.

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΖΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 1 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ & ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Σε πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων και ακινήτων ονομαστικής αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, στην πρώτη ουσιαστικά τέτοια σημαντική κίνηση από ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα προς την κατεύθυνση της επίτευξης των στόχων της για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη ζητήσει από επενδυτές να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το εν λόγω χαρτοφυλάκιο, το οποίο κατά τις ίδιες πληροφορίες περιλαμβάνει “κόκκινα” δάνεια δεκάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (περίπου 150) με υποθήκες σε ακίνητα, καθώς και εμπορικά και ξενοδοχειακά ακίνητα που περιήλθαν στην κατοχή της μέσω πλειστηριασμών.

Η διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, με την υποβολή δεσμευτικών προσφορών να αναμένεται εντός του 2017, ενώ ρόλο συμβούλου έχει αναλάβει η UBS.

Η πώληση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου αποτελεί κατά κάποιον τρόπο “crash test” τόσο για την Πειραιώς, όσο και για τις άλλες συστημικές τράπεζες που σκοπεύουν να προχωρήσουν σε αντίστοιχες ενέργειες στο μέλλον, και από τη ζήτηση και την τιμή που θα “πιάσει” το χαρτοφυλάκιο θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό οι επόμενες κινήσεις στον κλάδο.

Σε ό,τι αφορά ειδικά την Πειραιώς, αν η πώληση του χαρτοφυλακίου είναι επιτυχημένη, και σε συνδυασμό με τα σχέδια της τράπεζας για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων της έως το τέλος του έτους κατά συνολικά 4 δισ. ευρώ, αυτό θα σημαίνει ότι θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της έως το τέλος του 2019 στα 20,3 δισ. ευρώ, από τα 34 δισ. ευρώ.


πηγη: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates