.

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗ ΣΕΝΓΚΕΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ !!!

ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εξονυχιστικούς ελέγχους σε επιβάτες από την Ελλάδα με πρόσχημα το προσφυγικό και τη τρομοκρατία, την ώρα που εκείνοι έστειλαν επικίνδυνο τζιχαντιστή στην Ελλάδα χωρίς να την ενημερώσουν !!!




Καραντίνα Βερολίνου στους Ελληνες

Πολίτες δεύτερης κατηγορίας θέλει η γερμανική κυβέρνηση τους Ελληνες, με αφορμή το Μεταναστευτικό!

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας εξέδωσε διάταγμα που θέτει σε ειδικό καθεστώς τους επιβάτες των πτήσεων από την Ελλάδα, από τις 12 Νοεμβρίου έως τις 11 Μαΐου 2018.

Σύμφωνα με το διάταγμα, οι επιβάτες των συγκεκριμένων πτήσεων θα περνούν από πολύωρο εξονυχιστικό έλεγχο σε ειδικές αίθουσες που θα διαμορφωθούν στα γερμανικά αεροδρόμια. Ουσιαστικά, η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης καταργεί τη Συνθήκη Σένγκεν, καθώς θέτει υπό αμφισβήτηση την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων από χώρες-μέλη της Ε.Ε. Η ελληνική κυβέρνηση γνώριζε εδώ και μήνες τις προθέσεις του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», η πρόταση για εξονυχιστικούς ελέγχους στους επιβάτες από την Ελλάδα διατυπώθηκε ως απειλή από τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών σε σύσκεψη των υπουργών Εσωτερικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ε.Ε.



Ο Ελληνας ομόλογός του Γ. Μουζάλας αντέδρασε στην πρόταση και του δόθηκε η εντύπωση ότι απέφυγε το ενδεχόμενο να γίνει πράξη η απειλή των Γερμανών. Ομως, οι Γερμανοί εταίροι φαίνεται ότι έγραψαν στα... παλαιότερα υποδήματά τους την ελληνική κυβέρνηση και πήραν την απόφαση να μετατρέψουν τους Ελληνες σε πολίτες β΄ κατηγορίας στα αεροδρόμια της χώρας τους, χωρίς να δώσουν αναφορά σε κανέναν.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που ρωτήθηκε από τη «δημοκρατία» εάν γνωρίζει την απόφαση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε ότι δεν έχει ενημέρωση... Οι έλεγχοι θα ισχύουν για επιβάτες από Ελλάδα στα αεροδρόμια και για τα χερσαία σύνορα με την Αυστρία. Αφορμή αποτελούν το προσφυγικό πρόβλημα και η τρομοκρατία, καθώς στη Γερμανία εκτιμούν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα μπήκαν στη χώρα επικίνδυνοι αλλοδαποί που προέρχονταν από την Ελλάδα.

Οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης στη Γερμανία αποτελούν επί της ουσίας τον βασικό λόγο που παρατείνονται οι περιορισμοί και οι εξαιρέσεις που έχει επιβάλει η Γερμανία από το 2015 στην ελεύθερη μετακίνηση εντός της ζώνης του Σένγκεν, εξαιτίας του Προσφυγικού και της τρομοκρατίας. Η νικήτρια των εκλογών Ανγκελα Μέρκελ προσπαθεί να αποδείξει στους υποψήφιους κυβερνητικούς εταίρους της ότι έχει πρόθεση να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό πρόβλημα, στέλνοντας ένα μήνυμα ότι η είσοδος στη χώρα δεν θα είναι εύκολη για κανέναν, ακόμα και για τους Ελληνες πολίτες.

Τα μέτρα που λαμβάνει η γερμανική κυβέρνηση είναι τόσο σκληρά, που οι επιβάτες από την Ελλάδα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη γνωστή «φυσούνα» και τα αεροπλάνα θα προσγειώνονται σε ειδικούς χώρους, ενώ οι επιβάτες θα μεταφέρονται σε χώρους ελέγχου, οι οποίοι ενεργοποιούνται για πρώτη φορά.

Οι επιβάτες, πριν ακόμα φτάσουν στο σημείο παραλαβής αποσκευών ή στον χώρο επιβίβασης της επόμενης πτήσης τους εάν ο τελικός προορισμός τους δεν είναι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, θα περνούν στις ειδικές αίθουσες, όπου θα ανακρίνονται από τη γερμανική αστυνομία...



Διάβημα Αθήνας στο Βερολίνο

Σε διαβήματα για τους ελέγχους σε Έλληνες ταξιδιώτες τις τελευταίες ημέρες στα γερμανικά αεροδρόμια, έξω από τις διαδικασίες της Συνθήκης Σένγκεν, έχει προβεί η Αθήνα έναντι του Βερολίνου, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Στην Αθήνα υπάρχει εξαιρετική ενόχληση για τη συγκεκριμένη κατάσταση, ωστόσο οι διαμαρτυρίες προς το Βερολίνο έγινε σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους, καθώς είναι απολύτως σαφές ότι το προσφυγικό ζήτημα και οι προεκτάσεις του, που αγγίζουν την Ελλάδα, αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα γερμανικά κόμματα για τη συγκρότηση κυβέρνησης. Γίνεται αντιληπτό ως πολιτικό παιχνίδι εσωτερικής κατανάλωσης το οποίο αφορά έως ένα βαθμό και τις φιλοδοξίες του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

Οι διαρροές

Στον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος θεωρείται από ορισμένους και πιθανός δελφίνος του CDU κατά τα επόμενα χρόνια, αποδίδονται και διαρροές προς τον Τύπο, που αυτή την εβδομάδα παρουσιάζει τον βαλκανικό δρόμο ως ανοιχτό, μέσω του οποίου διακινούνται από την Ελλάδα προς τη Γερμανία 15.000 άτομα κάθε μήνα. Ο κ. Ντε Μεζιέρ δεν φαίνεται να κινείται εντελώς αυτόνομα, καθώς στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα αντιλαμβάνονται ότι η πίεση από τα ακροδεξιά είναι πιθανόν να αυξηθεί.

Το βασικό επιχείρημα που χρησιμοποιεί η γερμανική πλευρά είναι ότι εντός του 2017 έχουν φθάσει στα αεροδρόμια της χώρας περί τα 1.000 άτομα χωρίς θεώρηση Σένγκεν. Πηγές από την Αθήνα αποκρούουν τη συγκεκριμένη κριτική, παραπέμποντας στην πολύ καλή φύλαξη του διαδρόμου στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ, τα οποία επιτηρούνται με τη συμμετοχή και ξένων. Κατά την ανάλυση της Αθήνας, η βασική δίοδος μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων είναι η Βουλγαρία.



Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, από την Κωνσταντινούπολη προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη κατευθύνονται σε καθημερινή βάση πάνω από 2.000 φορτηγά.

Από την Αθήνα αναδεικνύονται, επίσης, τα στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας, βάσει των οποίων το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές συνολικά 1.800 άτομα προτού επιβιβαστούν σε αεροπλάνα που εξυπηρετούσαν πτήσεις εξωτερικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από την ανακίνηση του ζητήματος και, κυρίως, τη δημοσίευση των αριθμών στις γερμανικές εφημερίδες, η Αθήνα ζήτησε από το Βερολίνο στοιχεία των προσώπων που εισήλθαν στη Γερμανία παράνομα από την Ελλάδα. Έως αυτή τη στιγμή, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η Γερμανία δεν έχει ακόμη δώσει κάποιο επίσημο στοιχείο στην Ελλάδα για το συγκεκριμένο θέμα.

Διαβεβαιώσεις

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, από το Βερολίνο προς την Αθήνα δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι οι Γερμανοί θα συνεχίσουν τους ελέγχους, δίνοντας έμφαση σε εκείνους τους ταξιδιώτες με εξωτερικά χαρακτηριστικά που μπορεί να παραπέμπουν σε μετανάστες ή πρόσφυγες.

Πάντως, τα νούμερα που έχουν διαρρεύσει στον γερμανικό Τύπο αμφισβητούνται και στο Βερολίνο. Η συμπρόεδρος των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Εκαρντ δήλωσε χθες ότι τα νούμερα δεν είναι ξεκάθαρα από στατιστικής πλευράς, καθώς το μητρώο αλλοδαπών δεν ανανεώνεται με τρόπο που να δείχνει ποιος βρίσκεται πραγματικά στη χώρα και ποιος όχι.



SZ: Η Γερμανία δεν ενημέρωσε την Ελλάδα πως ισλαμιστής προσγειώθηκε στην Αθήνα



«Επικίνδυνος Ισλαμιστής αναχώρησε τον περασμένο Οκτώβριο από τη Γερμανία παρά τηνηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης την οποία φορούσε», αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «ο 35χρονος Σύρος, επικίνδυνος Ισλαμιστής Χουσείν Z., που έφτασε στη Γερμανία το 2015 ως πρόσφυγας, έφερε ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης στο πόδι και τον περασμενο μήνα αναχώρησε ανενόχλητος για Τουρκία, μέσω Ελλάδας. Οι ελληνικές Αρχές μάλιστα δεν ειδοποιήθηκαν, όταν αναχώρησε από τη Γερμανία, αλλά μόνο εκ των υστέρων από την ομοσπονδιακή εγκληματολογική υπηρεσία (Bundeskriminalamt), όπως και οι αρχές της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας SZ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, εξαφανίστηκε το ηλεκτρονικό ίχνος στις 11 Οκτωβρίου για πολλές ώρες και το επόμενο σήμα εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Εφόσον, όμως, η παρακολούθηση με ηλεκτρονική συσκευή δεν επιτρέπεται στο εξωτερικό, η συσκευή απενεργοποιήθηκε.

Ο Χουσειν Ζ. ζούσε στη Βαυαρία και υπήρξαν επεισόδια απειλών και εμπλοκής με άλλα άτομα που διέμεναν στο κέντρο υποδοχής προσφύγων και συγκεχυμένες δηλώσεις ότι έχει σκοτώσει ανθρώπους. Για το λόγο αυτό, από το φθινόπωρο η αστυνομία της Βαυαρίας τον παρακολουθούσε με ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης (ηλεκτρονικό βραχιόλι), αλλά καθώς φαίνεται ο ΧουσείνZ. κατάφερε να επιβιβαστεί ανενόχλητος σε αεροπλάνο στο Αμβούργο και να φύγει από τη Γερμανία, γράφει η SZ.

Ο Χουσείν Z. είχε αφεθεί ελεύθερος από την αστυνομία της Βαυαρίας στις 4 Οκτωβρίου και πριν πάει στο αεροδρόμιο του Αμβούργου έλαβε έγκριση από την αστυνομία στην Κάτω Φραγκονία. Ήθελε –όπως ισχυρίστηκε τότε-να δει τον άρρωστο γιο του στην Τουρκία. Μάλιστα ενημέρωσε τηλεφωνικά τις αρχές του Βάρτζμπουργκ ότι έφτασε στην Τουρκία. Δύο ημέρες πέρασαν. Η απαγόρευση εξόδου από τη Γερμανία δεν ήταν νομικά εφικτή, αλλά ούτε και η απαγόρευση εισόδου του σε αεροδρόμιο.

H γερμανική εφημερίδα αφήνει μάλιστα υπόνοιες για την εύκολη φυγή του ισλαμιστή, γράφοντας ότι «η Βαυαρία κατάφερε να απαλλαγεί επιτυχώς από έναν Ισλαμιστή, όπως θεωρούν οι κύκλοι των αρχών ασφαλείας του κρατιδίου. Η φυγή συνιστά μεγαλύτερη ασφάλεια από την παρακολούθηση με ηλεκτρονική συσκευή...




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates