.

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤτΕ & ΕΚΤ !!!

Η ΑΔΙΑΛΑΞΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ BANKING ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΧΤΕΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΜΠΟ
Δεν χόρτασαν με τα 100δες Δις των ανακεφαλαιοποιήσεων και των ενισχύσεων ρευστότητας. Δεν αρκέστηκαν στα 60 Δις των προβλέψεων, με τις οποίες μπορούσαν μέχρι σήμερα να είχαν κουρέψει οριζόντια όλα τα κόκκινα δάνεια κατά >50%. Ήθελαν και την πίτα ολόκληρη, και τον σκύλο χορτάτο. Τώρα θα πληρώσουν την απληστία τους !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :



Πονοκέφαλος για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα τα στεγαστικά κόκκινα δάνεια! Μπορεί σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος για το α΄εξάμηνο του 2017, για τους Επιχειρησιακούς Στόχους των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs), να αγγίζουν τα 101,84 δις ευρώ ή 1,6 δις ευρώ χαμηλότερα από το ποσό-στόχο, παρόλα αυτά, οι τράπεζες έχασαν για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο τον στόχο για τα NPLs, τα οποία έφτασαν τα 72,8 δισ ευρώ ή περίπου 400 εκατ. ευρώ υψηλότερα από τον στόχο.

Τραπεζίτες σε Αθήνα και Φρανκφούρτη (ΕΚΤ) έχουν ανησυχήσει με την πορεία μείωσης των κόκκινων δανείων, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει προγραμματιστεί νέα σύσκεψη με στελέχη της ΕΚΤ, του SSM (εποπτικός βραχίονας της ΕΚΤ) και των ελληνικών τραπεζών.

Με τα κόκκινα δάνεια να είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει το τραπεζικό σύστημα, τα μικρότερα του αναμενομένου αποτελέσματα στη διαχείριση τους δίνουν πυρομαχικά στο ΔΝΤ, που επιμένει στην απαίτησή του για έναν νέο, έκτακτο κύκλο «τεστ αντοχής» (stress tests) για τις ελληνικές τράπεζες. Προς το παρόν ΕΚΤ και Κομισιόν αντιστέκονται στις πιέσεις του Ταμείου, αλλά αν δεν έρθουν καλά νέα, στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του προβλήματος, τότε ο Οργανισμός της Κριστίν Λαγκάρντ, μπορεί να επιτύχει και οι τράπεζες να βρεθούν προ «απροόπτου».

Από την ΕΚΤ, έχουν απαντήσει ότι ήδη είναι προγραμματισμένα τα τεστ για την άνοιξη του 2018, οπότε δεν υπάρχει βία για μία πρόωρη διαδικασία, αλλά σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα είναι πραγματικό και σύμφωνα με το «Κεφαλαίο», αυτό θα είναι και το θέμα της συνάντησης που έχουν σήμερα οι επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών με το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ και την αντιπρόεδρο του SSM, Σαμπίνε Λάουτενσλαγκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates