.

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ: ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΑΒΑΝΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ & ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, διεμήνυσε στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Β. Ντομπρόφσκις: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» !!!



«Το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια έχει χτυπήσει ταβάνι στην Ελλάδα, ξεπερνώντας τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του κυρίου Ντράγκι για αυξημένες προβλέψεις στους ισολογισμούς των τραπεζών λόγω κόκκινων δανείων, δίνει στις εμπορικές τράπεζες το άλλοθι να τιτλοποιήσουν και να πουλήσουν άρον-άρον τα κόκκινα δάνεια στα ειδικά funds, δηλαδή στα κοράκια και μάλιστα αντί πινακίου φακής» είπε ο κ. Μαριάς απευθυνόμενος στον Β. Ντομπρόφσκις.

Τόνισε επίσης ότι «από τον Μάρτιο του 2016 είχε προτείνει να ισχύσει στην Ελλάδα το κυπριακό μοντέλο, που καθιερώνει δικαίωμα προτίμησης του δανειολήπτη να αγοράσει το δάνειό του στην τιμή πρώτης προσφοράς που κάνουν τα κοράκια».


Ταυτόχρονα, υπενθύμισε ότι είχε προτείνει τη δημιουργία «ενός Ταμείου Σωτηρίας των Δανειοληπτών, προκειμένου οι Έλληνες να μπορέσουν να σώσουν τα σπίτια τους από τα κοράκια. Προκειμένου να μπει τελεία και παύλα στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς» σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Μαριάς, στην ομιλία του επισήμανε ότι «4,5 δισ. ευρώ, από τα 25 δισ. ευρώ που περισσεύουν από το τρίτο δανειακό πακέτο των 86 δισ., μπορούν να χρηματοδοτήσουν το Ταμείο Διάσωσης Δανειοληπτών, για να μην περάσει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates