.

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΑΜΟΥΘ 5,5 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η RBS ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!!

ΕΝΩ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Η Royal Bank of Scotland ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει το πρόστιμο των 5,5 δισ. δολαρίων που της επιβλήθηκαν από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή (FHFA) λόγω πώλησης «τοξικών» τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων !!!



Ακόμα και τα 11 δισ. δολ. ενδέχεται να ξεπεράσουν τα πρόστιμα κατά της Royal Bank of Scotland που την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει 5,5 δισ. δολ. που της επιβλήθηκαν από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή (FHFA) λόγω πώλησης «τοξικών» τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων ύψους 32 δισ. δολ., καθώς με αυτά τα δάνεια συνέβαλε στο ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

Η RBS προειδοποίησε ήδη τους επενδυτές ότι μπορεί να περιμένει στη γωνία άλλο ένα μεγάλο πρόστιμο, αναφερόμενη σε μια έρευνα που είναι σε εξέλιξη από το αμερικανικό υπ. Δικαιοσύνης, η οποία αφορά το αν η τράπεζα παρουσίασε εσφαλμένως την ποιότητα τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων που πούλησε μια δεκαετία πριν.

Η RBS είναι μια από τις μεγάλες τράπεζες που είναι αντιμέτωπες με αντιδικία με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και το πρόστιμο εναντίον της μπορεί να είναι και το υψηλότερο που θα κληθεί να πληρώσει, κρίνοντας από τη συμφωνία που έκλεισε η τράπεζα αυτή την εβδομάδα με την αμερικανική ρυθμιστική αρχή για παρόμοια υπόθεση.

Τα συνολικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε επτά τράπεζες σχετικά με υποθέσεις ενυπόθηκων τίτλων που πουλήθηκαν στις Fannie Mae και Freddie Mac. ανέρχονται 44 δισ. δολ.

Το πρόστιμο κατά της RBS ήταν μεγαλύτερο από αυτά που κατέβαλαν οι Citigroup, JPMorgan και Deutsche Bank και υπολείπεται μόνο εκείνου της Bank of America.


πηγη: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates