.

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΣΤΕΛΝΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΨΥΧΑΡΗ & 10 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ALPHA BANK !!!

ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΔΟΛ ΥΨΟΥΣ 57.000.000 ΕΥΡΩ
Την παραπομπή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Σταύρου Ψυχάρη και δέκα στελεχών της Alpha Bank ζητά με πρότασή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, η εισαγγελέας Εφετών, Αικατερίνη Αντωνίου, για υπόθεση δανείου που είχε λάβει ο πρώην εκδότης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη !!!


Η εισαγγελική λειτουργός, συγκεκριμένα, ζητεί από το Συμβούλιο Εφετών να δικαστεί ο κ. Ψυχάρης για κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και ως αυτουργοί της απιστίας να δικαστούν οι δέκα συγκατηγορούμενοι του, στελέχη της Alpha Bank.

Η υπόθεση αφορά δάνειο που είχε λάβει ο κ. Ψυχάρης από την Alpha Bank με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την αγορά των μετοχών της μειοψηφίας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και την έξοδο του οργανισμού από το Χρηματιστήριο. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, η δανειοδότηση, που έφθανε τα 57 εκατομμύρια ευρώ,εγκρίθηκε και χορηγήθηκε χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις της τράπεζας.

Για την υπόθεση του επίμαχου δανείου είχε διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, μετά την ολοκλήρωση της οποίας ασκήθηκε, πριν από περίπου ένα χρόνο, ποινική δίωξη κατόπιν εντολής του Οικονομικού Εισαγγελέα

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί, ότι μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης ο ΔΟΛ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «συστηματική ποινικοποίηση των πιστώσεων», υποστηρίζοντας ότι η επίμαχη χρηματοδότηση του κ. Ψυχάρη ως μετόχου του ΔΟΛ «επέτρεψε την αναδιάρθρωση του συνολικού δανεισμού του Οργανισμού, την ενίσχυσή του εν καιρώ κρίσεως αλλά και τη βελτίωση της θέσεως των τραπεζών. Και η χρηματοδότηση αυτή χορηγήθηκε νομίμως, έχει τις ίδιες εξασφαλίσεις με τα λοιπά δάνεια του Οργανισμού και εξυπηρετείται κανονικά κατά τους όρους των συμβάσεων».



πηγη: directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates