.

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΧΑΡΑΤΣΙ 10 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΖΗΤΑ Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΧΑΝΙΩΝ !!!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΠΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ
Οι ξενοδόχοι των Χανίων ζητούν την καθιέρωση ακριβού εισιτηρίου για τις φημισμένες παραλίες Μπάλος και Ελαφονήσι !!!


Εντονες αντιδράσεις προκαλούν οι (παράλογες για τα δεδομένα της εποχής) προτάσεις της Ενωσης Ξενοδόχων Χανίων για την καθιέρωση εισιτηρίου ύψους 10 ευρώ στις διάσημες παραλίες Μπάλος και Ελαφονήσι στην Κρήτη.

Με επιστολή τους προς τις δημοτικές Αρχές Κισσάμου και Καντάνου - Σελίνου, οι ξενοδόχοι ζητούν να επιβληθεί τέλος εισόδου σε όλους τους επισκέπτες, ώστε να καλύπτονται τα έξοδα καθαριότητας και περιποίησης των δύο παραλιών που, όπως αναφέρουν, κινδυνεύουν από την «ανεξέλεγκτη ροή κόσμου» κατά τους θερινούς μήνες.

«Είναι ευθύνη μας να προστατεύσουμε τις συγκεκριμένες περιοχές, δεδομένου ότι αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες και μπορούν να γίνουν σημεία αναφοράς για την τουριστική ανάπτυξη όλης της Κρήτης» καταλήγει η Ενωση Ξενοδόχων Χανίων.

Η δημοτική Αρχή Καντάνου - Σελίνου δεν βλέπει πάντως με... καλό μάτι τις προτάσεις των ξενοδόχων, θεωρώντας ότι η καθιέρωση εισιτηρίου δεν θα επιλύσει κανένα πρόβλημα. «Μιλώντας για το Ελαφονήσι, για την παραλία που αφορά την περιοχή μας, ένα εισιτήριο της τάξης των 10 ευρώ δεν θα προσφέρει τίποτα.

Το ζητούμενο δεν είναι να μειωθεί ο όγκος των επισκεπτών, που φτάνουν τους 1.500-2.000 ημερησίως, αλλά να αλλάξει η συμπεριφορά τους, να μπουν κανόνες, ώστε να προστατευτεί το σύμπλεγμα του Ελαφονησίου. Είναι απαράδεκτο να κατεβαίνουν στην παραλία λεωφορεία και τροχόσπιτα. 

Ο μοναδικός τρόπος για να σωθεί το Ελαφονήσι είναι να υλοποιηθεί η πρόταση της Αντιπεριφέρειας Χανίων για απαλλοτρίωση των 700 στρεμμάτων που βρίσκονται γύρω από την παραλία και να χαρακτηριστεί η περιοχή εθνικός δρυμός» λέει στη «δημοκρατία» ο δήμαρχος Καντάνου - Σελίνου Αντώνης Περράκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates