομιμότητας της συμμετοχής συνταξιούχου ο οποίος εμφανίζεται ως εργαζόμενος στη διοίκηση της ΓΣΕΕ και ο δικαστής δήλωσε ότι θα κινήσει ποινικές διαδικασίες εναντίον του όταν διαπίστωσε ότι σε τακτά διαστήματα ο εν λόγω συνδικαλιστής εμφανίζεται εργαζόμενος με ολιγοήμερες συμβάσεις που λήγουν με οικειοθελή αποχώρηση χωρίς να το δηλώνει στον ΕΦΚΑ προκειμένου να περικοπεί η σύνταξη με βάση τη νομοθεσία.
Η ηγεσία της ΓΣΕΕ στις όποιες κινήσεις που γίνονται προκειμένου εξυγιανθεί η κατάσταση πετά το μπαλάκι στα σωματεία ισχυριζόμενη ότι αυτά έχουν την ευθύνη της εκπροσώπησης με πραγματικούς εργαζόμενους ενώ είναι σαφές πως από το καταστατικό της οφείλει να ελέγχει την εκπροσώπηση σε ανώτατο επίπεδο. 

Παράλληλα είναι ξεκάθαρο από το καταστατικό της ότι οι συνταξιούχοι έχουν ξεχωριστή και διακριτική εκπροσώπηση σε ανώτατο διοικητικό επίπεδο. 

Βέβαια τα φαινόμενα δεν περιορίζονται στην εκπροσώπηση από συνταξιούχους που εμφανίζονται ως εργαζόμενοι αλλά επεκτείνονται και σε άλλα επίπεδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέλος του Προεδρείου της ΓΣΕΕ δεν κατόρθωσε να εκλεγεί στις αρχαιρεσίες του σωματείου της ΕΥΔΑΠ όπου εργάζεται και ουσιαστικά αποκλείστηκε από το επόμενο συνέδριο αλλά βρήκε άλλο τρόπο να… διατηρήσει την παρουσία του.
Έτσι εγγράφηκε στο Σωματείο Χειριστών Ανυψωτικών Μηχανημάτων από το οποίο εξελέγη ως σύνεδρος ενώ πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί αναφέρουν ότι δεν διαθέτει καν άδεια χειριστή ανυψωτικών μηχανημάτων που αποτελεί προϋπόθεση (θεωρητικά) εγγραφής στο συγκεκριμένο σωματείο.

Μετά από αυτά τα φαινόμενα το ερώτημα που γεννάται είναι κατά πόσο ελέγχεται από την Πολιτεία ο τρόπος που λειτουργεί η κορυφαία συνδικαλιστική Οργάνωση η οποία χρηματοδοτείται από το κράτος μέσω των εισφορών των εργαζομένων υπέρ άλλων σκοπών αλλά και διαχειρίζεται ως κοινωνικός εταίρος σημαντικού ύψους κοινοτικά κονδύλια.


πηγη: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates