.

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΣΚΛΗΡΟ BREXIT ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η DEUTSCHE BANK !!! ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ 300 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ !!!

ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Η Deutsche Bank ετοιμάζεται να μεταφέρει συναλλαγές, προσωπικό και τραπεζικούς λογαριασμούς από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη !!!


Η Deutsche Bank ενδέχεται να μεταφέρει περίπου 300 δισ. ευρώ από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη, καθώς συναλλαγές και κεφάλαια «μεταναστεύουν» πλέον στην ηπειρωτική Ευρώπη εξαιτίας της επικείμενης αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. Την είδηση ανέφεραν στο Bloomberg πηγές του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού, που επέλεξαν την ανωνυμία, ενώ η εκπρόσωπος της Deutsche Bank, Μόνικα Σάλερ, απέφυγε να απαντήσει.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι το σχέδιο φέρει τον τίτλο «Bowline» και, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του, η DΒ θα πραγματοποιεί συναλλαγές στη γερμανική πόλη από τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους. Σε ό,τι αφορά τα περιουσιακά της στοιχεία, θα έχουν μεταφερθεί εκεί έως τον Μάρτιο του 2019. Πρόθεση της τράπεζας είναι να αρχίσει να ενημερώσει σχετικά τους πελάτες της από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Το ποσό των 300 δισ. ευρώ αντιπροσωπεύει σχεδόν το 1/5 του ενεργητικού της γερμανικής τράπεζας, που στα τέλη του περασμένου έτους είχε περιουσιακά στοιχεία 1,59 τρισ. ευρώ. Σε πρόσφατο μαγνητοφωνημένο μήνυμά του προς το προσωπικό της τράπεζας, ο διευθύνων σύμβουλός Τζον Κράιαν ανέφερε ότι προετοιμάζεται για «σκληρό» Brexit και προβλέπει ότι οι περισσότερες συναλλαγές που αυτή τη στιγμή γίνονται στο Λονδίνο θα μεταφερθούν πιθανώς στη Φρανκφούρτη. Μαζί με αυτές θα μεταφερθούν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και εκατοντάδες διαπραγματευτές, καθώς και περίπου 20.000 τραπεζικοί λογαριασμοί πελατών της τράπεζας. «Υπάρχουν πάρα πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να συμφωνηθούν και να διευθετηθούν», τόνισε ο Κράιαν.

Το Λονδίνο εξελίχθηκε σε σημαντικό κέντρο για την Deutsche Bank, όταν στο τιμόνι της βρίσκονταν οι δύο προκάτοχοι του Κράιαν, ο Ανσού Τζάιν και ο Τζόζεφ Ακερμαν.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Κράιν έχει επικεντρωθεί στην προσπάθεια να περιορίσει τις συναλλαγές ομολόγων, που είναι δραστηριότητα εντάσεως κεφαλαίου, αλλά και να διευθετήσει τις περιπτώσεις κακοδιαχείρισης που σημειώθηκαν, κυρίως πριν αναλάβει τα ηνία του γερμανικού κολοσσού.

Η μεταφορά κεφαλαίων και δραστηριοτήτων που υπαγορεύει στην τράπεζα το Brexit συνάδει με τις κινήσεις αναδιοργάνωσης της επενδυτικής τράπεζας.

Αυτή η αναδιάρθρωση στοχεύει στο να δοθεί έμφαση σε δραστηριότητες που απευθύνονται στους πελάτες της από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Την προετοιμασία της Deutsche Bank για το Brexit εποπτεύουν δύο διευθυντικά στελέχη του επενδυτικού της βραχίονα, ο Μάρκους Σενκ από τη Φρανκφούρτη και ο Γκαρθ Ρίτσι από το Λονδίνο, όπως και η Σιλβί Ματεράτ, μέλος του εκτελεστικού Δ.Σ. της τράπεζας.



πηγη: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates