.

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

80.000.000 ΕΥΡΩ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ & ΤΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ !!!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΚΑΙ 2004 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ διεκδικούν τόσο από την Αττική Οδό όσο και από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ορισμένοι από τους Δήμους της Αθήνας. 
Η επίλυση των διαφορών θα επιχειρηθεί να λυθεί στις δικαστικές αίθουσες καθώς οι απαιτήσεις των δήμων, για μη καταβολή τελών καθαριότητας και φωτισμού ανέρχονται στα 80 εκατ. ευρώ. 

Ειδικότερα οι Δήμοι Ασπροπύργου, Αχαρνών, Ανω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής, Παιανίας και Μάνδρας, έχουν επιβάλλει επ΄του οδοστρώματος της Αττικής Οδού και επί των εγκαταστάσεων αυτής δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, δημοτικό φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και συναφή πρόστιμα για τα έτη 2002 έως και 2015 συνολικού ποσού 19,2 εκατ. ευρώ. 

Η Αττική Οδός έχει μέχρι σήμερα καταβάλλει 5,24 εκατ. ευρώ ενώ έχει ήδη προσφύγη στα αρμόδια διοικητικά όργανα και εκκρεμεί η έκδοση απόφασης. 

Σύμφωνα με την Αττική Οδό, με το άρθρο 13 του Ν. 4337/2015, ρυθµίστηκε το ζήτηµα των δηµοτικών τελών καθαριότητας και φωτισµού, σύµφωνα µε το οποίο προβλέφτηκε και ρητώς πλέον ότι, επί του οδοστρώµατος και επί τις εγκαταστάσεις του αυτοκινητόδροµου της Αττικής Οδού, δεν επιβάλλονται δηµοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισµού, ούτε συναφή πρόστιµα µε εξαίρεση τα τέλη για τα οποία εκκρεµούν οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει χορηγήσει βεβαίωση, µε βάση την οποία η Αττική Οδός δεν υπέχει υποχρέωση καταβολής δηµοτικών τελών καθαριότητας και φωτισµού και δηµοτικών φόρων ηλεκτροδοτούµενων χώρων για τον αυτοκινητόδροµο.

Περί τα 59,4 εκατ. ευρώ διεκδικεί από το Ελευθέριο Βενιζέλος και ο Δήμος Παιανίας και Σπάτων. Τα τέλη αυτά αφορούν στην παροχή υπηρεσιών, σχετικών με την διαχείριση αποβλήτων, τον εξωραϊσμό, την καθαριότητα και τον φωτισμό, για τα έτη 2004 -2016.
Οι δύο δήμοι υποστηρίζουν ότι παρανόμως, το αεροδρόμιο δεν καταβάλλει δημοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας.

Από την πλευρά του, το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» χαρακτηρίζει ανεδαφικές και εκτός πραγματικότητας τις διεκδικήσεις των δήμων.
Τονίζουν δε ότι οι συγκεκριμένες υπηρεσίες παρέχονται σε όλη την έκταση του αεροδρομίου από την εταιρεία αεροδρομίου, όπως ρητά προβλέπεται στη «Σύμβαση Ανάπτυξης Αεροδρομίου».


πηγη: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates