.

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ !!! ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΜΕΧΡΙ 15/9 ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ
Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα θα πρέπει να υποβάλλουν στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα που τηρείται στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στοιχείων των χρηματοοικονομικών λογαριασμών που τηρούνται στην Ελλάδα και των εισοδημάτων από αυτούς για φορολογικούς κατοίκους χωρών οι οποίες έχουν υπογράψει τη διεθνή συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών. Αντίστοιχα οι ελληνικές φορολογικές αρχές θα λάβουν από τις ξένες χώρες τις φορολογικές πληροφορίες για τους φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας που διατηρούν χρηματοοικονομικά προϊόντα στο εξωτερικό !!!



Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου η ανταλλαγή στοιχείων λογαριασμών εξωτερικού


Ορίστηκε πλέον και η προθεσμία για την αποστολή των στοιχείων και πλέον σχεδόν όλα είναι έτοιμα προκειμένου να ξεκινήσει η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών χρηματοοικονομικών προϊόντων και εισοδημάτων.

Με απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων καθορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των στοιχείων στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα η 31η Μαϊου κάθε έτους ενώ ειδικά για φέτος η πρώτη αποστολή στοιχείων πρόκειται να πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Στην πράξη τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα θα πρέπει να υποβάλλουν στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα που τηρείται στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στοιχείων των χρηματοοικονομικών λογαριασμών που τηρούνται στην Ελλάδα και των εισοδημάτων από αυτούς για φορολογικούς κατοίκους χωρών οι οποίες έχουν υπογράψει τη διεθνή συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών. Αντίστοιχα οι ελληνικές φορολογικές αρχές θα λάβουν από τις ξένες χώρες τις σχετικές πληροφορίες για τους φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας που διατηρούν χρηματοοικονομικά προϊόντα στο εξωτερικό.

Στις πληροφορίες που θα ανταλλαγούν περιλαμβάνονται:

1. Λογαριασμοί Θεματοφυλακής (μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια).
2. Καταθετικοί Λογαριασμοί.
3. Ασφαλιστήρια Συμβόλαια με αξία εξαγοράς ή ασφαλιστήρια συμβόλαια προσόδων.
4. Ακαθάριστα ποσά τόκων, μερισμάτων και λοιπών εισοδημάτων που προέκυψαν σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία που τηρούνται στο Δηλωτέο Λογαριασμό.
5. Ακαθάριστα έσοδα από την πώληση ή εξαγορά χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων που καταβλήθηκαν ή πιστώθηκαν στον Δηλωτέο Λογαριασμό κατά το έτος αναφοράς.

Η λίστα των χωρών με τις οποίες η Ελλάδα θα ανταλλάξει πληροφορίες το 2017 πληροφορίες είναι η εξής:








Η λίστα χωρών με τις οποίες η Ελλάδα θα ανταλλάξει πληροφορίες το 2018 είναι η εξής:







πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates