.

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

RYANAIR: ΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ AIR BERLIN !!!

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η RYANAIR
Στόχος των Γερμανών είναι να πάρει η Lufthansa χωρίς χρέη την Air Berlin μέσω μιας στημένης χρεοκοπίας, λέει η Ryanair !!!


Κάνοντας λόγο για «κατασκευασμένη χρεοκοπία», η Ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair κατηγορεί την Lufthansa και την γερμανική κυβέρνηση ότι συνωμότησαν για να μοιράσουν τα ιμάτια τις Air Berlin.

Σύμφωνα με τους Ιρλανδούς, ο στόχος του Βερολίνου είναι να πάρει τελικά η Lufthansa ό,τι απέμενιε από την Air Berlin, αλλά... χωρίς τα χρέη.

Η Lufthansa διαπραγματεύεται ήδη την αγορά των αεροσκαφών της Air Berlin που ακόμα πετάνε χάρη στο δάνειο-γέφυρα των 150 εκατομμυρίων ευρώ που της χορήγησε η γερμανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα λοιπόν με την Ryanair πρόκειται για μια «ολοφάνερη συνωμοσία« για να μοιραστούν τα περιουσιακά στοιχεία της χρεοκοπημένης αεροπορικής εταιρείας προς όφελος του γερμανικού κολοσσού.

Το Βερολίνο φυσικά απορρίπτει την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι η δανειακή υποστήριξη προς την Air Berlin δεν παραβιάζει τους κανόνες του ανταγωνισμού. Ενώ η υπουργός οικονομίας ανακοίνωσε ότι η συμφωνία που προβλέπει ότι η Lufthansa να προικιστεί με περιουσιακά στοιχεία της Air Berlin αναμένεται να υπογραφεί τους επόμενους μήνες.

Η Air Berlin αναγκάστηκε να χρεοκοπήσει... επίσημα την Τρίτη, όταν ο μεγαλύτερος μέτοχος της η αεροπορική Etihad με έδρα το Αμπου Ντάμπι απέσυρε την οικονομική υποστήριξη της.

Αντεπίθεση από την Ryanair

«Αυτή η κατασκευασμένη χρεοκοπία είναι εμφανές ότι στήθηκε για να μπορέσει η Lufthansa να αποκτήσει μια Air Berlin χωρίς χρέη» υποστηρίζει η Ιρλανδική Ryanair. «Τώρα ακόμα και η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει το μονοπώλιο υπό την Lufthansa με κρατική βοήθεια 150 εκατ. κρατική βοήθεια έτσι ώστε η Lufthansa να αποκτήσει την Air Berlin και να αυξήσει τα εσωτερικά κόμιστρα ακόμα πιο ψηλά από ότι ήδη είναι».

Η Ryanair, που έχει υποβάλει σχετική ένσταση στις Γερμανικές ελεγκτικές αρχές και την Κομισιόν, έχει και στο παρελθόν επικρίνει τις ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ της Lufthansa και την Air Berlin.

Από τον Ιανουάριο η Lufthansa λειτουργεί 38 Airbus της Air Berlin, μια συμφωνία που ο διεθύνων σύμβουλος της Ryanair είχε χαρακτηρίσει «αστείο».

Οπως είχε πει ο Μάικλ Ο'Λιρι στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό WirtschaftsWoche ο στόχος αυτής της «συμφωνίας» ήταν «να αναλάβει η Lufthansa την Air Berlin για να κυριαρχήσει στην αγορά», αφού «θα ελέγχει τις δυνατόητες ενός από τους πλέον σημαντικούς ανταγωνιστές της, θα καθορίζει τις τιμές και θα αποφασίζει τι θα γίνει με τα αεροσκάφη. Και οι Γερμανικές αρχές κάθονται με σταυρωμένα χέρια».

Αυτές οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει αναστάτωση και στους εργαζόμενους της ίδιας της Lufthansa. Στην θυγατρική της, την Eurowings, τα συνδικάτα συζητούν απεργιακές κινητοποιήσεις μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για αυξήσεις στους μισθούς, πράγμα που οι εργαζόμενοι αποδίδουν στην χρεοκοπία της Air Berlin: Αφού, λένε, η Lufthansa μπορεί να έχει τώρα φθηνά αεροσκάφη (και επιπλέον προσωπικό) μέσω της Air Berlin δεν χρειάζεται να ασχοληθεί με τους δικού της εργαζόμενους και τους μισθούς τους.

Εκτός από την Ryanair που ενδιαφέρεται να κάνει άνοιγμα στην γερμανική αγορά στοχεύοντας και σε επιπλέον δρομολόγια από και προς την Φρανκφούρτη, σύμφωνα με το Reuters, στο χορό για την Air Berlin έχει μπει και η easyJet, που ακόμα δεν έχει σχολιάσει.


πηγη: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates