.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΑΥΤΟΙ ΣΟΥ ΚΟΥΝΟΥΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ: ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΜΕΡΚΕΛ & ΣΟΪΜΠΛΕ !!!

ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η SZ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ CDU ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΓΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ...
Φυσικά το κόμμα των Μέρκελ-Σόιμπλε δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα τα έχει αρπάξει, αφού έχει παρελθόν σε περίεργες χρηματοδοτήσεις-μίζες...
ΚΛΙΚ ΕΔΩ:






SZ: 'Μυστηριώδης' χρηματοδότηση στην CDU μέσω Αζερμπαϊτζάν από τη Socar



Συμβαίνουν και στη Γερμανία: Η Sueddeutsche Zeitung αποκαλύπτει ότι το τοπικό παράρτημα της CDU στη Φρανκφούρτη δέχθηκε “μυστηριώδη” χρηματοδότηση συνολικού ύψους 28.000 ευρώ από το Αζερμπαϊτζάν και συγκεκριμένα από την πετρελαϊκή εταιρεία Socar.

Η χρηματοδότηση αυτή οδήγησε σε μακροχρόνια δικαστική διαμάχη με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, γεγονός όμως που έμεινε κρυφό από τη γερμανική κοινή γνώμη.

Η CDU όπως όλα δείχνουν δε θα τιμωρηθεί για την αποδοχή των χρημάτων αυτών, χάρη σε μία τρύπα στη νομοθεσία χρηματοδότησης των κομμάτων.

Τα χρήματα από το Αζερμπαϊτζάν έφτασαν σε δύο δόσεις των 3.000 και 25.000 ευρώ στο λογαριασμό της CDU Φρανκφούρτης το 2012. Ο αποστολέας ήταν ασυνήθιστος, καθώς επρόκειτο για τον εκπρόσωπο στη Γερμανία του ισχυρού συγκροτήματος που ελέγχει το 90% του κρατικού πετρελαίου και φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν και του οποίου οι μάνατζερ ανήκουν στο περιβάλλον του Αζέρου προέδρου Ιλχαμ Αλίγιεφ, σε βάρος του οποίου υπάρχουν πλήθος κατηγορίες από οργανισμούς όπως η Διεθνής Διαφάνεια για διαφθορά και έλλειμμα διαφάνειας.

Επί τέσσερα χρόνια ήταν σε εξέλιξη μία δικαστική διαμάχη για το ζήτημα, η οποία όμως έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και για την οποία δεν έμαθαν τίποτα οι Γερμανοί πολίτες. Δεν είναι δε, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η πρώτη διασύνδεση της CDU με το Αζερμπαϊτζάν, καθώς υπήρξαν και “περίεργες” σχέσεις του πρώην πολιτικού του κόμματος Εντουαρντ Λίντνερ και της βουλευτή Καρίν Στρέντς.

Σύμφωνα με πληροφορίες των WDR, SZ και Abgeordnetenwatch.de το Bundestag πριν από λίγες ημέρες με επίσημη απόφαση του διαπίστωσε ότι η CDU αποδεχόμενη τα χρήματα από τη Socar, αποδέχθηκε μη επιτρεπτή κομματική χρηματοδότηση από το εξωτερικό.

Τα κομματικά στελέχη της Φρανκφούρτης λένε ότι αποδέχθηκαν τα χρήματα αυτά καθώς εστάλησαν από τραπεζικό λογαριασμό στη Γερμανία. Όπως αναφέρει όμως η SZ η γερμανική νομοθεσία δεν επιτρέπει τη χρηματοδότηση γερμανικών κομμάτων από εταιρείες του εξωτερικού, ακόμη και από τα παραρτήματα τους στη Γερμανία.

Η CDU, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, παραβίασε το νόμο, αλλά δεν θα της επιβληθεί ποινή. Αντικείμενο της δικαστικής διαμάχης μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και του κόμματος ήταν εάν η CDU θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο. Οι νομικοί της διοίκησης του Bundestag πάντως θεώρησαν εξαρχής ότι η αποδοχή της χρηματοδότησης δεν ήταν επιτρεπτή. Παρόλα αυτά πριν από λίγες ημέρες, η CDU έμαθε ότι ναι μεν παραβίασε το νόμο αλλά δε θα της επιβληθεί ποινή. Και αυτό βάσει ενός νομικού προηγούμενου από δικαστήριο του Leipzig, στο οποίο είχε προσφύγει για άλλη υπόθεση η FDP. Η διοίκηση του Bundestag δεν ερεύνησε επίσης, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, το ερώτημα γιατί μία αζέρικη κρατική εταιρεία χρηματοδότησε κομματική οργάνωση της CDU. Ο επικεφαλής των γραφείων της Socar στη Γερμανία Γιουτζίν Μαμέντοφ πάντως δήλωσε ότι οι σχέσεις με πολιτικούς ήταν σημαντικές λόγω της γεωπολιτικής σημασίας του Αζερμπαϊτζάν και της Socar. Η οποία Socar το 2013 πήρε το πρότζεκτ του γνωστού αγωγού με την υποστήριξη του τότε Επιτρόπου της ΕΕ για την Ενέργεια Γκίντερ Έτινγκερ, κόντρα στην ανταγωνίστρια εταιρεία Nabucco. Στη Γερμανία πάντως η Socar ξοδεύει και σε δράσεις πολιτιστικές και αθλητικές λέει ο Μαμέντοφ, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.



πηγη: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates